2024.augusztus.30. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Cseh Tamás dalai

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/72188"><img class="image image-_original" src="/files/images/v%20(1)_9.jpg" border="0" width="471" height="412" /></a></span>2013. június 29-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon Cseh Tamás dalai csendülnek fel koncert keretében a Vodku fiai és barátaik előadásában.</p> <p> 

v%20(1) 92013. június 29-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon Cseh Tamás dalai csendülnek fel koncert keretében a Vodku fiai és barátaik előadásában.

 

v%20(1) 92013. június 29-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon Cseh Tamás dalai csendülnek fel koncert keretében a Vodku fiai és barátaik előadásában.

 

A Vodku fiai célja, hogy megőrizze és életben tartsa Cseh Tamás dalainak üzenetét és hangulatát. 2010 óta számos budapesti helyszínen, tucatnyi vidéki városban valamint a külhoni magyar közösségek előtt is bemutatták folyamatosan változó, bővülő műsorukat.

 

„Egy hideg téli estén összeültünk egy pesti kocsmában, kézbe vettük a gitárt, a bőgőt és a hegedűt, és Cseh Tamás dalait énekeltük. Megszólalt a Budapest, a Krakkói vonat, a Hatvanas évek, és tucatnyi más felejthetetlen dal. Sokan összegyűltünk, a tizenévestől a nyugdíjas korúig mindenféle emberek ültek a székeken, a földön vagy álltak a fal mellett. Körülnéztünk, és azt láttuk, hogy a szemekből eltűnt a korkülönbség, és furcsa szeretem-színe lett mindenkinek. Jó volt elmerülni ebben a másik valóságban, és reggel, kabátban ébredve az ágyon még ott csengett a fülünkben, hogy 'talán volt egy-két este…"

 

Ezen az estén kivételesen nem a megszokott trió felállásban, hanem egy nagyobb zenekarral és neves színművészek közreműködésével szólaltatják meg azokat a dalokat, amelyek immár több magyar nemzedék számára bírnak meghatározó jelentőséggel.

 

Közreműködnek: 

Für Anikó

Holecskó Orsolya

Szervét Tibor

Adorjáni Bálint

 

A Vodku fiai:

Bata István – gitár, ének

Szabó Árpád – hegedű, mandolin, ének

Takács Szabolcs – nagybőgő

valamint:

Bede Sarolta – ének, harmonika, vokál

Kardos Dániel – gitár

Cséri Zoltán – zongora

Bakos Csaba – ütőhangszerek

 

Cseh Tamás dalai a Vodku fiai és barátaik előadásában – koncert

2013. június 29. (szombat) 20:00

Városmajori Szabadtéri Színpad

 

http://youtu.be/yuWJINAvHeU
https://www.facebook.com/bnyfesztival
http://youtu.be/CT8mOxbi9Yo
http://www.szabadter.hu/

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.