2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egy fénykép a múltból: A kutya aki Ember volt…

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p class="MsoNormal"><span class="inline inline-left"><a href="/node/63430"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kutya_1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>Láng Gyula jegyzett fel egy szomorú-szép, mesébe illő, de igaz történetet Koritschoner Kató elbeszélése nyomán Pápán.

kutya 1.thumbnailLáng Gyula jegyzett fel egy szomorú-szép, mesébe illő, de igaz történetet Koritschoner Kató elbeszélése nyomán Pápán.

kutya 1.thumbnailLáng Gyula jegyzett fel egy szomorú-szép, mesébe illő, de igaz történetet Koritschoner Kató elbeszélése nyomán Pápán.

Amikor Kató a háború után, szülei elvesztését követően, a megrázó emlékektől elgyötörten belépett a szülői ház, a Jókai utca 32. kapuján visszahőkölt: az egykor derűs családi otthon falai között idegeneket, soha nem látott embereket látott, akiket nem ismert és akik nem ismerték őt. De amikor már fordult volna visszafele, akkor meghallott egy ismerős hangot: Bodri kutyájuk szaladt oda hozzá boldogan, farkát csóválva. Átvészelte gazdái elvesztését és most felismerte a lányt. Az üdvözlő örömködés után elkezdte ráncigálni a lány kezét, szinte húzta magával át a hosszú udvaron, le a kertbe. Ott megállt egy fa alatt, elkezdett kaparni és a kis gödörből előkerült egy ládikó, benne a szülők által elrejtett családi ékszerekkel, amelyekről a deportálás előtti években már Sopronban élő Kató nem tudott. Az ő szavaival élve, azokban az időkben, amikor az emberek állatokká váltak, ez a kutya emberül viselkedett, megőrizte a gazdái titkát és csak a megfelelő személynek fedte fel azt.

A képen Koritschoner Kató és Hoffmann Irén a piaci lejárónál Pápán valamikor a 30-as években

 

http://www.facebook.com/pages/Elfeledett-szomsz%C3%A9daink-Forgotten-neighbours/262244843887994

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.