2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/70933"><img class="image image-_original" src="/files/images/M%20(1)_20.jpg" border="0" width="519" height="495" /></a></span>3 az 1-ben és benne 1 helyen, a Millenárison hétvégére ajánlom e 3 nagyszerű és ritka rendezvényt, kicsiknek, nagyoknak, szóval mindenkinek. A jó időt garantálják.</p> <p><strong> </strong>

m%20(1) 203 az 1-ben és benne 1 helyen, a Millenárison hétvégére ajánlom e 3 nagyszerű és ritka rendezvényt, kicsiknek, nagyoknak, szóval mindenkinek. A jó időt garantálják.

 

m%20(1) 203 az 1-ben és benne 1 helyen, a Millenárison hétvégére ajánlom e 3 nagyszerű és ritka rendezvényt, kicsiknek, nagyoknak, szóval mindenkinek. A jó időt garantálják.

 

2013. május 10-én 10 órától a 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált rendezik a D épületben.

Jöjjön el Ön is a fiatal újságírók és rádiósok legnagyobb éves találkozójára, ha érdekli a média világa! Sztárparádé és díjeső, szakmai programok kavalkádja, minden eddiginél fergetegesebb, jubileumi Sajtófesztivál vár mindenkire – aki eljön! 

A színpadon díjátadók, gálaműsor és koncertek fognak szórakoztatni – biztos fellépő Agárdi Szilvi és Pál Dénes, valamint Vastag Csaba. A rendezvény számtalan helyszínén ismert újságírókkal, tévés személyiségekkel, közkedvelt rádiósokkal találkozhat, és személyesen teheti fel kérdéseit a média meghatározó személyiségeinek. Többek között vendégük lesz Weisz Fanni, Vujity Tvrtko,  Mádai Vivien és a koncertfellépőkkel is beszélgethet. Az egész napos programon kipróbálhatja magát híradósként, szinkronszínészként, találkozhat filmesekkel, megnézheti a legújabb kütyüket, vetélkedhet, játszhat és hazavihet sok-sok élményt és nyereményt!

A 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon ünnepélyes körülmények között adják át a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának díjait, többek között az Év diákújságírójának, az Év diákrádiósának, az Év diákfotósának, az Év diáklapjának és az Év mentorának.

A DUE Országos Iskolarádió Hálózatának tagjai jutalomsorsoláson vehetnek részt a Sajtófesztiválon. A DUE összesen 160 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal segíti a diákrádiók munkáját.

A program előkészületeiről és alakulásáról, a rendezvényre látogató sztárokról folyamatosan tájékozódhat a DUE Online-on, és követheti az eseményeket a Facebook-on is!

http://www.due.hu/esemeny/133/20-orszagos-ifjusagi-sajtofesztival

https://www.facebook.com/events/154620651361390

Jegyár: 2500 Ft

 

Május 11-én 10 órától Felfedezők NapjaKutatóexpedíciók Fesztiválja a D Épületben.

Fókuszban a Mars-kutatás.

Ha érdekli a természet vagy Földünk és a Világűr felfedezése és szeretne többet megtudni a terepi kutatók munkájáról, eredményeiről és a kutatóexpedíciók különleges világáról, akkor Önnek is itt a helye!

A Földgömb magazin és a Magyar Földrajzi Társaság első alkalommal rendezi meg hagyományteremtő rendezvényét a Felfedezők Napját, melynek fókuszában idén a Mars-kutatás áll. A kutatóexpedíciók fesztiválján szakemberek próbálják testközelbe hozni eredményeiket, a terepi kutatás világát. A látogatók a rendezvény előadásain, látványos bemutatóin, mini kiállításain keresztül pillanthatnak be munkájukba, módszereikbe és megismerkedhetnek a felfedezők eszköztárával.

Azonban egy igazi családi fesztivál nem lehet játék és sok-sok nyeremény nélkül!

A Felfedezők napján kipróbálhatja, hogy Ön hogyan állná meg helyét egy valódi expedíción! Ha kiállja a 7 próbát, akár értékes utazást is nyerhet! A Világ megismerését nem lehet elég korán kezdeni, ezért a rendhagyó fesztiválon már a legkisebbeknek is kínálnak programot. Számukra a Magyar Természettudományi Múzeum és a Magyar Földrajzi Múzeum pedagógusai szerveznek a témához kapcsolódóan érdekes kézműves programokat és játékokat, de a Tropicarium jóvoltából állatsimogatás is szerepel a programban.

A rendezvény fővédnöke a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára, előadóik pedig neves szakemberek, professzorok, akadémikusok, szakterületük elismert szakértői.

A belépés díjtalan!

Rszletes program a honlapon.

http://www.felfedezoknapja.info/

 

Május 12-én 10 órától a Teátrumban 9. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál.

Idén a Fesztivál kiemelt témája az olasz képregény.

Jönnek vendégek Szerbiából, Lengyelországból és Romániából, és jelen lesz a hazai alkotók nagy része. A hagyományoknak megfelelően idén is a fesztiválon kerül sor az előző év legjobb képregényeit jutalmazó Alfabéta-díjak, és a tavalyi kiemelkedő alkotói teljesítményt elismerő Korcsmáros Pál-díj átadására.

Több kiállítást is láthatnak az érdeklődők, köztük eredeti képregényoldalakat Sebők Imrétől, a Walking Dead-képregényekhez kapcsolódó kiállítást, és a lengyel PragaGada projekt egyes részleteit.

A hazai képregénykiadók és független képregényalkotók szokás szerint több újdonsággal készülnek. A fesztiválra jelenik meg az első magyar nyelvű Vasember-kötet, folytatódik a Walking Dead-sorozat, újra felfedezhetjük az Egri csillagokat Sebők Imre interpretálásában, és több fiatal szerző is itt mutatja be legújabb munkáit. Alkalom nyílik dedikáltatásra, találkozásra a hazai és külföldi alkotókkal, és közös rajzolásra is.

A fesztivál plakátját a tavalyi év egyik Alfabéta-díjas rajzolója, Haránt Artúr készítette.

https://hu-hu.facebook.com/kepregenyfesztival

 

2013. május 10. – Országos Ifjúsági Sajtófesztivál

Május 11. – Felfedezők Napja – Kutatóexpedíciók Fesztiválja

Május 12. – 9. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál

 

http://www.millenaris.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.