Borbély Béla: Desszertkönyv
2 perc olvasás
Borbély Béla, a Szamos Marcipán egykori fejlesztő technológusának Desszertkönyv című szakmai könyvét hétfőn, március 24-én stílszerűen a Szamos Gourmet Házban mutatták be. Az eseményen a szaksajtó képviselői találkozhattak a kiadást támogató Szamos család tagjaival is. Kelényi Szamos Gabriella tulajdonos, a cégalapító Szamos Mátyás lánya és Kelényi Gyula, a kiadásról gondoskodó Szamos Marcipán Kft. tulajdonosa köszöntötte a megjelenteket.
Borbély Béla, a Szamos Marcipán egykori fejlesztő technológusának Desszertkönyv című szakmai könyvét hétfőn, március 24-én stílszerűen a Szamos Gourmet Házban mutatták be. Az eseményen a szaksajtó képviselői találkozhattak a kiadást támogató Szamos család tagjaival is. Kelényi Szamos Gabriella tulajdonos, a cégalapító Szamos Mátyás lánya és Kelényi Gyula, a kiadásról gondoskodó Szamos Marcipán Kft. tulajdonosa köszöntötte a megjelenteket.
A bemutatóra desszert különlegességeket készítettek Borbély Béla könyvéből: Aranycsemege Krémtorta, Anna Pavlova torta, Erdélyi Málna és Creola Desszert Krémtorta várta a vendégeket. Kovács Sándor mestercukrász, a könyv szakmai lektora, korábban a Gerbeaud főcukrásza, üzemvezetője dicsérte a szerző munkáját.
Elhangzott, hogy a szerző, Borbély Béla, nagy szakmai tudás birtokában a régi receptek sorát a saját kreációival kiegészítve foglalta össze az – elsősorban szakember – olvasók számára.
A könyv a cukrászat és az édesség világából közöl recepteket, mindezt nem száraz formában tárja elénk, hanem megfűszerezi szakmai életének történeteivel. A 240 oldalon számos fotó, a szerző grafikái és néhány festménye is megjelenik.
A könyv foglalkozik különféle csemegékkel, desszerttortával, krémtortákkal, valamint megosztja az olvasókkal a fagylalt és a parfé készítésének titkait is.
|
A könyv megvásárolható a Vörösmarty téri Szamos üzletben (1052 Bp., Váci utca 1.), valamint megrendelhető a Szamos online boltjában.
A webshop címe: www.szamostorta.hu
http://szamostorta.hu/bonbon/dobozos/143-desszertkonyv
(Bódi)