2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Előtérbe kerülhetnek az európai biztonsági cégek

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/72695"><img class="image image-preview" src="/files/images/prism-slide-2.preview.jpg" border="0" width="474" height="355" /></a></span><em>A Virus Bulletin legutóbbi tesztjén 100 százalékos eredményt ért el a G Data vállalati védelme. A német gyártó teljesítménye az európai biztonsági megoldásokra hívja fel a figyelmet, különösen a PRISM botrány fényében. </em>

prism slide 2.previewA Virus Bulletin legutóbbi tesztjén 100 százalékos eredményt ért el a G Data vállalati védelme. A német gyártó teljesítménye az európai biztonsági megoldásokra hívja fel a figyelmet, különösen a PRISM botrány fényében.

prism slide 2.previewA Virus Bulletin legutóbbi tesztjén 100 százalékos eredményt ért el a G Data vállalati védelme. A német gyártó teljesítménye az európai biztonsági megoldásokra hívja fel a figyelmet, különösen a PRISM botrány fényében.

prism slide 4.thumbnailA G Data egymás után szerzi a VB100% díjakat. A Virus Bulletin magazin júniusi tesztjén Windows Server 2012 operációs rendszeren bizonyította, hogy tökéletes védelmet nyújt a kártevők minden típusa ellen, miközben egyetlen téves riasztást sem adott.

prism slide 5.thumbnailA „Made in Germany" mindig is egyet jelentett a magas minőséggel – emeli ki Frank Heisler, a cég ügyvezetője az elismerés kapcsán. A szakember a PRISM botrány fényében arra hívja fel a figyelmet, hogy a vírusirtó szoftvereket gyártó vállalatok nem tehetnek különbséget a bűnözők és a kormányok által gyártott kémprogramok között, minden kártékony kódot meg kell állítaniuk. Ebből a szempontból viszont nem mindegy, hogy milyen gyártóra bízzuk a cégünk védelmét – állítja a szakember, aki szerint a jó hírnévvel rendelkező, nagy múltra visszatekintő európai biztonsági cégek a közeljövőben nagyobb figyelmet kaphatnak az uniós piacokon.

 http://virusirto.hu

A szerkesztő megjegyzése: Az egyes európai országok szintén rendelkeznek a PRISM hoz hasonló, de természetesen nem azzal együttműködő és lényegesen kisebb saját rendszerrel. Anglia, Franciaország és Németország a sajtóhirek szerint biztosan. Ugyanakkor az egesz adatvédelmi szakma is kompromittalódott, amikor hamis virusriasztásokat adnak l olyan, artalmatlan hacker szofterek esetében – keygenek stb – amelyek az adatbiztonságot nem, maximum a szerzői jogi profitot veszélyeztetik. Ugyanakkor az atadvédelmi szoftverek készítőit a hazainemzetbiztonsági előírások is kötik. Ebben a körben azután a felhasználó nagyon nehéz döntés előtt áll. Különösen azután ha megtudja: aprogram sebezhetőségeket, különösen a nulladik napiakat ugyanugy egyfajta illegális tevékenység és kereskedelemszövi át, mint a fegyver kereskedelmet. Talán ez is magyarázat lehet, hogy bizonyos szofvercégek egyes sebezhetőségeket miért nem javitanak akár évekig….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.