2024.augusztus.30. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Uri Geller CIA psy kém volt?

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/72170"><img class="image image-preview" src="/files/images/uri_geller.jpg" border="0" width="254" height="328" /></a></span>Leginkább úgy ismerjük, mint a kanálhajlító, aki Michael Jackson énekessel barátkozott - a kritikusai sarlatánnak bélyegezték - jelenleg úgy tűnik, hogy <a href="http://hu.wikipedia.org/wiki/Uri_Geller" target="_blank">Uri Gellernek</a> volt egy második karrierje is, mint CIA kém.

uri gellerLeginkább úgy ismerjük, mint a kanálhajlító, aki Michael Jackson énekessel barátkozott – a kritikusai sarlatánnak bélyegezték – jelenleg úgy tűnik, hogy Uri Gellernek volt egy második karrierje is, mint CIA kém.

uri gellerLeginkább úgy ismerjük, mint a kanálhajlító, aki Michael Jackson énekessel barátkozott – a kritikusai sarlatánnak bélyegezték – jelenleg úgy tűnik, hogy Uri Gellernek volt egy második karrierje is, mint CIA kém.

A BBC új dokumentumfilmje szerint pszichikus erejét használta, hogy megpróbáljon titkos szovjet számítógépes nyilvántartásokat törölni.

Azt állítják, hogy megpróbált leállítani egy katonai radart, és befolyásolni egy orosz tárgyaló elméjét a genfi Hidegháborús fegyvertárgyalások alatt, béke üzeneteket sugározva a fejébe.

 

Az izraeli születésű showman élete tele van elképesztő állításokkal. Az évek során a trükkjei zavarba ejtették a tudósokat, és feldühítette riválisait.

A BBC filmje, melyet még ebben az évben fognak sugározni azt állítja, hogy Gellert a nyugati titkosszolgálatok alkalmazták annak érdekében, hogy segítsen megőrizni a kommunista ellenséggel szembeni előnyüket.

Az Uri Geller titkos élete – Pszichikai kém? című filmben a filmrendező Vikram Jayanti számos tudóssal beszélt, hírszerzőkkel, washingtoni és Pentagon bennfentesekkel. Többen megerősítették, hogy az amerikai hatóságok használták – és lehet, hogy még jelenleg is – a 66 éves Gellert.

"Megpróbáltam végrehajtani küldetéseket, melyek pozitívak voltak. Nem sötét dolgokat," – mondta Geller az állítólagos kém másodkarrierjéről.

Szóval mit is csinált? Hogyan csinálta ez az ember – aki sokak szerint nem is volt képes meghajlítani egy villát egy mágnes elrejtése nélkül a kezével – hogy rabul ejtette az amerikai kémfőnököket?

 

Az egész Izraelben kezdődött, ahol Geller nevelkedett. Mint fiatal férfi egy népszerű szórakozóhelyen elme olvasást végzett, ezzel felkeltette a Moszad titkosszolgálat érdeklődését, mivel túl akartak járni az arab szomszédok eszén.

Ezzel egyidejűleg Amerikában is látták benne a potenciált az amerikai tudósok, akik paranormális képességeit kutatták.

A Stanford Kutatóintézet Kaliforniában gyakran titkos CIA kutatások helyszíne volt a hetvenes évek elején az amerikai kormány számára, melyben azt vizsgálták, hogy a pszichikus erőt hogyan lehet katonai célokra hasznosítani – Washingtonban hitték, hogy a Kreml már vizsgálódik ugyanezen a területen.

A Gellerrel folyó kutatás magasabb sebességre kapcsolt egy 4800 kilométerre lévő titkos CIA kapcsolattal történt beszélgetés után, melyben Uri pontos anatómiai illusztrációt adott az ügynökről, aki az asztalnál ült a távolban.

Látszólag hihetetlen telepatikus képességei miatt Geller a paranormális jelenségek plakátfiúja lett. Több hónapot töltött bedrótozva laboratóriumi tesztekkel, és – a dokumentumfilm szerint – az eredmények meggyőzték a tudósokat, hogy valóban speciális képességekkel rendelkezik.

Például képes volt kitalálni az ábécé beűit, amire más emberek gondoltak. Mielőtt az amerikaiak eldöntötték, hogy mit kezdjenek vele, sürgették az Izraelnek való szolgálatra.

Addig egyetlen hétköznapi munkát végzett el, amikor Moshe Dayan izraeli védelmi miniszternek segített megtalálni a kertjében rejtőző eltemetett régészeti leleteket.

De miután kipróbálta magát, a Moszad később felvette egy illegális munkára.

Önéletrajzának írója Jonathan Margolis szerint 1976-ban egy izraeli ügynök mondott Gellernek egy pár számot, és egy bizonyos időpontban a következő napon ezekre a számokra kellett koncentrálnia, és azt kellett gondolnia, hogy "Törni, törni, törni".

Geller számára ismeretlen volt, de arra kérték, hogy kulcsfontosságú szerepet játsszon egy vakmerő és titkos műveletben, melyben izraeli kommandósok 102 túszt mentettek ki egy palesztin terroristák által elfoglalt repülőgépről, akik Ugandában, az Entebbe repülőtéren voltak.

A krízis akkor kezdődött, amikor az Air France járata Izraelből Párizsba repült 250 emberrel a fedélzetén, melyet eltérítettek. A rajtaütés az Izrael vezette 200 fős elit csapattal sikeres volt.

Geller szerepe? A számok amiket kapott, mint később elmondta, kapcsolatban álltak egy radarállomással, melyet a kommandósoknak harcképtelenné kellett tenniük, hogy a terroristákat meglepjék.

 

Margolis elmondta, hogy a fegyvertudós Eldon Byrd azt állította, hogy a Moszad titokban Gellert egy utasszállító gépre vitte, hogy átrepüljön Szíria felett. Azt akarták, hogy lokalizálja a feltételezett atomerőművet a "pszichikus benyomásai" használatával. Persze megtalálták, mondta Byrd, és a Moszad ennek megfelelően nem sokkal azután lebombázta.

Ekkorra az amerikaiak azt akarták, hogy Uri Geller nekik dolgozzon.

Volt egy CIA ügynök Mexikóban, akit egyszerűen csak Mikenak ismertek, aki észrevette Gellerben a potenciált, különösen Mexikóban, ahol abban az időben a KGB ügynökök száma megemelkedett, és ahol Geller hatalmas sztár lett.

Mike azt is tudta, hogy az érkező elnököt, Jimmy Cartert érdekelték a paranormális jelenségek. Itt volt a megfelelő lehetőség a CIA számára.

"Arra használtak, hogy töröljem az Aeroflot repülőgépeken a KGB ügynököknél lévő floppy lemezeket, akik diplomata táskával utaztak nyugatra," – állítja Geller. "Ott ültem, és azokra az aktatáskákra koncentráltam."

"Úgy gondolom sikeres lehettem, mivel a CIA srácok egyre többször és többször kértek meg." Margolis elmondta, hogy a CIA elvitte a sivatagba Gellert, hogy lássa, tud-e az elméje erejével modell kémrepülőgépeket irányítani.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.