2024.augusztus.29. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Búcsúzik az Észlelés

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/71551"><img class="image image-_original" src="/files/images/E%20(1)_8.jpg" border="0" width="446" height="640" /></a></span>Utolsó epizódjához ér a hétvégén a Universal Channel sikersorozata, az Észlelés. A skizofréniában szenvedő elmeorvosi szakértő, Dr. Pierce története az első évad záró részeire is bőven tartogat meglepetéseket.</p> <p> 

e%20(1) 8Utolsó epizódjához ér a hétvégén a Universal Channel sikersorozata, az Észlelés. A skizofréniában szenvedő elmeorvosi szakértő, Dr. Pierce története az első évad záró részeire is bőven tartogat meglepetéseket.

 

e%20(1) 8Utolsó epizódjához ér a hétvégén a Universal Channel sikersorozata, az Észlelés. A skizofréniában szenvedő elmeorvosi szakértő, Dr. Pierce története az első évad záró részeire is bőven tartogat meglepetéseket.

 

A Universal Channel május elején debütált sorozata az Észlelés, ami egy hajdanán fényes jövő előtt álló zseniről szól, akit betegsége akadályozott meg abban, hogy igazán magasra törjön. A jóképű és hatalmas tehetséggel megáldott Dr. Daniel Pierce így egy kis egyetemen komoly lehetőségektől elzárva tengeti életét. Egészen addig a napig, amíg volt tanítványa, az FBI-ügynökként dolgozó Kate Moretti (Rachael Leigh Cook) fel nem keresi, hogy segítségét kérje. A tengerentúlon átlagosan 7 millió nézőt a képernyő elé ültető széria kulcsa a nem mindennapi professzor karaktere, akit Eric McCormack kelt életre.

 

„Mindent pontosan tudni akartam a karakterről, hogy milyen ember is lehet ő. Dr. Pierce egy professzor, így ismerni akartam a történet tudományos hátterét is. De a legfontosabb persze az volt, hogy Daniel egy skizofrén beteg. Felelősséggel tartozunk azért, hogy ennek ellenére egy olyan szórakoztató show-t készítsünk, ahol a közönségnek nem kell állandóan kedvenc szereplője miatt aggódnia. Rengeteget olvastam a forgatás előtt, rengeteg neurológus professzorral találkoztam." –  árulta el Eric McCormack.

 

„Őszintén szólva a legtöbb visszajelzést a Twitter-en keresztül kaptam. Rengeteg olyan ember van fent, aki hasonló betegséggel küzd, vagy akinek az egyik családtagja érintett, akik sosem látták még ilyen összetett módon ábrázolva ezt a betegséget. A skizofréniáról mindenki azt gondolja, ők kiszámíthatatlanok, veszélyesek. De ez tévedés, a rendellenességgel élők jelentős része él kiegyensúlyozott és stabil életet: képesek dolgozni és orvosi felügyelet alatt állnak.  És hogy lássunk egy másik verziót, Dr. Pierce egy briliáns elme, aki ezzel a rendellenességgel együtt él és harcol, az a tapasztalatom, hogy ő rengeteg reményt ad az embereknek a sorozaton keresztül." – tette hozzá a színész.

 

Az évadzáró epizódban Daniel saját magát utalja be egy pszichiátriai kezelésre, de hogy pontosan mi történik, az a Universal Channel képernyőjén kiderül.

 

A rajongóknak pedig nem kell búslakodni, hiszen Amerikában már leforgatták az Észlelés második szériáját.

 

Észlelés záró epizódok

2013. június 2-án 21:00-tól a Universal Channel-en.

 

http://www.universalchannel.hu/

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.