2024.május.03. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az IBM 1,2 milliárd dolláros beruházással bővíti globális felhő kapacitásait

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/77153"><img class="image image-preview" src="/files/images/expansion-in-cloud-computing-infographic-2.preview.jpg" border="0" width="465" height="664" /></a></span>Az IBM bejelentette, hogy 1,2 milliárd dollárt fordít felhőkapacitásainak bővítésére. A beruházás részeként a vállalat 15 új adatközpontot nyit, ezzel 40-re emelkedik a felhőbe helyezett szolgáltatásokat kínáló adatközpontjainak száma. </p>  <p><strong>

expansion in cloud computing infographic 2.previewAz IBM bejelentette, hogy 1,2 milliárd dollárt fordít felhőkapacitásainak bővítésére. A beruházás részeként a vállalat 15 új adatközpontot nyit, ezzel 40-re emelkedik a felhőbe helyezett szolgáltatásokat kínáló adatközpontjainak száma.

 

expansion in cloud computing infographic 2.previewAz IBM bejelentette, hogy 1,2 milliárd dollárt fordít felhőkapacitásainak bővítésére. A beruházás részeként a vállalat 15 új adatközpontot nyit, ezzel 40-re emelkedik a felhőbe helyezett szolgáltatásokat kínáló adatközpontjainak száma.

 

Az IBM idén már öt kontinens 15 országának 40 adatközpontjából kínál felhő-szolgáltatásokat ügyfeleinek. A meglévő 12 és a SoftLayer megvásárlásával birtokába jutott 13 adatközpontból álló hálózat most további 15 létesítménnyel bővül, melyeket Hong Kongban, Mexikóvárosban, Washingtonban, Dallasban, Londonban és Japánban, Indiában, Kanadában nyitnak meg. A vállalat 2015-ös tervei között szerepel a közel-keleti és afrikai bővítés is.  

 

Becslések szerint a globális felhőpiac forgalma 2020-ra eléri a 200 milliárd dollárt. „Folyamatosak a befektetéseink a gyorsan fejlődő területeken" – nyilatkozott Erich Clementi, az IBM globális technológiai szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Tavaly a SoftLayer megvásárlásával 2 milliárd dollárt fordítottunk felhő portfoliónk fejlesztésére, a mostani bejelentéssel újabb hatalmas lépést tettünk a globális bővülés felé."

 

Az IBM új felhő beruházásaival olyan globális hálózat jön létre, melyben az ügyfelek bárhonnan kezelhetik és ellenőrizhetik adataikat. Az IBM SoftLayerrel az üzleti igényeiknek és az átláthatósággal szembeni elvárásaiknak legjobban megfelelő környezetet és helyszínt választhatják; a technológia nagy teljesítményű szolgáltatásokra képes a globális SoftLayer hálózatban. A globális hálózat és a lokális adatközpontok kombinációja lehetőséget ad az ügyfeleknek, hogy ott és akkor helyezzék el, konszolidálják és aggregálják adataikat, ahol és amikor szükségük van rá. A SoftLayer hálózati architektúrájával a globális teljesítmény úgy optimalizálható, hogy a cégek a nyilvános és ellenőrizhetetlen webes hálózatokat kerülve, privát hálózataikat használhatják.

 

A vállalat tavalyi akvizícója óta az IBM SoftLayer közel 2400 új cloud-ügyfelet szolgált ki.

A megoldással hosszú távra tervez a cég: az infrastruktúra skálázható, biztos alapokat teremt majd a globális felhőszolgáltatások kiterjesztéséhez, beleértve a middleware és SaaS megoldásokat is. A SoftLayer rugalmassága és globális hálózata a mobil, analitikai, közösségi médiás fejlesztésekre is ösztönzően hat majd.

 

Az IBM múlt héten, ugyancsak jelentős beruházás keretében, megalapította a Watson Groupot. Az új üzleti egység feladata felhőalapú kognitív számítástechnikai és Big Data innovációk fejlesztése és piaci bevezetése. Watson ilyen irányú fejlesztéseink platformja a jövőben éppen a SoftLayer lesz.

 

http://asmarterplanet.com/blog/2014/01/cloud-computing-goes-global.html

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.