2024.augusztus.29. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egészségkonferencia magyar kutatókkal

10 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/71652"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_94.jpg" border="0" width="259" height="194" /></a></span>A Magyar Világtalálkozó keretében szervezett III. Egészség Konferencia 2013. május 26-án zajlott a budapesti Syma csarnokban. Levezető elnök <em>dr.Horváth István</em> orvos-biológus, az MTA doktora, a New York-i Tudományos Akadémia tagja volt. A konferencia-igazgatói teendőket <em>dr.Szalontai Éva</em>, külföldi tudósító, a Svéd-Magyar Panoráma Világklub társelnöke látta el, aki megnyitójában saját egészségünkkel való szembenézésre bíztatott. 

A Magyar Világtalálkozó keretében szervezett III. Egészség Konferencia 2013. május 26-án zajlott a budapesti Syma csarnokban. Levezető elnök dr.Horváth István orvos-biológus, az MTA doktora, a New York-i Tudományos Akadémia tagja volt. A konferencia-igazgatói teendőket dr.Szalontai Éva, külföldi tudósító, a Svéd-Magyar Panoráma Világklub társelnöke látta el, aki megnyitójában saját egészségünkkel való szembenézésre bíztatott. 

A Magyar Világtalálkozó keretében szervezett III. Egészség Konferencia 2013. május 26-án zajlott a budapesti Syma csarnokban. Levezető elnök dr.Horváth István orvos-biológus, az MTA doktora, a New York-i Tudományos Akadémia tagja volt. A konferencia-igazgatói teendőket dr.Szalontai Éva, külföldi tudósító, a Svéd-Magyar Panoráma Világklub társelnöke látta el, aki megnyitójában saját egészségünkkel való szembenézésre bíztatott. 

A konferencia az egészséges táplálkozást, a mozgást, az egészséges élelmiszerek előnyeit hangsúlyozza.

Ezen célok megközelítéséről a konferencián kiváló hazai és külhoni magyar tudós-szakértők előadásai hangzottak el.

 

Az elhangzott előadásokból:

 

Dr. Gyetvai Gyula, a mátraderecskei Gyógycentrum igazgató főorvosa a helyi mofettában feltörő gázról és a keringési betegségekről szólt, bemutatva intézetét. A feltörő anyagot 1999-ben nyilvánították hivatalosan gyógyító gáznak, a felhasználására létesült intézményt 2006 decemberében minősítette gyógygáz fürdőnek az illetékes minisztérium. A mofetta szó az olasz mefitis kifejezésből származtatható, ami eredetileg bűzős gázkiáramlást jelent. 

A geológusok a vulkáni utóműködés következtében kialakuló gáz-ömlenyeket nevezik mofettának, bár valójában a mofetta szó a gyakorlatban a már összegyűlt gázra vonatkozik. A gáz természetes, vagy mesterségesen kialakított gödörben gyűlik össze, mely gödröt már a rómaiak is lépcsőzetesen, amfiteátrum-szerűen alakították, így használták gyógyításra. A felhasználással a középkorban, majd az újkorban is foglalkoztak. A széndioxid rendkívül intenzív értágító hatását 1858-ban fedezték fel, ezidőtől számos tudományos konferencia foglalkozott a témával.  

Magyarország „nagyhatalom" mofetták terén, a Kárpát-medence geológiai viszonyai különösen kedvezőek, nálunk rendkívüli töménységben, rendkívüli intenzitással áramlik a felszínre a gáz. 

Ismert előfordulási helyei; Csíkszentimre, Kovászna és Mátraderecske. Utóbbi helyen jelenleg 94 térfogat-százalékos a feltörő anyag.

Erdélyben a csíki és háromszéki gázömléseket a népi gyógyászatban már a XIV. századtól rendkívül elterjedten használták kezelésekre, sebek, fekélyek gyógyítására.

 

Ahogy nincs két egyforma gyógyvíz, úgy nincs két egyforma koncentrációjú, vagy összetételű gyógygáz sem.

A gyógyhatás a nagy térfogat-százalékú széndioxid jelenlétén múlik. Ennek koncentrációja változhat, miként a gyógyforrások hozama is.

Az erdélyi mofetták nagy része a gáz kéntartalma miatt kellemetlen szagú, ellentétben a mátraderecskeivel. 

Különbséget jelent még, hogy Erdélyben egy köbméternyi gáz 10-12,5 kilobecquerel radont tartalmaz, Mátraderecskén 125 kilobecquerelt. A radon gyulladáscsökkentő, fájdalomcsökkentő hatású, fontos szerepe van az immunrendszer áthangolásában is. Az un. asztma barlangok is az ott tapasztalható emelkedett radon-tartalom miatt tudják gyógyító hatásukat kifejteni. 

Élettani vonatkozásban a radon helyi-, és általános hatását lehet megkülönböztetni. Célzottan értágító hatása van

az artériás, a vénás és a nyirok-vérerekre egyaránt. A láb sorsa mindig a mikro-keringésen és a mellékágakból ellátott, megkerülő (kollaterális) keringésen múlik. A térdtől felfelé található nagyerek súlyos elmeszesedése inkább az érsebészet körébe tartozik, de amennyiben a kollaterálisok, a megkerülő pályák fel tudnak tárulni, és a hajszálkeringést javítani tudjuk, akkor a láb megőrizhető, sokszor még akkor is amikor az érsebész már nem tud mit tenni, mert nem tud mit mihez varrni, nincs kiáramlási pálya. Ezekben az esetekben a gázkezelés hatására a kollaterálisok kitágulnak, javul a mikro-keringés. Erre vezethető vissza, hogy Mátraderecskének több olyan betege van, akinek már tíz éve láb-amputációt helyeztek kilátásba, de saját lábán jár kezelésre a gyógyközpontba, évente kétszer két hétre. Futni nem tud, de 5-60 métert saját lábán képes megtenni.

 

Az általános hatás; a légzés terjedelme (volumene) bővül, a verő-, és a perc-térfogat emelkedik, ami a szívet intenzívebb munkára készteti Ezzel magyarázható, hogy a koszorús (koronária) és az agyi erekben az átáramlás is nő, a vérnyomás csökken az erek kitágulásával, a perifériás ellenállás csökkenésével, ezáltal a szív terhelése is csökken. 

Kiemelt hatása van a kezelésnek a neuropátiás (idegbántalmakkal kapcsolatos) panaszokra. Ez a betegség-kör nem csak az impotenciát jelenti, de a vizelettartási nehézségeket is. A neuropátia legtöbbször a cukorbetegségben jelentkezik. A legújabb kutatások szerint a kettes típusú cukorbaj nem csak idős korban jelentkezik, előfordul már pubertás után is. Minél rosszabb a cukorbeteg gyógyszerelésének beállítása, annál gyorsabban megy tönkre érrendszere. Ezért szúrja magát a „tablettás" cukorbetegek jó része naponta négyszer a megfelelő vércukorszint beállítására. 

 

A javallatok:

Az alsó végtagok idült elzáródásos verőér betegségeiben használható a mofettás kezelés, sok esetben helyreállító verőér-műtét előtt, vagy után, vagy a szimpatikus idegek körében végzett, a verőér kitágítására irányuló átvágás után, sztent-implantáció esetén, ill. műtétre nem alkalmas esetekben. (http://astent.blogspot.hu/2008/04/stent.html )

A Reno (Raynaud) szindróma is kezelhető itt, amely 15-ször több nőt érint, mint férfit.  Húsz perces kezelés után a vérkeringés egyértelműen (hőtérképen kimutathatóan) javul a kézben. (http://www.webbeteg.hu/cikkek/sziv_es_errendszer/2913/raynaud-kor-es-raynaud-szindroma )

A vénás betegek körében, az alsóvégtag-fekélyek renyhe gyógyulásának (1-3 éve fennálló fekélyeknél) oka egyaránt lehet a rossz vénás-, vagy artériás keringés. A mátraderecskei kezelés hatására ezek javulni kezdenek, a kis fekélyek pedig a kéthetes kúra alatt meg is gyógyulhatnak.

A reumatológiai betegségek jó része perifériás keringési zavarokkal is jár, így a kezelés a betegek állapotát javítja. 

Baleset utáni szövődmények esetén is hasonló a helyzet.

 

Ellenjavallat:

Minden olyan eset, ami a gyógyfürdőkre is vonatkozik; friss infarktus, agyvérzés, tüdőembólia után három hónapig ne menjen erre a kezelésre a beteg. Vénás trombózis után is legalább három hónapnak el kell telni. 

Vérző aranyérrel ne jelentkezzen senki, mert a gáz kitágítja az ereket, fokozza a vérzést, de ha nem vérzik, akkor pozitív eredményű a kezelés. 

A Basedow kóros beteg állapotát kezelés előtt rendezni kell, az epilepsziás beteget „be kell állítani", 

heveny (gyors lefolyású, hirtelen támadt) gyulladással ne jelentkezzen gázkezelésre a beteg, a terhesség és a menstruáció is ellenjavallatot jelent.

(http://www.webbeteg.hu/cikkek/endokrin/5561/graves-basedow-kor—a-pajzsmirigy-tulmukodese )

(http://hu.wikipedia.org/wiki/Epilepszia )  

 

Egy kúra Mátraderecskén 15 napig tart, állandó orvosi és szakdolgozói felügyelet mellett. Életkori határok nincsenek.

Az eredmények: a betegek életminősége javul, a betegek kevésbé terhelik a szakrendeléseket és a kórházat,

csökken az infúziós kúrák száma és a gyógyszer-felhasználás. Csökken a fájdalom, nő a járástávolság, a fekélyek javulnak. 

2012 júniusától a kezelések hivatalosan OLEP támogatást kapnak, az 1.720 Ft-os kezelésből az OLEP 1.020-at fizet. 

A 65 éven aluliaknak az OLEP fedezi a teljes útiköltséget, aki pedig állapota miatt tömegközlekedést nem tud igénybe venni, annak kilométerenként 21 Ft-ot térít.

Akkor, amikor a konzervatív kezelés már határaira ért, s az érsebész már nem tud mit kezdeni a beteggel, akkor még mindig rendelkezésre áll ez a hatékony természetes gyógymód. 

 

Dr. Darnói Tibor, a Dr. Fachet Kft. orvos-ügyvezetője, a holisztikus szemléletű gyógyászat képviselője a természetes immunvédelemről szólt, különös tekintettel a gyógyító gombákra és a tudatos gyógyulásra. Az Immunforte termékcsalád daganatos betegek gyógyszereként alkalmazható. A termékcsalád az ügyvezető hosszú  tudományos munkájának gyümölcse, csak természetes összetevőket tartalmaz. Kutatócsoportjával a világon elsőként igazolta a különböző gombák immunrendszerre kifejtett hatását. Több évtizeden keresztül folytatott nemzetközi kutatássorozat eredményeként kerültek kiválasztásra a termékekben található hatóanyagok.  

Dr. Goro Chihara professzorral, a tokiói National Cancer Institut főmunkatársával együttműködve közösen klinikailag igazolták a hatóanyag kiemelkedő immunrendszeri hatását, amelyet Japánban már regisztrált gyógyszerként alkalmaznak a tumor terápiában. (http://www.uicc.org/membership/national-cancer-center-japan )

 

A lelki, érzelmi, szellemi hatás befolyásolja fizikai testünk működését, a tartós stressz elnyomja az immunrendszert, a szaporodási rendszert, az emésztőrendszert, következményei megmutatkoznak. Vannak olyan stressz tényezők, amelyek gyengítik az immunrendszert, pl. amikor valakinél felismerik a daganatos betegséget, ismertetik vele, ez rendkívül sokkoló hatású. Hasonló stresszt jelent a betegségektől, kezelésektől, azok mellékhatásaitól, a sok bizonytalanságtól, az elmúlástól való félelem. Mindezek rendkívül igénybe veszik az immunrendszert, ami így egyre kevésbé képes feladatait ellátni. 

Általánosan elterjedt vélekedés, hogy az immunrendszert a vitaminok és nyomelemek pótlólagos bevitelével lehet segíteni. Ezekre azonban egész szervezetünknek, valamennyi szövetünknek, szervünknek szüksége van a megfelelő működéshez, így  „immun tévhit" az, hogy csak az immunrendszer erősítését szolgálná a vitamin. 

A vitaminok bevitele nem jelent specifikus immunerősítést, sőt, daganatos betegeknél nem is ajánlott, mivel a daganatos szövetet is támogatja. Ahhoz, hogy a szervezet megbirkózzon a betegséggel, az immunrendszer célzott támogatására van szükség. 

Az ideális immun-erősítő olyan anyag lehet, amely széles spektrumban, intenzíven fokozza az immun-védekezést, ugyanakkor nem segíti a daganat növekedését, s lehetőleg nem szintetikus anyag, hanem biológiai forrású. 

A cég nevét adó Fachet József professzor, rákkutató immunológus, az MTA doktora és nemzetközi munkacsoportja fontos felismerésre jutott; nem létezik egyetlen olyan speciális hatóanyag, amely az immunrendszer valamennyi sejttípusát képes lenne aktiválni. Ugyanakkor nincs egyetlen olyan immunreakció, amely egyedül lenne képes valamennyi daganattal szemben biztosítani a védekezést.  

Nagyon fontos felismerés; kombinált hatóanyagokra, készítményekre van szükség, hogy ennek a nagyon összetett immunrendszernek minél több sejtvonalát tudjuk aktiválni, s ezek minél nagyobb biztonságot jelentsenek számunkra. Fachet József a világon elsőként tárta fel a gomba-poliszaharidáknak az immunrendszerre kifejtett hatás-mechanizmusát. Pontosan leírta, hogy melyik hatóanyag melyik sejtvonalat és sejtcsoportot fogja aktiválni. 

 

A cég termékfejlesztése ezekre a kutatásokra épül, s a jóminőségű hatóanyagokra összpontosít, melyek összetevői biológiai eredetűek, s velük az immunrendszert széleskörűen lehet aktiválni. A készítmény a négyféle gomba  mellett tartalmazza a Rezvenatron elnevezésű hatóanyagot is, amely fokozza a gomba poliszaharidák hatását, segíti az immunrendszer felerősödését. Az összetevők különböző sejtcsoportokat aktiválnak. A kialakított alapterméket együtt kell fogyasztani a C-vitamint és Rezvenatront tartalmazó másik készítménnyel. A C-vitamin  biztosítja a nagy molekulák feldarabolódását és felszívódását. 

Az egyik gombából külön gyógyszer is készült, ezt Japánban injekció formájában forgalmazzák daganatos betegség kiegészítő terápiájaként (Magyarországon még nem érhető el).  

A cég a készítményt kivételesen erős hatóanyag-tartalommal kínálja, a négy gombafajta kombinációja más gyártó készítményeiben nem fordul elő, maga a benne lévő C-vitamin is természetes forrásból ered. 

(http://www.immunforte.hu/index.php/hu )

 

 

 

Harmat Lajos 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.