2024.augusztus.29. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szemők Zsuzsanna szobrászművész alkotása egy joondalupi magánkórház kertjébe került

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/71699"><img class="image image-preview" src="/files/images/Kisl%C3%A1ny%20sz%C3%B6k%C5%91k%C3%BAt%201.preview.jpg" border="0" width="479" height="640" /></a></span>A TNT Express, a világ egyik vezető expressz szállító vállalata magyar szobrot szállított Ausztráliába. Szemők Zsuzsanna alkotása, amely egy szökőkút része lett, az ausztráliai Joondalup magánkórház kertjét díszíti, ahová a TNT Különleges szolgáltatásával juttatták el. </p> <p> 

kisl%c3%a1ny%20sz%c3%b6k%c5%91k%c3%bat%201.previewA TNT Express, a világ egyik vezető expressz szállító vállalata magyar szobrot szállított Ausztráliába. Szemők Zsuzsanna alkotása, amely egy szökőkút része lett, az ausztráliai Joondalup magánkórház kertjét díszíti, ahová a TNT Különleges szolgáltatásával juttatták el.

 

kisl%c3%a1ny%20sz%c3%b6k%c5%91k%c3%bat%201.previewA TNT Express, a világ egyik vezető expressz szállító vállalata magyar szobrot szállított Ausztráliába. Szemők Zsuzsanna alkotása, amely egy szökőkút része lett, az ausztráliai Joondalup magánkórház kertjét díszíti, ahová a TNT Különleges szolgáltatásával juttatták el.

 

„Szemők Zsuzsanna 2008 óta küldi különleges szállítmányait a TNT Express-szel. Az elmúlt évek alatt több szobrát is szállítottuk már külföldre, többek között Mauritiusra. Büszkeséggel tölt el, hogy cégünk hozzájárulhat egy magyar művész hírnevének világszerte történő megismertetéséhez" – mondta ifj. Járosi Márton, a TNT Express Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. A TNT-nek nem ez volt az első különleges szállítmánya. Korábban a futárcég szállította a Tropicarium cápáit Miamiból Budapestre, de óriáspandákat is vittek már Kínából Madridba. A TNT Express legutóbbi különleges utasai ismét pandák voltak, méghozzá a korábban Madridba szállított pandapár két és fél éves utódai, akiket május közepén vittek Kínába.

 

„A kislány teknősökkel" című szobor szállításához a TNT különleges szolgáltatását kellett igénybe venni, hiszen az alkotás tömege 225 kilogramm. A szobor méretei miatt egyedi csomagolásra volt szükség, és a közúti szállításhoz külön autót kellett igénybe venni. Zsuzsanna a szobor mellett készített egy méretarányos makettet is ajándékként a megrendelőnek, így két vámeljárásra volt szükség. Emellett a szobrásznak nyilatkozatot kellet csatolnia a szállítási dokumentációhoz, amely szerint a szobor saját alkotás, és nem szerepel az engedélyköteles magyar kulturális javakat tartalmazó listán.

 

Mint a fenti példa is jól mutatja, a TNT Express különleges szolgáltatásai lehetőséget biztosítanak arra, hogy gyorsan és biztonságosan célba jussanak azok a küldemények, amelyek speciális kezelési módot igényelnek. Lehetőség van többek között túlméretes valamint szabálytalan alakú küldemények szállítására, amelyhez igény szerint charterjárat is bérelhető a minél gyorsabb szállítás érdekében.

 

A különleges szolgáltatások körét bővíti a fedélzeti futárszolgáltatás, amelynek segítségével a TNT a lehető leggyorsabb szolgáltatást garantálja. Lényege, hogy a TNT futárja személyesen kíséri végig az árut a szállítás során, hogy az a lehető legrövidebb úton és a legrövidebb idő alatt jusson el a címzetthez. Szintén lehetőség van veszélyes áruk valamint temperált küldemények, például vérminták, emberi szövetek és biológiai minták szállítására is. Legyen tehát szó bármilyen különleges küldeményről, a TNT-nél biztosan megtalálják azt a szállítási módot, ahol a csomagok a lehető legrövidebb idő alatt, minden különleges igényt figyelembe véve juttathatók célba.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.