2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/62980"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/u_5.thumbnail.jpg" border="0" width="73" height="100" /></a></span>3 az 1-ben ajánlatom Szefárd éjszaka<strong> </strong>Palya Beával Szegeden, indul a nyáresti koncert a Hilton Dominikánus Udvarában és flashmob a Budapesti Vidámparkkal az 56-osok terén.Mindegyik helyszínen minden érdeklődőt szeretettel várnak.</p> <p><strong> </strong>

u 5.thumbnail3 az 1-ben ajánlatom Szefárd éjszaka Palya Beával Szegeden, indul a nyáresti koncert a Hilton Dominikánus Udvarában és flashmob a Budapesti Vidámparkkal az 56-osok terén.Mindegyik helyszínen minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

u 5.thumbnail3 az 1-ben ajánlatom Szefárd éjszaka Palya Beával Szegeden, indul a nyáresti koncert a Hilton Dominikánus Udvarában és flashmob a Budapesti Vidámparkkal az 56-osok terén.Mindegyik helyszínen minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Szefárd éjszaka Szegeden, július 25-én Palya Beáékkal.
"Egyszer egy óriási lemezboltban leemeltem a polcról a sok ezer album közül egyet.
Épp azt az egyet. Szefárd népzenei gyűjtés volt, nénik énekeltek felvételen, egy szál magukban, gyönyörűen. Aztán jöttek Ruth Yaakov szefárd albumai.
Mindig is a kis-ázsiai térséget tartottam az egyik leggazdagabb zenei gyűjtőhelynek, ahol a török- görög-bolgár zenék laknak. Annyi különféle nép keveredik ott, mindegyik a maga zenéjének csodálatos hangzásával, hangszereivel, énekmódjával, gazdagon díszített dallamaival, páratlan ritmusaival. A Spanyolországból idemenekült zsidóság pedig egy másik izgalmas hely, az Ibériai félsziget dalait hozta ide. Elkápráztat, amikor ebbe a zenei világba érkezem, mintha régi, csodás kincsek közt járkálnék, vagy az Ezeregy éjszaka buja meséibe csöppentem volna.
A dalok egy részét eredeti, ladino nyelven éneklem, nagy részére azonban írtam szöveget, hadd csodálja még jobban a magyar hallgatóság is az itthon talán ismeretlenebb kincseket. Ott a lakodalmi dalokban a menyasszony a tengerparton sétál, narancsos kávét iszik, elefántcsont lépcsőn lépdel, gyöngyházszínű a bőre. A balladák szomorú anyái pedig a tengert kémlelik, úgy várják haza a hajóskapitány álruhájába bújt fiukat.
Két olyan társat hívtam meg ebbe a felállásba, akikkel nagyon régóta játszom már. Ismerjük egymás minden rezdülését, és rengeteg dal, koncertélmény köt össze minket, öröm velük a zenélés. A szefárd, görög, bolgár, magyar dalok mellett saját kompozíciók, saját szövegű dalok is hallhatók a koncerten, és a népdalokat is a mi személyes zeneiségünk formálja, hagyjuk, hogy az adott pillanat, a közönség, a hely is hasson ránk. A koboz, citera, az etnikus ütőhangszerek és az ének gyönyörű hangzásban olvad egybe, Matyi, Andris és én belemerülünk az ezeregy szefárd éjszaka rejtelmeibe."
Palya Bea – ének
Bolya Mátyás – koboz, citera
Dés András – ütőhangszerek

Palya Bea Szefárd trió
2012. július 25., szerda 20.30
A szegedi városháza udvarán
Szeged, Széchenyi tér 10.
Rossz idő esetén az IH Rendezvényközpontban
Helyre szóló jegyek válthatók a Csermák Hangszerüzletben, s a helyszínen.
(Szeged, Jókai u. 4. tel.: 62/420-792)
http://www.youtube.com/watch?v=jj8m9G94RXI&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=H5F0TuEyCG4&feature=youtu.be

 

Idén ismét Nyáresti Koncertek a Hilton Dominikánus Udvarában! 

A Dominikánus Udvar, a Romtemplom és a Hilton Szálloda közötti nyitott udvar, rendkívül frekventált helyen: a Budai Vár, a Mátyás templom, a Halászbástya közvetlen vonzáskörzetében található. Ezen adottságánál fogva páratlan panorámával rendelkezik, exkluzív koncertek, kamaraoperák bemutatására kiválóan alkalmas.

A 10 évvel ezelőtti kezdeményezés teljes sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy az előadások a kezdetek óta telt házzal működnek. A helyszín belföldi és külföldi látogatók százait vonzza, akik szívesen eltöltenek egy hangulatos, kellemes estét a szálló impozáns udvarán.

Idén nyáron, július 26-án hagyományosan „Prímás Párbaj" néven a 100 Tagú Cigányzenekar Kamaraegyüttesének Koncertjét, augusztus 9-én a Budapest Klezmer Band fellépését tekinthetik meg a nézők. 
2012. július 26. (20:30 óra)

„Prímás párbaj" a 100 Tagú Cigányzenekar Kamaraegyüttesének koncertje 

A Dominikánus estéket a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar Kamaraegyüttese nyitja, melynek különlegessége, hogy a világhírű együttes vezető prímásait, muzsikusait egyesíti, fantasztikus kvalitást és hangulatot kölcsönözve a rendezvénynek. Az esten fellép „Buffó" Rigó Sándor, Lendvai „Csócsi" József, Ifj. Berki László, Jónás Mátyás, Suki András valamint a felülmúlhatatlan cimbalomkirály: Ökrös Oszkár és még sokan mások. A már jól ismert klasszikus darabok a zenekar sajátos átiratában mindig rendkívüli élmény a hallgatóság számára. Megunhatatlan, élvezetes előadás módjuk, temperamentumuk, tehetségük mindenkor magával ragadja a hazai és a külföldi közönséget.

Az est műsorvezetője Fehér Anikó, a Magyar Rádió Zrt. zenei programszerkesztője, akit korábbi előadásokról jól ismerhetnek a kedves vendégek.

A kamarazenekar dominikánus udvari koncertje minden évben az érdeklődés középpontjában áll, a helyszín különleges adottsága miatt az együttes egyik legkedveltebb fellépő helye.
2012. augusztus 9. (20:30 óra) 
Budapest Klezmer Band koncertje

A Jávori „Fegya" Ferenc által alapított és vezetett héttagú klezmer zenekar 2003 óta állandó vendége a nyáresti dominikánus udvari koncert sorozatnak. A méltán nagy hazai és külföldi rajongó táborral rendelkező zenekar megalakulása óta következetesen azon dolgozik, hogy megőrizze a klezmer stiláris jegyeit, ám mégis magas színvonalon tegyen „kirándulásokat" a társművészetek széles skáláján a balettől a musicalig, a hagyományőrző dokumentumfilmtől a soknemzetiségű játékfilmig.

A Hilton udvarban könnyű, nyáresti kikapcsolódást nyújtó programmal lép fel idén is az együttes. Műsoron a már jól ismert és közkedvelt koncertszámok, a Purim, a Menyasszonytánc legnépszerűbb számai szerepelnek, de legújabb zenedrámájukból a Gettó-ból is ízelítőt adnak a közönségnek.

2012. július 26. (20:30 óra)

"Prímás párbaj" a 100  Tagú Cigányzenekar Kamaraegyüttesének Koncertje

2012. augusztus 9. (20:30 óra) 
"Best of Klezmer" a Budapest Klezmer Band Koncertje 
A koncerteken hangulatos zenével és welcome pezsgővel fogadják a vendégeket. A szünetben a Hilton Szálloda büfét biztosít az Udvar előcsarnokában, hogy a közönség kellemesen tölthesse az időt az előadás folytatásáig, gyönyörködve az Udvarról eléjük táruló esti Budapest csodálatos panorámájában.

www.argosart.hu
www.jegymester.hu
www.jegy.hu

 

Londonban játszunk, Londonig látszunk!

A Budapesti Vidámpark ötkarikás flashmobot szervez a magyar élsportolók tiszteletére 2012. július 25-én délelőtt 10:00-től az 56-osok terén (Műcsarnok felől).

A résztvevők az öt karika formájának és színeinek megfelelő élő láncot alkotnak majd a Vidámpark munkatársaival, ami reméljük, hogy Londonig fog majd látszani.

Üzenjünk kedvenceinknek és szurkoljunk együtt a Budapesti Vidámparkkal. Nyissuk meg közösen az év sporteseményét és mutassuk meg itthonról, hogy ránk is számíthat a magyar csapat!

Az esemény nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.