2024.augusztus.29. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vár a Szigetközi Friss Fesztivál

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/71762"><img class="image image-_original" src="/files/images/640%20(2).jpg" border="0" width="454" height="343" /></a></span>Rekordkísérletre készül Mosonmagyaróvár, minden korosztályt vár a Szigetközi Friss Fesztivál. Ingyenes koncertekkel, izgalmas családi programokkal és kulináris élvezetekkel várja a látogatókat a második Szigetközi Friss Fesztivál, amelyet június 7 és 9-e között rendeznek meg Mosonmagyaróváron.<strong>Kérjük olvasóinkat mielőtt elindulnak tájékozódjanak, hogy az árvíz miatt megtartják-e és mikor? Ellentmondó hirek vannak.</strong></p> <p> 

640%20(2)Rekordkísérletre készül Mosonmagyaróvár, minden korosztályt vár a Szigetközi Friss Fesztivál. Ingyenes koncertekkel, izgalmas családi programokkal és kulináris élvezetekkel várja a látogatókat a második Szigetközi Friss Fesztivál, amelyet június 7 és 9-e között rendeznek meg Mosonmagyaróváron.Kérjük olvasóinkat mielőtt elindulnak tájékozódjanak, hogy az árvíz miatt megtartják-e és mikor? Ellentmondó hirek vannak.

 

640%20(2)Rekordkísérletre készül Mosonmagyaróvár, minden korosztályt vár a Szigetközi Friss Fesztivál. Ingyenes koncertekkel, izgalmas családi programokkal és kulináris élvezetekkel várja a látogatókat a második Szigetközi Friss Fesztivál, amelyet június 7 és 9-e között rendeznek meg Mosonmagyaróváron.Kérjük olvasóinkat mielőtt elindulnak tájékozódjanak, hogy az árvíz miatt megtartják-e és mikor? Ellentmondó hirek vannak.

 

A rendezvényen színpadra lépnek hazánk közkedvelt sztárjai, de a szervezők egy különleges rekordkísérletre is invitálják az idelátogatókat.

„Az Aqua Szolgáltató Kft. küldetése szerint mindent megtesz annak érdekében, hogy az egészség és az ivóvíz kapcsolatára, az egészséges életmódra, a család szerepének fontosságára felhívja a figyelmet. Ezen értékeknek hangsúlyt adva kezdeményezte a tavalyi évben a Vezetékes Vízellátás Napja alkalmából a Szigetközi Friss Fesztivál megrendezését"- mondta Klauser Róbert az Aqua Szolgáltató Kft. kereskedelmi vezetője.

 

A rendezvény az első évben több mint 20 ezer fő látogatót vonzott. A Fesztivál szervezői egy különleges, mindenkit megmozgató akcióra készülnek: vízivási rekordkísérletre várnak minden korosztályt, hogy egyszerre emeljék poharukat, és oltsák szomjukat a Szigetközi Friss Vízzel.

 

A fesztivált a fenti küldetésnek szellemében, de azt továbbfejlesztve, az idén – 2013. június 7-9. között – hármas határ menti gasztronómiai és borfesztiválként hirdetik meg, az osztrák, szlovák és magyar gasztronómiai kínálatot felvonultatva. A hétvége tehát a gasztronómiai kalandozásról is szól, a helyszínen interaktív bemutatót tart Tanács Attila világ és olimpiai bajnok ételszobrász, kiderülnek a kenyérlángos készítésének fortélyai, és az is, hogyan készül a tökéletes kürtőskalács.

 

Teret biztosítanak a nemzetiségek folklór megjelenésének is. Az egész család számára színvonalas kikapcsolódást ígér a három napig tartó programsorozat, amelyen színpadra lép többek között a Piramis, a KFT, a Kerekes Band, a Holdviola, a Csík zenekar, ByeAlex és a !Deladap is. Az eseményre nem csak a hazai közönséget, de osztrák és szlovák vendégeket is várnak a szervezők. Az egész napos programokon a legkisebbeket kézműves játszóházzal, gyermek báb, tánc és színházi előadásokkal, a nagyobbakat egészségsátorral – vérnyomás, vércukorszint méréssel és állapot felméréssel – várják.

 

Az AQUA Kft. felkészült a szigetközi árhullám fogadására, közölték a szervezők.

A Szigetközi Friss Fesztivál helyszíne nincs veszélyben.

 

A Dunán levonuló rekord nagyságú árhullám fogadására, a károk elhárítására és csökkentésére a mosonmagyaróvári AQUA Szolgáltató Kft. szakemberei is felkészültek, folyamatosan figyelemmel kísérik az árvízi helyzet alakulását. Az AQUA szolgáltatási területén az ivóvíz minősége változatlanul kifogástalan, a víziközmű szolgáltató cég mindent megtesz annak érdekében, hogy szolgáltatásait az árhullám levonulása alatt is a tőle megszokott minőségben biztosítsa fogyasztóinak. A Társaság munkatársai a gátakon is kiveszik részüket a feladatokból.

Az AQUA Szolgáltató Kft. tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a 2013. június 7-9-e között meghirdetett Szigetközi Friss Fesztivál rendezvénynek helyet adó mosonmagyaróvári Wittmann Parkot nem veszélyezteti az áradás, így a Fesztivált a kiírt program szerint tartják meg. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a Fesztiválon a szervezők folyamatosan tájékoztatják majd a résztvevőket az árvízhelyzettel kapcsolatban és természetesen mindent megtesznek annak érdekében, hogy segítséget adjanak az arra rászorulóknak. A Szigetközi Friss Fesztivál teljes ideje alatt működő Fesztiválirodánál várják az önkéntes jelentkezőket, felajánlásokat, hogy együtt tudjanak segíteni mindazokon, akiket az árvízhelyzet a Szigetközben érint. Az esetleges változásokkal kapcsolatos információk a fesztivál facebook oldalán figyelemmel kísérhetők.

 

2013. június 7-9.

Szigetközi Friss Fesztivál

Mosonmagyaróvár, Wittman Park

 

http://www.frissfesztival.hu/

https://www.facebook.com/frissfesztival

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.