2024.augusztus.29. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

50% kedvezmény, 100% élmény

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/72116"><img class="image image-_original" src="/files/images/Sz%20(3).jpg" border="0" width="266" height="640" /></a></span>A Budapesti Nyári Fesztivál Szent Iván-éji ajándéka a Városháza parkban.</p> <p> 

sz%20(3)A Budapesti Nyári Fesztivál Szent Iván-éji ajándéka a Városháza parkban.

 

sz%20(3)A Budapesti Nyári Fesztivál Szent Iván-éji ajándéka a Városháza parkban.

 

Június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján különleges programmal, meghosszabbított nyitva tartással és extra kedvezménnyel várják az érdeklődőket a Budapesti Nyári Fesztivál szervezői a Deák tér melletti Városháza parkban.

A Budapest Anno – Margitsziget óriásplakát kiállítás és a Cseh Sörfesztivál között működő állandó jegypénztárban éjfélig tart a Szent Iván-éji ajándék-akció: akik ellátogatnak a Városháza parkba, csak ezen az estén 50%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet a Budapesti Nyári Fesztivál kiemelt előadásaira.

 

A forró hangulatról Gájer Bálint és a Jazz Steps Band gondoskodik este 8 órától, a Szent Iván-éji varázslatot múltidéző ruhába öltözött fiatalok színesítik és tűzzsonglőrök teszik teljessé.

 

A Szabad Tér Színház belvárosi jegyértékesítő pontja egész nyáron át üzemel, csak úgy, mint a Széll Kálmán téren, minden nap 11-től 19 óráig. Érdemes folyamatosan figyelni az aktuális ajánlatot: játékok, nyeremények, szerencsekerék és extra ajándékok várják a látogatókat.

 

2013. június 1-én ünnepélyes keretek között nyílt meg az augusztus 31-ig látogatható Budapest Anno – Margitsziget óriásplakát-kiállítást a Városháza parkban. Az 1900-as évek Margitszigete elevenedik meg a budapestiek előtt a parkban sétálva. Hol működött a Tejcsarnok nyári vendéglője? Milyen volt a legendás lóvasút? Többek között ezekre a kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők a Budapest Anno – Margitsziget című, kiállításon.

 

A képeslapokat Budapest Főváros Levéltárának Nagy Zsolt-gyűjteményéből válogatták ki és nagyították óriásméretűre. A régi fotók a Fortepan archívumából kerültek ki.

A tárlattal a Szabad Tér Színház lepte meg a kulturális értékek iránt fogékony közönséget, miután a főváros zöld szívében, a Margitsziget központi részén elhelyezkedő szabadtéri játszóhely most ünnepli a 75. születésnapját.

 

Reméljük, hogy hamarosan nyit a szezon a Margitszigeten, és felgyorsulnak az események.

Addig is egy jó hír:

Két Csinibaba és James Bond veri fel a Margitsziget csendjét.

 

Fenyő Miklós a meghirdetettnél később csavarja fel a Margitszigeten a szőnyeget. Wagnernek már életében meggyűlt a baja a Dunával, nyitányait most az árvíz mosta el, a színházigazgató azonban naponta küzd, hogy júliusban kezdődhessen a szezon a kicsinosított Nagyszínpadon.

 

http://szabadter.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.