2024.július.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

XVII. Családi Napok –2013. május 19. — Régészeti Park, Százhalombatta

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/71140"><img class="image image-_original" src="/files/images/S%20(1)_13.jpg" border="0" width="468" height="676" /></a></span>2013. május 19-én, vasárnap kezdődik a „XVII. Családi Napok" rendezvénysorozata a százhalombattai Régészeti Parkban. 10-17óráig „Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy család..."címet kapta az idei első rendezvény, ahol a családoké a főszerep.</p> <p> 

s%20(1) 132013. május 19-én, vasárnap kezdődik a „XVII. Családi Napok" rendezvénysorozata a százhalombattai Régészeti Parkban. 10-17óráig „Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy család…"címet kapta az idei első rendezvény, ahol a családoké a főszerep.

 

s%20(1) 132013. május 19-én, vasárnap kezdődik a „XVII. Családi Napok" rendezvénysorozata a százhalombattai Régészeti Parkban. 10-17óráig „Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy család…"címet kapta az idei első rendezvény, ahol a családoké a főszerep.

 

Minden korosztály részére élményt adó programok várják azokat, akik ellátogatnak Százhalombattára. A látogatók a munkatársakkal együtt eredhetnek a múlt nyomába, ismerkedhetnek az őskori családok mindennapjaival.  Az őskorban is volt anyu, apu és sok-sok gyerek. Mindenkinek megvolt a maga dolga talán külön-külön és együtt is. Milyen lehetett akkor együtt? Őskori anyuval, apuval a sok-sok gyerek…. 

 

Bemutató, kézműves foglalkozás, játszóház, őskori étel,- és lepénykóstoló várja a látogatókat!

Ebédre „Óhallstatti babtálat" kóstolhatnak őskori recept alapján.

 

Délelőtt, délután készíthetnek együtt díszített kendőt őskori motívumukkal, lábbelit, szütyőt, ékszereket, Különböző őskori játékokat játszhatnak növényekkel, a babákkal is. Az őskorból még sok érdekesség is várja a gyerekeket.

Különleges vendége is lesz a napnak 13.30 órakor. Tolcsvay Béla énekmondó előadását, „FŰBEN, FÁBAN, – HANGVIRÁGBAN" (a daloló természetről) címmel hallgathatják kicsik és nagyok!

 

Felfedezhetik vezetővel az őskori Parkot, egésznap megtekinthetik a városnak nevet adó 2700 éves vaskori halomsírt. A látogatók a városban található „Matrica" Múzeum (ejtsd: mátrika), „Terek, emberek, évezredek" című állandó kiállítást, illetve Polinézia szigetvilágát, és Farkas Bertalan az első magyar űrhajós repülésének 33 évfordulójának tiszteletére rendezett Űrkutatás, múltját, jelenét bemutató időszaki kiállításokat is megtekinthetik.

 

A program:

10 -13 óráig – Munka együtt

A szülőknek csak úgy sikerül, ha segítetek nekik. Készítsetek együtt díszített kendőt, lábbelit, szütyőt, ékszereket! Dolgozzatok a ház körül, a főzés körül! Melyik család terít a legszebben?

11.30 és 14.30 órakor – Felfedező

Tárlatvezetés a Régészet Parkban.

13 órakor – Ételkóstoló

Óhallstatti babtál

13.30 órakor – Tolcsvay Béla énekmondó előadása

14 – 17 óráig – Játék együtt

Játék a növényekkel, a babákkal, agyagállatkákkal!

Építsetek házikót, karámot, dobjatok célba, vagy keressetek más játékot!

Találtok, megígérjük.

11 órától a 2700 éves feltárt halomsír látogatható.

Egész nap őskori kemencében sütött lepény

 

XVII. Családi Napok

2013. május 19.

Régészeti Park, Százhalombatta

Poroszlai Ildikó u. 2.

 

www.matricamuzeum.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.