2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Adamis Anna Pro Urbe Díjat kapott

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/71269"><img class="image image-_original" src="/files/images/Ad%20(1).jpg" border="0" width="269" height="192" /></a></span>Dr. Adamis Anna zeneszövegírót, író-költőt, élő legendát szülővárosa, a felvidéki Gúta (Kolárovo) kiemelt díjban részesítette. A Város Önkormányzati Testületének határozata alapján Dr. Adamis Annát Gúta Város Díjával - Pro Urbe Díjjal - tüntette ki kiemelkedő művészi munkája és elkötelezett emberi magatartása elismeréseképpen.</p> <p> 

ad%20(1)Dr. Adamis Anna zeneszövegírót, író-költőt, élő legendát szülővárosa, a felvidéki Gúta (Kolárovo) kiemelt díjban részesítette. A Város Önkormányzati Testületének határozata alapján Dr. Adamis Annát Gúta Város Díjával – Pro Urbe Díjjal – tüntette ki kiemelkedő művészi munkája és elkötelezett emberi magatartása elismeréseképpen.

 

ad%20(1)Dr. Adamis Anna zeneszövegírót, író-költőt, élő legendát szülővárosa, a felvidéki Gúta (Kolárovo) kiemelt díjban részesítette. A Város Önkormányzati Testületének határozata alapján Dr. Adamis Annát Gúta Város Díjával – Pro Urbe Díjjal – tüntette ki kiemelkedő művészi munkája és elkötelezett emberi magatartása elismeréseképpen.

 

A Felvidéken lévő Gúta Város Pro Urbe Díjának adományozásával kapcsolatos ünnepi rendezvényt 2013. május 16-án 18 órakor tartották a Város Színháztermében. A díjat Gúta polgármestere, Horváth Árpád adta át a zsúfolt nézőtér előtt. (Gúta (hivatalos szlovák nevén 1948 előtt Guta, azóta Kolárovo) szlovákiai település a Nyitrai kerületben. Komárom és Ógyalla mellett a Komáromi járás három városának egyike. – Wikipedia)

 A díj-átadás köré nagy érdeklődéssel kísért, szinte egész napos program-sorozatot szerveztek. Megtisztelő fogadás várta Dr. Adamis Annát, majd az események szabadtéren folytatódtak.

 

A Város megadta a módját, valódi vörös-szőnyeges-eseményt teremtett. 17 órakor zenekari felvezetés mellett mutatták be Annát a nagyközönségnek. A rendezvény faültetéssel és ismerkedéssel folytatódott a Hírességek Parkjában. A szervezők figyelmességének köszönhetően  Anna kedvenc fáját, egy szép gömbjuhart ültettek tiszteletére. A sajtó nagy érdeklődéssel kísérte a rendezvényt, egymást követték az interjúk. 

 Anna ezután ellátogatott a régi házhoz, a szülői házhoz, amelyet eddig jobbára csak képekről és elbeszélésekből ismert. Ide a két fő szervező, a rendezvény koordinátorai kísérték el – Gőgh Mihály nemzetközi birkózó-bajnok, ma már vállalkozó, s egyben a helyi élet motorja, és Budapestről Németh Nyiba Sándor birkózó olimpikon, költő, zeneszerző.

A két barát szervezőkészsége, kitartása, energiája járult hozzá, hogy a Pro Urbe Díj-átadás megtörténhetett 2013. május 16-án. A 18 órakor kezdődött díj-átadás avatta a napot igazán ünneppé.

A záróakkord: a Színházban, ahol még "…a csilláron is lógtak…" a méltatás, a Díj- és az Emlékplakett átadásával Anna a Város 'Díszpolgára' lett.

„Szépe Hilda narrátor és az Alma Art művészeti csoport (Kovács László, Piller Krisztián, Sipos Dávid, Emmer Péter), és Tóth Ingrid, valamint a Kis-Duna Menti Rockszínház néhány tagja (Tóth Laca, Mayer Anna, Kis Ildikó és Jónás Csaba) hangos sikert arató Életem lemeze című zenés összeállítással tisztelgett Adamis Anna alkotói tevékenysége előtt." (villagutta.sk)

Majd szünet nélkül, három órán át játszották az Adamis szöveggel írt legkülönbözőbb dalokat, mondták verseit. Omega, LGT, Kovács Kati, Varga Miklós, Zalatnay Sarolta, Szörényi Örs, Bontovics Kati dalok hangzottak el, Darvas Iván songok, továbbá más kiváló előadók repertoárjából válogatottak, a közismertek és a ritkábban hallhatóak egyaránt. Az esemény vérbeli koncert-ünnepséggé forrósodott. 

 

Gúta Város vezetése méltán tisztelgett Dr. Adamis Anna munkássága előtt… Az élő legenda… Ő megsimogatta a földet, hol éltek szülei.

 

http://gutatv.sk/index.php?lang=hu&page=hirek

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.