2024.július.26. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

DoQ, a magyar nézőkre szabott csatorna

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65596"><img class="image image-_original" src="/files/images/D%20(1)_1.jpg" border="0" width="176" height="197" /></a></span>2012. október 15-től teljesen megújult a DoQ. Az ismeretterjesztő, dokumentarista tartalmak mellett szórakoztató programok kerülnek a csatorna kínálatába. Látványos, fiatalos külsővel és rengeteg új, még sokszínűbb és szórakoztatóbb tartalommal valamint Totalcar-ral jelentkezik a dokumentumcsatorna. A csatorna programját ráadásul kifejezetten a magyar nézőkre szabták.

d%20(1) 12012. október 15-től teljesen megújult a DoQ. Az ismeretterjesztő, dokumentarista tartalmak mellett szórakoztató programok kerülnek a csatorna kínálatába. Látványos, fiatalos külsővel és rengeteg új, még sokszínűbb és szórakoztatóbb tartalommal valamint Totalcar-ral jelentkezik a dokumentumcsatorna. A csatorna programját ráadásul kifejezetten a magyar nézőkre szabták.

d%20(1) 12012. október 15-től teljesen megújult a DoQ. Az ismeretterjesztő, dokumentarista tartalmak mellett szórakoztató programok kerülnek a csatorna kínálatába. Látványos, fiatalos külsővel és rengeteg új, még sokszínűbb és szórakoztatóbb tartalommal valamint Totalcar-ral jelentkezik a dokumentumcsatorna. A csatorna programját ráadásul kifejezetten a magyar nézőkre szabták.

 Hétfőnként 18.00-tól a DoQ-n lesz látható többek között a Miami Ink, 19.00 órától a Piszkos munkák, szombatonként és vasárnaponként 19.00 órától az LA Ink., de itt folytatódik szerdánként 20.00 órától a Totalcar is.

 „A DoQ megújításával kapcsolatos fő szempont volt, hogy még izgalmasabbá, még újszerűbbé tegyük a csatornát úgy, hogy közben interaktivitást és szórakoztató elemeket is csempészünk a műsorstruktúrába. Ezzel a DoQ egy valóban fiatalos, vibráló, modern, informatív és szórakoztató televízió lesz, mely reményeink szerint tökéletes kikapcsolódást nyújt majd minden világra nyitott, kalandkereső, újdonságokra, izgalmakra és szórakozásra éhes fiatal televíziónéző számára" – nyilatkozta Enyedi András, a csatornát üzemeltető IKO Kábeltévé Kft ügyvezető igazgatója.

 A DoQ megújulása azonban nem csak a nemzetközi, hanem a hazai tartalmakat is elhozza a nézőknek. Ilyen például Winkler Róberttel és Bazsó Gáborral a Totalcar, amelynek legújabb részei is csak a DoQ programjában láthatóak.

 Az eddig ismert tartalmak mellett többek között olyan népszerű műsorokat láthatnak a nézők a csatornán, mint a Piszkos munkák, amelyben Mike Rowe a társadalom ismeretlen hőseit mutatja be, akik a legszokatlanabb, másoknak visszataszító és undorító munkák elvégzéséből élnek. A műsorvezető maga is kipróbálja az egyáltalán nem irigyelt szakmákat. A tetoválások szerelmesei is megtalálják majd a maguknak való sorozatot a DoQ-n, hiszen a Miami és az LA Ink. is adásba kerül, így két híres tetováló szalon izgalmas életébe is bepillantást nyerhetünk.

 

Miami vagányok, avagy egy tetoválószalon mindennapjai.

A Miami Ink nem csupán egy tetoválószalon. Egyszerre szenvedély és szórakozás, egy hely, ahol álmok válhatnak valóra. Akár szó szerint is… A DoQ-n futó realityshow egyenesen a floridai South Beach-re repít, ahol a négy extrém külsejű tetováló jó barát egyedi és izgalmas világába kalauzolja a nézőket. A Hooligans népszerű gitárosának, Tóth Tibinek egyik tetoválását a világhírű szalon művésze készítette.

 Ami James, Chris Nunez, Chris Garver és Darren Brass tetoválóművészek nap mint nap különleges kéréseket teljesítenek, gyakorlatilag már semmi sem okozhat nekik meglepetést. A legfiatalabbaktól a legidősebbekig minden korosztályból megfordulnak náluk vendégek. Van, aki élete első tetoválását kéri tőlük, és olyan is jócskán akad, akinek már szinte alig van szabad hely a testén. A tetoválás azonban nem csak a vadság és a lázadás szimbóluma: meghatározó pillanatok, tragédiák, az élet fontos állomásai köszönnek vissza egy-egy műben, amelyet örökre magukon hordoznak azok, akik felkeresik a négy különc miami tetkóst. Az ő sztoriajikat láthatjuk a megújult DoQ-n, ahol egy szempillantás alatt kitárul a világ…

Igazi rockzenekar lévén, az ország egyik legnépszerűbb bandája a Hooligans sem panaszkodhat, ha tetoválásokról van szó. A gitáros, Tóth Tibi egyik barátja ráadásul pont a Miami Ink csapatát erősíti, és csinált is már tetkót a zenésznek.


„Bár a DoQ-n futó műsorban nem szerepel, Jana az egyik legügyesebb srác a Miami Ink csapatában. Ő egyébként magyar, de már jó ideje kint él. Nekem egy delfin karkötőt készített, amikor még itthon dolgozott" –
kezdte a rocker. Tibi maga sem tudja, hány tetoválása van, de az elsőre, és szülei reakciójára pontosan emlékszik.

 

„A legelsőt a szüleimnek is csak akkor mutattam meg, amikor már készen volt, hiszen úgyis megpróbáltak volna lebeszélni. Bár őszintén szólva, sokkal rosszabb reakcióra számítottam tőlük, a végeredmény tetszett nekik. A legnagyobb hatással anno a Mötley Crüe zenekar volt rám, imádtam a mindkét karjukat beborító, színes tetoválásaikat és olyan akartam lenni, mint ők. Mindig is vonzottak a rock'n' roll szimbólumok, az első tetkóm egy csontváz volt, pisztollyal a kezében, ami kicsit bénán nézett ki, mert olyan volt, mintha a pisztoly egy nagyító lenne, úgyhogy azóta azt már okosan eltűntettem. Mára már tetőtől talpig, az arcomom kívül minden testrészemen található valami. Ezt sosem lehet abbahagyni, most éppen egy amerikai sast tervezek" – mesélt a testét díszítő motívumokról Tibi, a zenekar gitárosa és dalszerzője.

Miami Ink minden hétköznap az 2012. któber 15-től megújult DoQ műsorán!

A DoQ több különböző platformon, a nagy televíziós szolgáltatók hálózatai közül például a  UPC, a UPC Direct, a T-SAT, a T-Home, a PR-telecom, a Tarr Kft, a Vidanet és az Invitel által is elérhető.

 

http://www.doq.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.