2024.július.23. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hív az ÉLESZTŐ Kézműves Sörkert

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/70636"><img class="image image-_original" src="/files/images/E%20(1)_3.jpg" border="0" width="448" height="350" /></a></span>Az ÉLESZTŐ Budapest első kézműves sörös romkocsmája, de annál sokkal több. 17 sörcsap, 4 sörpremier, 1 fűzfa. Megnyitó hétvége 2013. április 26-án az ÉLESZTŐ-ben a IX. kerületi Tűzoltó u. 22., a Trafó melletti, a volt Tündérgyárban.</p> <p> 

e%20(1) 3Az ÉLESZTŐ Budapest első kézműves sörös romkocsmája, de annál sokkal több. 17 sörcsap, 4 sörpremier, 1 fűzfa. Megnyitó hétvége 2013. április 26-án az ÉLESZTŐ-ben a IX. kerületi Tűzoltó u. 22., a Trafó melletti, a volt Tündérgyárban.

 

e%20(1) 3Az ÉLESZTŐ Budapest első kézműves sörös romkocsmája, de annál sokkal több. 17 sörcsap, 4 sörpremier, 1 fűzfa. Megnyitó hétvége 2013. április 26-án az ÉLESZTŐ-ben a IX. kerületi Tűzoltó u. 22., a Trafó melletti, a volt Tündérgyárban.

 

„Jó, hogy a Főzdefeszt óta van saját hazai sörforradalmunk, de milyen forradalom az, amelyiknek egy erődített bázisa sincsen? – teszi fel a kérdést Bart Dániel újságíró, a Főzdefesztek és az ÉLESZTŐ atyja, szervezője, és rögtön meg is adja a választ. Az illegalitás nehéz évei után megtaláltuk az erődöt, amire kitűzhetjük a zászlót: itt az ÉLESZTŐ, a magyar kézműves sör első romkocsmája, végtelen mennyiségben, minőségben és változatban folyó válogatott sörökkel, minőségi kultúrával, forradalmi gasztronómiával!

A Trafó tőszomszédságában, a mostanáig Tündérgyárként ismert Tűzoltó u. 22. egy évszázaddal ezelőtt üvegfúvóműhelynek épült, majd parkolónak használták, végül kocsma lett belőle. Mi azt tervezzük, hogy a 17 csappal működő Élesztő kert mellett az egész épületet egyfajta gasztronómiai központtá tesszük, és kiteljesítjük a régi ipari udvart, mint afféle nem-hivatalos aprócska sétálóutcát, melyről kávézók, éttermek, sörfőzdék, bárok, vendégszobák nyílnak. 

17 sörcsappal indulunk, hogy senkinek ne legyen kétsége afelől, mik a szándékaink. A 17 csapon csak kézműves sörök csorognak, kezdetben csak magyar, később beindul a London-Budapest sörexpressz és a Crate, valamint a Camden Brewery söreit is fogjuk árulni. Egyértelmű célunk, hogy a főváros és a régió kézművessör-központjává váljunk, ezért nemsokára megnyitjuk a Home Brew Bart, melyben házi söröket mutatunk be, valamint egy házi sörfőző iskolát, színháztermünkben előadások, konferenciák lesznek, az udvarban nyíló lakásétteremben sörvacsorák, sörkóstolók.

Nagyszerű fejlemény, hogy Budapesten egyre több felé csapolnak kézműves söröket, de mi ezzel nem elégszünk meg! Igyekszünk megmutatni, milyen az a világ, melyben

a jó sör nem az ínyencek kiváltsága, hanem mindennapi betevő.

Mindenkit szeretettel várunk a nyitóhétvégén." (Bart Dániel)

 

Hétvégi Premierek:

A megnyitó hétvégén több különlegességet és újdonságot is bemutatnak.

 

Hopfanatic Splash

A pár hete Kiskunhalason megnyílt Hopfanatic sörfőzde már a nyitás előtt nemzetközi hírnévre tett szert két nagyvaddal, az 12%-os Angry Beasttel és a NO LIMIT nevű dupla-IPÁval. Kiss Tamás a rettenthetetlen sörfőző most nem erős ale-t, hanem könnyű lágert főzött: a 4,5%-os Splash egy házisör receptből fejlődött ki, melynek lényege, hogy a klasszikus könnyű lágersört amerikai komlókkal tolta meg, amitől az egész a feje tetejére áll – szerintünk pár éven belül egész Európa ezt fogja inni! 

 

Távoli Galaxis

Odavagyunk a házi sörökért, ezért nagy örömünkre szolgál, hogy a márciusi 2. Magyar Házi-sörfőző Verseny Grand Championját, a Távoli Galaxis nevű IPA-át Róth Zoltán, a sörfőző nagy méretben is megfőzte a Legenda sörfőzdében. Az, hogy ebből mi is kaptunk egy pár hordót, hogy bemutassuk nektek, nagy megtiszteltetés. A Távoli Galaxis hűvösen elegáns száraz IPA Galaxy komlóval.

 

Stari White Horse

A tapolcai Stari egyre elegánsabb söröket főz – a meggyesük és az ír vörösük állandó szereplő nálunk, most pedig bemutatjuk a nyár slágerét, a White Horse búzasört!

 

A Megnyitó hétvége programja:

 

Április 26

18:00 Megnyitó

20:00 Kalapos Éva Veronika Duo

 

Április 27 Kálvin-Corvin Sörséta

16:00 Legenda sörbemutató

18:00 Splash sörpremier by Kiss Hopfanatic Tamás

 

Április 28 Kálvin-Corvin Sörséta

16:00 Németh Gábor sörkoktél-bemutató

18:00 Stari White Horse búzasör-premier 

 

Április 29

21:00 Tilos Népzene Születésnapi Élő közvetítés

 

Sörkínálat a megnyitó hétvégén:

 

Legenda Sörfőzde: Diesel, Brutal Bitter

Stari Sörfőzde: Stari Meggyes, Stari White Horse Búza

Bors Sörfőzde: Sherwood Ale, Little John

Fóti Sörfőzde: Keserű Méz, Fóti Pils

Kárpi Sörfőzde: Szűretlen félbarna búzasör

Brandecker Sörfőzde: Brandecker bodzás barna,

Hopfanatic Sörfőzde: Splash

Róth Zoltán: Távoli Galaxis

Csobánkai Kézműves Serfőzde: Fekete Mária, Csobánkai Öregsör

Bandusz: Dupla Köleses Sör

Békésszentandrási Sörfőzde: Békésszentandrási Szilvás

+ 1 csap: meglepetés

+ Sörkoktélok by Németh Gábor

 

2013. április 26-29.

ÉLESZTŐ Kézműves Sörkert

1094. Bp. Tűzoltó u. 22.

 

https://www.facebook.com/events/440389326055014/

https://www.facebook.com/pages/%C3%89leszt%C5%91/566065463403679?ref=hl

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.