2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Jön az Orient és a „Teddy Travel”

<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/71337"><img class="image image-_original" src="/files/images/V%20(1)_7.jpg" border="0" width="477" height="380" /></a></span>Május utolsó hétvégéjén is gazdag programkínálattal várja látogatóit a Vasúttörténeti Park Budapesten, a Tatai út végén. A nosztalgiára vágyók 24-én, pénteken megtekinthetik az Orient Expressz elegáns luxuskocsijait, majd 26-án, vasárnap a gyermekeket az Utazó Mackó Kiállítást életképekbe helyezett macijait csodálhatják meg a „Teddy Travel" szalonkocsiban.</p> <p><strong> </strong>

v%20(1) 7Május utolsó hétvégéjén is gazdag programkínálattal várja látogatóit a Vasúttörténeti Park Budapesten, a Tatai út végén. A nosztalgiára vágyók 24-én, pénteken megtekinthetik az Orient Expressz elegáns luxuskocsijait, majd 26-án, vasárnap a gyermekeket az Utazó Mackó Kiállítást életképekbe helyezett macijait csodálhatják meg a „Teddy Travel" szalonkocsiban.

 

v%20(1) 7Május utolsó hétvégéjén is gazdag programkínálattal várja látogatóit a Vasúttörténeti Park Budapesten, a Tatai út végén. A nosztalgiára vágyók 24-én, pénteken megtekinthetik az Orient Expressz elegáns luxuskocsijait, majd 26-án, vasárnap a gyermekeket az Utazó Mackó Kiállítást életképekbe helyezett macijait csodálhatják meg a „Teddy Travel" szalonkocsiban.

 

Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban – 2013. május 26. vasárnap.

A Vasúttörténeti Park a gyermekek álma: itt igazi füstszagú, fekete mozdonyok sorakoznak, amelyek vezetőfülkéjébe ráadásul be lehet menni, fel lehet fedezni. Játékosan ki lehet próbálni, hogy hol öntötték bele a szenet, hogyan dolgoztak az igazi mozdonyvezetők. A legrégebbi mozdony majdnem 120 éves, ő áll a sor elején, a másik végén pedig igazi óriások, ahol a kicsinyek még a kerék tetejét sem érik fel. A nagyon ügyesek utazhatnak nagymozdonyon, hajthatnak hajtányt, amihez diploma is dukál, amit otthon ki lehet tenni a falra és lehet vele dicsekedni.

 

A kerti vasút Szilvi kisgőzöse mögött utazni maga a csoda! Kiabálni egyet a kis vasút alagútjában, átgördülni a mini tó fölötti hídon, majd kipróbálni a modellvasút-vezetést, és a fordítókorongozást.

A vasúti élményeken túl a gyermekek részt vehetnek a felfújható erőpróba játékon, kifestőt színezhetnek, gipszfigurákat festhetnek, csokoládémozdonyt önthetnek a „Csoki Műhelyben" és homokképet készíthetnek.

 

A legérdekesebb programnak az Utazó Mackó Kiállítás ígérkezik a „Teddy Travel" szalonkocsiban, ahol a mackók birtokukba veszik a kocsi helyiségeit (hálófülke, zuhanyozó, tárgyaló) és még közös fotók is készülhetnek a mackókkal.

Szóval a mozdonypark igazi élményeket kínál mindenkinek.

 

Végül a legfontosabb információ szülőknek: gyermeknapon minden 14 év alatti gyermek ingyen léphet be a Vasúttörténeti Parkba.

1142 Budapest, Tatai út 95. 

Nyitva tartás: 10:00-18:00 óráig

Jegy árak: Felnőtt belépő: 1.200 Ft, Nyugdíjas / Vasutas kedvezményes belépő: 700 Ft

 

Orient Expressz a Vasúttörténeti Parkban – 2013. május 24. 13:00-17:00

ORIENT-EXPRESS – A LEGENDA MA

A „Vonatok királya, a királyok vonata"… Párizs – Velence -Prága – Budapest – Isztambul.

Ez az Orient Expressz.

A múlt században az időt másképp számították. A vonat egy életforma volt, és ezek között is az Orient Expressz egy valódi különlegességet jelentett elegáns vagonjaival, titokzatosságával. Egy legenda, mely át- meg átszövi a vagonok kárpitjait, beleivódik a rózsa- és citromfa berakásokba. Az Orient Expressz egyet jelent Nabokov, Graham Greene, Agatha Christie és egy kissé Hitchcock nevével.

Az Orient Expresszen utazni nem olyan, mint egy átlagos utazás. Visszatérünk a régi korok luxusutazásaihoz: esténként elegánsan megjelenni, mint anno az Operában… pezsgőbuborék, kristály csengése, az ezüst csilingelése, szivartartó, szmoking és boa, romantika, és detektívtörténet egy helyen.

 

Szavakkal nem kifejezhető az az élmény, melyet egy vacsora jelenthet egy guruló luxusétteremben, ahol az ételek és italok az éppen elsuhanó tájak ízvilágát idézik, ahol Christian Bodiguel konyhaművészete meghódítja Önt!

A vacsora elfogyasztása után kellemesen kikapcsolódhat: élvezheti a klasszikus jazz vagy a modern zene melódiáit a bárban. Az estét követően pedig felfedezheti hálófülkéje bájait és eleganciáját, melyet keleti kényelmű palotává varázsol át Önnek ugyanaz a személyzet, amely másnap reggeli teával ébreszti. És mialatt Ön az igazak álmát aludta, már át is szelte Európát… A hajnal érkeztével egy teljesen más világ tárul az Ön szeme elé…

 

A mai luxusvonatban az eredeti vonat kelt életre, nemcsak díszeivel, eleganciájával, hanem hangulatában is, melyet az utasok a vonathoz méltó öltözködéssel és életformával tesznek még eredetibbé. A vonatban található egy bár és egy étterem, melyek a múlt és a ma hangulatát idézik. A régi berendezések mellett úgy rejtették el a mai, modern kor technikai csodáit, hogy az ne legyen zavaró, és ne bontsa meg az összhangot.

Ha mi magunk nem is utazhattunk a fénykorát élő Orient Expresszel, Agatha Christie tolla nyomán könnyűszerrel odaképzelhetjük magunkat a vonatóriás legendákkal teli, titokzatos világába. Sőt, ha szemfülesek vagyunk, akár a valóságban is elüldögélhetünk a hangulatos étkezőben, ácsoroghatunk a hálókocsi sejtelmesen megvilágított folyosóján, és bekukucskálhatunk a minden kényelemmel felszerelt kupéba, amelyek különös eseményeknek volt tanúja.

2013. május 24-én a 17 kocsiból álló Venice-Simplon Orient Expressz a Vasúttörténeti Parkba látogat, hogy a kíváncsi nézelődők szemügyre vehessék és egy rövid betekintés erejéig fel is kapaszkodhassanak rá. A legendás vonat szalon-és hálókocsija belülről is megtekinthető 13:00 órától 17:00 óráig.

Akik az Orient Expressz történetével szeretnének közelebbről megismerkedni, azok a „125 éves az Orient Expressz" c. kiállítást tekinthetik meg a Vasúttörténeti Park főépületének II. emeletén lévő kiállító teremben.
Interaktív programok ezen a napon: hajtányozás, kerti vasutazás, utazás nagymozdonyon.

 

Belépőjegy árak:

Gyermek 0-4 éves korig: ingyenes, gyermek 4-18 éves korig: 500 Ft/fő

Nyugdíjas, vasutas: 700 Ft/fő, felnőtt: 1.200 Ft/fő

Családi jegy: 2.500 Ft/2 felnőtt + 2 gyermek

Mozdonyon való utazás:

Dízelmozdonyon: 1.000 Ft/mozdony/alkalom, max. 4 fő

Kézihajtányozás: 500 Ft/ hajtány (max. 8 fő)

Kerti vasút: 600 Ft/fő, vasútmodell-vezetés:            300 Ft/fő, fordító-korongozás: ingyenes

 

Magyar Vasúttörténeti Park

Hungarian Railway Museum

Budapest, Tatai út 95.

 

www.vasuttortenetipark.hu,

www.facebook.com/vasuttortenetipark

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.