2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mindenkit vár az Agárdi Popstrand!

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/62935"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Agardi_Popstrand_Edda_koncert.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>Ez év nyarán is szuper bulikkal, koncertekkel vár Téged is minden hétvégén az Agárdi Popstrand!  Közel négy évtizede dübörög töretlenül az Agárdi Popstrand, mint a hazai popélet és zenészszakma állandó találkozóhelye. Ezalatt ikonikus kortársa a Camping sajt is közel 40 éve hódít odahaza a háziasszonyok és anyukák körében - éppen ezért, ez év július-augusztusában közösen várják a „kicsiket és nagyokat" egy kis nyári kikapcsolódásra!  

agardi popstrand edda koncert.thumbnailEz év nyarán is szuper bulikkal, koncertekkel vár Téged is minden hétvégén az Agárdi Popstrand!  Közel négy évtizede dübörög töretlenül az Agárdi Popstrand, mint a hazai popélet és zenészszakma állandó találkozóhelye. Ezalatt ikonikus kortársa a Camping sajt is közel 40 éve hódít odahaza a háziasszonyok és anyukák körében – éppen ezért, ez év július-augusztusában közösen várják a „kicsiket és nagyokat" egy kis nyári kikapcsolódásra!  

agardi popstrand edda koncert.thumbnailEz év nyarán is szuper bulikkal, koncertekkel vár Téged is minden hétvégén az Agárdi Popstrand!  Közel négy évtizede dübörög töretlenül az Agárdi Popstrand, mint a hazai popélet és zenészszakma állandó találkozóhelye. Ezalatt ikonikus kortársa a Camping sajt is közel 40 éve hódít odahaza a háziasszonyok és anyukák körében – éppen ezért, ez év július-augusztusában közösen várják a „kicsiket és nagyokat" egy kis nyári kikapcsolódásra!  

A közvetlenül a Velencei tó partján, platánfák árnyékában található Magyarország egyik legrégebbi állandó pop és rockzenei színpada  évről-évre számtalan érdeklődőt vonz. Hazánk legnagyobb zenekarai is  elsőként karikázzák be éves fellépő naptárukban a nyári Popstrand koncert dátumát, olyan szeretett magyar sztárjaink járnak ide vissza évről-évre nagy örömmel – mintha csak haza jönnének – mint például az Edda Művek, a Neoton Família, az R-GO, a Tankcsapda, Demjén Ferenc vagy az Írigy Hónaljmirigy és persze még sokan mások.

„36 éves töretlen pályafutás, minden nyáron óriási koncertek, minőségi zene  – vagyis a kedvenceink, akiknek a zenéjén felnőttünk- és persze a csodás természeti környezet a Velencei tó partján. Valószínűleg ez lehet az Agárdi Popstrand titka, ami bár örök, de mindig képes megújulni" – foglalja össze az elmúlt évtizedek munkáját Turbók János főszervező.

Ráadásul 2012-ben az agárdi rendezvényközpont újított: a szombati koncertek mellett péntek este ingyenes 'Dance Beach' bulikat is szerveznek olyan tehetséges fellépőkkel, mint például a (R)Evolution, Chron, Chameleon Jazz Band, Rockon vagy a Retrock – a fellépéseket minden egyes alkalommal buli és tánc követi. A szombat esti koncertek után pedig gyakran előfordul, hogy Turbók János főrendező a tóparton lemezlovassá varázsolja át magát és ő keveri a közönségnek a zenét – természetesen, ahogy ő fogalmaz: „mindig örök slágereket és az értékes dalokat".

A vendégek is szinte hazajárnak. Az igényesnek, és most már mindenféleképpen hűségesnek mondható közönséget három generáció alkotja: A Nagypapa a Nagyival, aki már 20-30 éve is idejárt meghallgatni a kedvencét, a fiuk, akit Apu már kisgyerekként régen is magával hozott, és persze az Unokák, akik valamelyik apuka vállán csápolják végig mondjuk a Neoton koncertet – és persze kívülről fújják a nótákat.

A rendezvényközpont 19 együttműködő település lakosságának évek óta alanyi jogon ötven százalék kedvezménnyel adja a belépőjegyet. Az adott  települések állandó lakosai tehát személyi igazolványuk és a lakcímkártyájuk felmutatásával fél áron vehetnek részt az Agárdi Popstrand nagyszabású koncertjein.

Turbók János csapatával szinte a semmiből, ráadásul 90 %-ban saját erőből építette fel a ma már regionális nyári és téli szezonban is működő szabadidős központot. A főrendező kezdetben a legendás – és véleménye szerint soha többé nem pótolható- budapesti Kertészeti Egyetem Klubjában, a 'KEK'-en rendezett bulikat. Később azzal keresték meg az agárdiak, hogy egy a KEK-hez hasonló színvonalú kulturális és szabadidőközpontot építsen fel az üdülőövezetben, mivel erre ott eddig még nem volt példa, igény viszont annál inkább. „ Ma már mosolyogva emlékezünk vissza a kollégáimmal arra, hogy az első koncerten traktorokkal odahúzott szemétszállító pótkocsikon volt a színpad, a neves együtteseknek pedig az akkor még a strand koncertrésze mellett található kubikus műhelyben kellett, hogy átöltözzenek' – meséli Turbók János.

„ Nagyon örülünk az együttműködésnek az Agárdi Popstranddal, hiszen többek között ezeken a zenéken nőttünk fel magunk is. A Camping sajt Facebook oldalán éppen ezért  folyamatos nyereményjátékkal várjuk az érdeklődőket, ahol koncert belépőket lehet majd nyerni"- mondta el Ostermayer Miklós a Camping sajtot gyártó ERU Hungária Sajtgyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

 

2012. július-augusztus, idei aktuális koncertek:

 

(R)Evolution, Chron

 

2012. július 13. péntek

 

Ingyenes

 

Kapunyitás: 21:00

EDDA Művek, Pataky Művek, Chron

 

2012. július 14. szombat

 

Kapunyitás: 19:00

 

Neoton Familia, Keresztes Ildikó

 

2012. július 21. szombat

 

Kapunyitás: 19:00

 

Chameleon Jazz Band

 

2012. július 27. péntek

 

Ingyenes

 

Kapunyitás: 21:00

Demjén Ferenc

 

2012. július 28. szombat

 

Kapunyitás: 19:00

 

Rockon

 

2012. augusztus 3. péntek

 

Kapunyitás: 21:00

 

Irigy Hónaljmirigy, Janicsák Veca

 

2012. augusztus 4. szombat

 

Kapunyitás: 19:00

Retrock

 

2012. augusztus 10. péntek

 

Ingyenes

 

Kapunyitás: 21:00

 

MOBILMÁNIA – RockBand,Ismerős Arcok,Avatar

 

2012. augusztus 11. szombat

 

Kapunyitás: 19:00

 

R-Go

 

2012. augusztus 18. szombat

 

Kapunyitás: 19:00

 

 

 

Tankcsapda, Rubicon, (R)Evolution

 

2012. augusztus 19. vasárnap

 

Kapunyitás: 19:00

 www.agardipopstrand.hu , Facebook: Agárdi Pop Strand http://www.facebook.com/pages/Ag%C3%A1rdi-Pop-Strand/118316151069

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.