2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Félmillió forint és önkéntes munka a nagykanizsai Kertvárosi Óvoda javára

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/62929"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/DALKIA%20CSR01.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span>2005 óta nyújt energetikai szolgáltatásokat a Dalkia Energia Zrt. Nagykanizsa 31 közintézménye számára. Az együttműködés elején mintegy félmilliárd forintot fordított a vállalat az intézmények energetikai rendszereinek korszerűsítésére, és azóta is folyamatosan gondoskodik a berendezések karbantartásától és fejlesztéséről. </p><p>

dalkia%20csr01.thumbnail2005 óta nyújt energetikai szolgáltatásokat a Dalkia Energia Zrt. Nagykanizsa 31 közintézménye számára. Az együttműködés elején mintegy félmilliárd forintot fordított a vállalat az intézmények energetikai rendszereinek korszerűsítésére, és azóta is folyamatosan gondoskodik a berendezések karbantartásától és fejlesztéséről.

dalkia%20csr01.thumbnail2005 óta nyújt energetikai szolgáltatásokat a Dalkia Energia Zrt. Nagykanizsa 31 közintézménye számára. Az együttműködés elején mintegy félmilliárd forintot fordított a vállalat az intézmények energetikai rendszereinek korszerűsítésére, és azóta is folyamatosan gondoskodik a berendezések karbantartásától és fejlesztéséről.

Mostantól azonban egy óvodában nem csak a kazánház és a fűtési rendszer, de az udvari játékok és a gyermekjátszótér is magán viseli majd a Dalkia Energia több mint 60 munkatársának keze nyomát. Idén a Dalkia Energia Önkéntes Napon a lokális energetikai szolgáltató munkatársai Nagykanizsa Kertvárosi Óvodáját szállták meg, és segítettek az udvar tereprendezésében, az apróbb műszaki javítások elvégzésében, a kerítés rendbetételében.

 dalkia%20csr02.thumbnail

A tavalyihoz hasonló kezdeményezés nyomán belső pályázatok közül idén egy, gyermekek nevelését és oktatását szolgáló intézmény megsegítésére benyújtott pályamunka nyerte a félmillió forintos támogatást és a Dalkia-munkatársak önkéntes munkáját. A Nagykanizsa Kertvárosi Óvodában az energetikai vállalat munkatársainak közreműködésével szépültek meg az udvari játékok, gumiburkolat került az udvari mászóka alá, új színt kapott az intézményt körülölelő kerítés, de a szakemberek megjavították az arra szoruló villamos- és épületgépészeti berendezéseket is.

 dalkia%20csr03.thumbnail

Az intézményben a szerződéses együttműködés keretén belül a Dalkia Energia, mint energiaszolgáltató már korábban felújította a kazánházat, új kazánokat telepített, biztosította az energiahasználat mérhetőségét és lehetővé tette a rendszer távfelügyeletét.

 

„A nagykanizsai közintézmények közül 31-et lát el társaságunk meleg vízzel, illetve biztosítja számukra a hőszolgáltatást 2005 óta. Az eltelt 7 évben megismertük partnerintézményeinket, pontosan tudjuk, hogy melyikük milyen nehézségekkel küzd. A Dalkiánál azt valljuk, hogy a partneri viszony nem ér véget a szerződéses kötelezettségek teljesítésénél, hiszen a szerződéseinknél fogva akár 10-15 évre is a közösség tagjaivá válunk, a közösség iránt pedig felelősséggel tartozunk. A maihoz hasonló önkéntes napokkal, ha világot megváltani nem is tudjuk, egy kicsit javíthatunk a körülményeken" – hangsúlyozta a kezdeményezés fontosságát Antal Sándor energetikai szolgáltatások üzletág igazgató, aki 60 másik kollégájával közösen maga is szerszámot fogott a jótékonysági eseményen.

 

„Minden olyan kezdeményezésnek csak örülhetünk, ami terhet vesz le a vállunkról, és hozzájárul városunk szépüléséhez." – fogalmazott Cseresnyés István, Nagykanizsa polgármestere, aki személyesen is megköszönte a szolgáltató dolgozóinak a felajánlást és a végzett munkát.

 

„Nagyon örültünk a Dalkia Energia kezdeményezésének, mivel 160 gyermek napi ellátása mellett kevés energia jutott az elmúlt időben az épület fejlesztésére, csinosítására. A lelkes önkéntesekkel közösen számos olyan feladatot végeztünk el, melyekre sem anyagi sem emberi erőforrás lehetőségünk nem volt. A gyerekeknek nagyon fog tetszeni a megfelelő magasságra leengedett mosdókagyló, az új padlóburkolat, a felújított udvari játékok és a frissen festett zöld kerítés, amely az óvoda zöld mivoltát is jelezni szeretné." – mondta el Hartainé Bobay Éva tagintézmény vezető.

 

A Dalkia Energia Zrt. 2011-ben hagyományteremtő céllal hívta életre a Dalkia Energia Önkéntes Nap elnevezésű kezdeményezését. A program célja, hogy a vállalat munkatársai által ajánlott és versenybe benevezett projektek segítsék a rászoruló partnerintézmények modernizációját, ugyanakkor egy jó hangulatú programmal építsék a vállalaton belüli dolgozói együttműködést is. A segítségnyújtás keretében a Dalkia Energia Zrt. a beszerelésre váró anyagok és kellékek beszerzését vállalja, míg a dolgozók önkéntes munkájukkal járulnak hozzá az eszközök telepítéséhez, üzembe helyezéséhez, a javításra váró berendezések rendbetételéhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.