2024.augusztus.29. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/71728"><img class="image image-_original" src="/files/images/P%20(1)_15.jpg" border="0" width="474" height="298" /></a></span>3 az 1-ben és benne az ajánlatom 3 műfaj, azaz világsztár jazz-zongoraművész a Budapest Jazz Clubban, kubai és moldáv művészek kiállítása a VILTIN Galériában és végül vígjátékok a Universal Channel-en. Lássuk hát egyiket a másik után. Kellemes olvasást.</p> <p> 

p%20(1) 153 az 1-ben és benne az ajánlatom 3 műfaj, azaz világsztár jazz-zongoraművész a Budapest Jazz Clubban, kubai és moldáv művészek kiállítása a VILTIN Galériában és végül vígjátékok a Universal Channel-en. Lássuk hát egyiket a másik után. Kellemes olvasást.

 

p%20(1) 153 az 1-ben és benne az ajánlatom 3 műfaj, azaz világsztár jazz-zongoraművész a Budapest Jazz Clubban, kubai és moldáv művészek kiállítása a VILTIN Galériában és végül vígjátékok a Universal Channel-en. Lássuk hát egyiket a másik után. Kellemes olvasást.

 

2013. június 10-én világsztár vendég, Benito Gonzalez Trio lép fel a Budapest Jazz Clubban. BENITO GONZALEZ TRIO FEAT. ESSIET ESSIET & HODEK DÁVID

Benito Gonzalez a világ egyik legkiemelkedőbb jazz-zongoraművésze. Kenny Garrett zenekarával bejárta a világot, napjainkban a legnevesebb nemzetközi fesztiválok és jazz klubok színpadain zenél. 2004-ben első önálló, „Starting Point" című lemezével zeneszerzőként is felhívta magára a figyelmet. A lemez kiváló kritikákat kapott. 2005-ben Gonzalez megnyerte az egyik legrangosabb amerikai jazz zongoraversenyt, 2010-ben pedig a JazzTimes-tól megkapta "a világ egyik legkiemelkedőbb  új jazz-művésze" címet. Második lemeze („Circles") 2010-ben a Top10-ben szerepelt  Washington DC, New York és Detroit lemezeladási listáin. Kenny Garrett tavalyi évben megjelent „Seeds From The Underground" albuma, melyen Benito Gonzalez is közreműködött, Grammy jelölést kapott. Benito Gonzalezről rendszeresen cikkeznek a legjelentősebb jazz-zenei magazinok, többek között a DownBeat, a Jazziz és a JazzTimes.

A kiváló zongorista Hodek Dávid nevét Kenny Garrett zenekarában játszó Corcoran Holttól, illetőleg Benjamin Casy-től hallotta először, akikkel tavaly Dávid közép-európai turnéja során koncertet adott többek között a Művészetek Palotájában, ahol szerzőként is bemutatkozott. Hodek Dávid 3 évesen kezdett érdeklődni a dobok iránt, 5 évesen már Jávori Vilmos tanítványa volt. 2010-ben jelent meg első lemeze „The First" címmel, és még ebben az évben átvehette a Hans Koller Preis „Talent of the year" díjat. Dávid ma 15 évesen sikeres és elismert művészként különböző formációkban kápráztatja el színes játékával a közönséget.

Gonzalez gyakran játszik együtt New York egyik legkeresettebb nagybőgősével, a világszerte ismert Essiet Essiet-tel, aki többek között olyan sztárokkal lépett színpadra, mint Art Blakey, Benny Golson, Johnny Griffin, Kenny Kirkland, Mike Stern, Kurt Elling és még sorolhatnánk.

Jegyár: 3.900 HUF

2013. június 10. 21:00
Budapest Jazz Club

1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.

http://www.bjc.hu

2013. június 12-én PLANETÁRIS EMBER címmel a VILTIN Galériában 9 művész – kubai és moldáv – kiállítása nyílik.

A Planetáris ember kiállítás célkitűzése az ember helyének a 21. századi világképben való meghatározása. A válogatás egy földrajzi-politikai kapcsolattételen keresztül jeleníti meg két ország, a posztszovjet Moldávia és a castro-i Kuba összekötését a közelmúlt történelme, az eszmék meghatározó, majd kiábrándító volta és a különböző okokból fakadó periféria-tudat által. Mindannyian ebben a régióban és szocializmus hanyatlásának átélőjeként megértettük, hogy a múltból fakadó frusztrációk, amelyek – többek között – a centrumhoz tartozás vágyával foghatók meg, nem oldódtak fel a rendszerváltással. A központok továbbra is léteznek, csak azok a jelen információs társadalmában egyre közelibbekké, elérhetőbbekké váltak, más helyzetbe juttatva, más problémákkal szembesítve a világ kisebb, kevésbé domináns országait.

A koncepció és a kiállítás a planetaritást a mintavétel és a bemutatás módszereivel közelíti meg. Az összekapcsolás révén rávilágít a példaként kiragadott területek identitására, de ezt egy harmadik helyen teszi láthatóvá. A kubai vendégmunkások letelepedési hulláma a szocializmus legegzotikusabb migrációs történetének tekinthető, a moldáv identitáskeresés a rendszerváltás utáni időszak egyik megragadható etnikai és politikai folyamata, amelyek számunkra kézzelfogható asszociációként jelennek meg a tárlat témaválasztásában. A bemutatott művészek nemzetközi szereplések során bizonyították, hogy művészetről alkotott koncepciójuk globális mértékkel mérhető. A kilenc művész a legkülönbözőbb médiumban dolgozik, így a néző eltérő megnyilvánulásokon keresztül ismerheti meg a lokalitás és az egyetemesség párhuzamainak művészeti kifejezését. A művekben a társadalomban helyét kereső egyén, a korhoz viszonyuló személy illetve a hely – Kuba és Moldávia – milyenségének meghatározása kerül párhuzamba, összekeverve a kubai és a moldáv valóságot.

A képzőművészet, a „planetaritás" témájának jegyében csak egy kifejezési formája a lehetségesek közül. A megnyitóhoz ezért tánc performance kapcsolódik egy moldáv és egy kubai táncos – koreográfus részvételével, amivel a nézők nyitott érdeklődését követve igyekeztek a szervezők megfelelni a 21. század „összefogó" törekvéseinek.

A kiállítás létrejöttének támogatói: Nemzeti Hotel Budapest MGallery Collection,  International Business School, VILTIN Galéria, La Bodeguita del Medio, Coca-Cola, FuturAqua, Etyeki Kuria, Romanian Cultural Institute, Rotary Club, Embassy of Republic of Moldova to Hungary.

PLANETÁRIS EMBER

Pavel Braila / Maria Magdalena Campos-Pons / Jose A. Figueroa / Sandra Ramos / Arcadie Rusu / Alexander Tinei / Irina Vertes.

Kurátor: Ruxanda Renita

A kiállítást 2013. június 12-én, szerdán 19 órakor Nelson Reguira és Stefan Rusu performansza után Horvát János újságíró, volt havannai nagykövet nyitja meg.
Megtekinthető: 2013. július 23-ig, keddtől péntekig 12-18-ig, szombaton 11-17 óráig, valamint előzetes bejelentkezéssel (+36307548966 és +36307548955).

VILTIN Galéria

Budapest, V. Széchenyi u. 3.

http://www.viltin.hu/ 

 

A nevetés és Arnold Schwarzenegger főszerepben a Universal Channel-en.

A június a vígjátékok, na és a legendás akcióhősként is bizonyító Arnold Schwarzenegger hónapja a Universal Channel-en. Az egykori kormányzó baja meggyűlik a gyerekekkel nyomozóként, különleges apaszerepre vállalkozik és halottnak hitt ikertestvérére is rátalál. Egyszóval mozgalmas, drámai, megható és garantáltan komikus jelenetek sora vár mindenkire.

Igazán különleges válogatással köszönti a nyarat a Universal Channel.

Arnold Schwarzenegger főszereplésével a vígjátékok hónapja lesz a június. 15-én rendőrnyomozóként nem mindennapi megbízást kap a kigyúrt Arnold. Óvóbácsinak adja ki magát, hogy lebuktasson egy drogdíler bandát, ám hamarosan kiderül, egy csapatnyi gyerek nagyobb kihívást jelent minden bűnözőnél. 22-én szintén a gyerekek kerülnek előtérbe, igaz, teljesen más megközelítésben. A Junior-ban Arnie saját testében hord ki egy babát egy termékenységi gyógyszerrel kapcsolatos kutatás részeként. Ebben Emma Thompson mellett Danny DeVito a partnere, aki a 29-én képernyőre kerülő Ikrekben is Schwarzeneggerrel játszik. A születésükkor elválasztott, egymásra egyáltalán nem hasonlító testvérek kalandja sokak számára már ismerős lehet, de érdemes újra és újra felidézni a megható és vicces történetet.

Arnold Schwarzenegger és a vígjátékok hónapja a Universal Channel-en!

június 15., 21:00 – Ovizsaru

június 22., 21:00 – Junior

június 29., 21:00 – Ikrek

http://www.universalchannel.hu/

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.