2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Bringóhintós igazgatói akció!

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/71293"><img class="image image-_original" src="/files/images/640%20(1)_8.jpg" border="0" width="465" height="590" /></a></span>A Fővárosi Nagycirkusz új akciójából a nyitónapon, Richter József és Graeser József is kivette a részét.  Az igazgató és a szakmai vezető bringóhintóra szállt, és Cirkuszmissziós szelvényeket osztott a Városligetben. </p> <p> 

640%20(1) 8A Fővárosi Nagycirkusz új akciójából a nyitónapon, Richter József és Graeser József is kivette a részét.  Az igazgató és a szakmai vezető bringóhintóra szállt, és Cirkuszmissziós szelvényeket osztott a Városligetben.

 

640%20(1) 8A Fővárosi Nagycirkusz új akciójából a nyitónapon, Richter József és Graeser József is kivette a részét.  Az igazgató és a szakmai vezető bringóhintóra szállt, és Cirkuszmissziós szelvényeket osztott a Városligetben.

 

Az „egyet fizet, kettőt kap" akció szerencsés résztvevői, 2013. június 16-ig, bármelyik előadásra beválthatják a szelvényeket. A rendhagyó nyitány után sem áll meg az élet a cirkusz környékén, a szerencsevadászok minden hétvégén összefuthatnak a birngóhintósokkal (és a 13.30-kor sétára induló artistákkal, állatokkal), igaz, akkor már a Baross Imre Artistaképzősök veszik át a vezetők helyét a nyeregben.

 

A Circus Maximus című előadás, a vízi revüvel, az egzotikus állatszámokkal és a lélegzetelállító artistaprodukciókkal, olyan élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak, amiért érdemes a Városligetben sétálni a következő hétvégéken is.

„Táncoló álarcosok varázsolják a közönséget Velencébe, a művészetek, a lagúnák és a romantika városába, ahol megnyitja kapuit a fantasztikus cirkuszi karnevál."

 

Annak idején megemlítettem, (lásd: http://euroastra.hu/node/70068) hogy a világhírű olasz Togni Cirkusz birtokba veszi a ligeti manézst. Azóta bizonyosságot nyert, hogy nemcsak a manézst, de a Városligetet is igyekeznek népszerűsíteni és „otthonossá" vagy talán a cirkusz előszobájává varázsolni. Ez nem baj, sőt nagyszerű tett és látvány gyerekeknek, felnőttnek egyaránt.

 

Április végén a Cirkuszi Világnap alkalmából a Fővárosi Nagycirkusz előtt felállított színpadon léptek fel a Magyarországi artistaiskolák növendékei látványos műsorokkal.

2010 óta minden évben készülnek erre a napra, hiszen itt a nagy nyilvánosság előtt mutathatják meg tudásukat. A téren és a Ligetben folyamatosan találkozhattunk utcai bűvészekkel, tanulhattunk a zsonglőrkölcsönzőben, a gyerekek pedig játszhattak a Zsonglőr Egyesület játszóházában. Igazi élményként ízelítőt kaptunk a Circus Maximus című műsorból. Megcsodálhattuk a zsonglőrt, kaucsuknőket, a nyakba vehető kígyót, krokodilt, pónit, jack russel kutyát és még hosszan sorolhatnám.

 

Aztán jött május 1-je. És a Szenzáció: a Circus Maximus – Itália cirkuszcsodái című műsorban szereplő két elefánt „városnézésre" indult a Fővárosi Nagycirkuszból a Széchenyi Fürdő mellett, a Városligeti körúton haladva a Városligetbe. Alaposan meglepték ezzel a ligeti látogatókat. A körutazáson részt vettek a műsorban fellépő, csodás kosztümökbe öltözött artistaművészek. Hatalmas nézősereg gyűlt össze pillanatok alatt, ami leginkább az elefántokra hatott, kissé elveszítették türelmüket, s így hamarább ért véget az attrakció.

 

És akkor most, 2013. június 16-ig, „egyet fizet, kettőt kap" akció.

Jöjjön ki (na nem Óbudára, hanem) a Városligetbe a hétvégeken és legyen Öné a Cirkuszmissziós szelvény. 

Csak a bringóhintót figyeljék!

 

http://www.fnc.hu/

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.