2024.augusztus.30. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nemzeti Színház pályázata

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/72451"><img class="image image-_original" src="/files/images/v%20(1)_4.JPG" border="0" width="467" height="350" /></a></span>A Nemzeti Színház „színházrendező-gyakornoki" ösztöndíjat hirdet diplomás, nem feltétlenül szakirányú képzettséggel rendelkező fiatalok számára (30 éves korig). A képzés 2013 szeptemberében indul, és két éves időtartamú. Jelentkezni a Kárpát-medence valamennyi magyarlakta területéről lehet.</p> <p> 

v%20(1) 4A Nemzeti Színház „színházrendező-gyakornoki" ösztöndíjat hirdet diplomás, nem feltétlenül szakirányú képzettséggel rendelkező fiatalok számára (30 éves korig). A képzés 2013 szeptemberében indul, és két éves időtartamú. Jelentkezni a Kárpát-medence valamennyi magyarlakta területéről lehet.

 

v%20(1) 4A Nemzeti Színház „színházrendező-gyakornoki" ösztöndíjat hirdet diplomás, nem feltétlenül szakirányú képzettséggel rendelkező fiatalok számára (30 éves korig). A képzés 2013 szeptemberében indul, és két éves időtartamú. Jelentkezni a Kárpát-medence valamennyi magyarlakta területéről lehet.

 

Az ösztöndíjat elnyerők havi (bruttó) 150 ezer forint juttatás mellett lehetőséget kapnak, hogy aktívan részt vegyenek a Nemzeti Színházban zajló szakmai munkában, neves magyar és külföldi rendezők irányításával. 

A jelentkezéshez szakmai önéletrajz, motivációs levél illetve egy tetszőlegesen kiválasztott drámai mű vagy irodalmi szöveg önálló elemzésének és rendezői koncepciójának benyújtása szükséges (maximális terjedelem: 10 oldal).

A pályázat beérkezésének határideje 2013. augusztus 20, eljuttatása postai úton történhet a Nemzeti Színház Igazgatóságának címére.

A borítékra kérjük ráírni: „Színházrendező-gyakornoki ösztöndíj".

 

A beérkezett munkák alapján kiválasztott jelöltek meghallgatására szeptember 1. és 10. között kerül sor. A jelentkezők közül a Nemzeti Színház művészeti vezetése nyertesként négy főt választ ki.

Eredményhirdetés: szeptember 10.

 

Az érdeklődők a pályázat részleteiről felvilágosítást Kozma Andrástól kérhetnek a következő email címen: dramaturgia@nemzetiszinhaz.hu

 

„A Nemzeti Színház új társulatával és a teátrum munkatársaival készen állunk arra, hogy július 1-el megnyissuk a Nemzeti Színház új korszakát. Érezzük az előttünk álló munka súlyát és felelősségét. Azoknak a művészeknek, akik nem a Nemzetiben folytatják pályafutásukat, sok sikert és nézői szeretetet kívánok.
Most kezdődő művészeti munkánkhoz kérjük a közönség bizalmát és a színházi szakma figyelmét és együttműködését.
Megtisztelő, hogy első bemutatónkra az összes jegyet eladtuk, megható volt a figyelem és az érdeklődés, ami felénk áradt, amikor pár hete az új társulat tagjaival árusítottuk a jegyeket Tamási Áron Vitéz lélek című drámájának premierjére a Vörösmarty téren.

Köszönjük, hogy magyar nyelvet és irodalmat tanító pedagógusok százai, Szabadkától Kassáig, Szombathelytől Kőbányán át Mátészalkáig jelentkeztek első bemutatónk főpróbájának megtekintésére.
Szeretettel és izgalommal várjuk nézőinket, az új évad jegyeit és bérleteit augusztus közepén kezdjük árusítani."
Vidnyánszky Attila

 

Minden jegy elfogyott május végén a Nemzeti következő évadjának első premierjére.
Négy órán keresztül árulta Vidnyánszky Attila és a Nemzeti társulatának tagjai a következő évad első premierjének, Tamási Áron Vitéz lélek című darabjának jegyeit a belvárosi Vörösmarty téren. Este nyolcra az összes jegy elfogyott, így belépők már csak a premiert követő előadásokra lesznek kaphatóak.
A Nemzeti 640 nézőt befogadó színháztermében szeptember 27-én mutatják be Tamási Áron darabját Vidnyánszky Attila rendezésében. Egy nappal korábban, szeptember 26-án, a főpróbán a Kárpát-medence magyar nyelvet és irodalmat tanító pedagógusait várja majd a társulat.
A jövő évad bérleteinek illetve jegyeinek árusítása néhány héten belül kezdődik meg.
Vidnyánszky Attila a színház minden munkatársa és különösen a társulat nevében köszöni a többszáz, órákig sorbanálló jegyvásárlónak, hogy bizalmat szavaznak az új évad előadásainak.

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.