2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az állam segít a tiszavasvári térségnek a hulladéklerakó telep átvételével

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/24509"><img class="image image-preview" src="/files/images/euwater.jpg" border="0" width="161" height="154" /></a></span>A kormány a tiszavasvári hulladéklerakó telep környezetvédelmi üzemeltetési feladatainak zavartalan folytatása érdekében a hulladéklerakó ingatlanainak átvételéről döntött. Az intézkedést az esetleges környezetvédelmi károk megelőzése indokolja.

euwaterA kormány a tiszavasvári hulladéklerakó telep környezetvédelmi üzemeltetési feladatainak zavartalan folytatása érdekében a hulladéklerakó ingatlanainak átvételéről döntött. Az intézkedést az esetleges környezetvédelmi károk megelőzése indokolja.

euwaterA kormány a tiszavasvári hulladéklerakó telep környezetvédelmi üzemeltetési feladatainak zavartalan folytatása érdekében a hulladéklerakó ingatlanainak átvételéről döntött. Az intézkedést az esetleges környezetvédelmi károk megelőzése indokolja.

 

A hulladéklerakó telep a volt ICN Alkaloida Magyarország Rt.-től a privatizációs folyamat során került a tiszavasvári önkormányzat tulajdonába – a környezetvédelmi kötelezettségekkel együtt – egy 1997. évben született kormányhatározat alapján. A helyhatóság költségvetésében jelenleg már nincs elkülönített pénzügyi keret a környezetvédelmi üzemeltetési feladatok folytatására, a korábban e célra rendelkezésre álló források kimerültek.

 

A lakosság biztonsága, a vízbázis és az egészség védelme érdekében elengedhetetlenül fontos a környezetvédelmi hatóság által előírt kötelezettségek (a műszaki védelem üzemeltetése és karbantartása, a terület őrzése, monitorozása) teljesítése. Az állami tulajdonba vétellel e feladatok ellátása biztosítható a hulladéklerakó telepen. Az állami szerepvállalás mellett – amennyiben szükséges – megtörténhet a kármentesítési technológia módosítása és a kármentesítés finanszírozása is.

 

Az érintett ingatlanok átvételéről a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezd tárgyalásokat az önkormányzattal. Az állami vagyonkezelésbe adást követően lehetőség nyílik európai uniós források megpályázására is.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.