2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újra lehet pályázni az Európai Örökség címre

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/45063"><img class="image image-preview" src="/files/images/euhunanim.gif" border="0" width="70" height="60" /></a></span>Az Európai Bizottság 2015-ben ismét meghirdeti az Európai Örökség címre vonatkozó pályázatát, melyre az emberi erőforrások minisztere terjesztheti fel az előzetes nemzeti szintű pályázat során kiválasztott hazai helyszíneket.</p> <p> 

 euhunanimAz Európai Bizottság 2015-ben ismét meghirdeti az Európai Örökség címre vonatkozó pályázatát, melyre az emberi erőforrások minisztere terjesztheti fel az előzetes nemzeti szintű pályázat során kiválasztott hazai helyszíneket.

 

 euhunanimAz Európai Bizottság 2015-ben ismét meghirdeti az Európai Örökség címre vonatkozó pályázatát, melyre az emberi erőforrások minisztere terjesztheti fel az előzetes nemzeti szintű pályázat során kiválasztott hazai helyszíneket.

 

A helyszínek kiválasztása érdekében a minisztérium pályázatot ír ki. A pályamunkák benyújtási határideje 2014. június 30.

 

Az Európai Örökség cím azzal a céllal jött létre, hogy erősítse a közös európai identitást, valamint növelje azoknak a helyszíneknek az ismertségét és értékét, amelyek fontos szerepet töltöttek be közös történelmünkben és kultúránkban, illetve az európai integrációban. 

 

Az uniós kezdeményezés keretében indított címre első alkalommal 2013-ban nyújthattak be pályázatot azon országok, melyek helyszínei a korábbi kormányközi kezdeményezés keretében nem kaptak Európai Örökség címet.  A tavaly benyújtott pályázatok közül az Európai Bizottság négy helyszín pályázatát ítélte meg úgy, hogy azok a kiírás minden feltételét tökéletesen teljesítették, ezek a következők voltak:

– Carnuntum Régészeti Park, Bad Deautsch-Altenburg (Ausztria)

– Nagy Céh Ház, Tallinn (Észtország)

– Béke-palota, Hága (Hollandia)

– Westerbork tábor, Hooghalen (Hollandia).

 

Hazánk első ízben idén márciusig terjeszthetett fel pályázatokat az uniós kezdeményezésként indított cím elnyerésére:

– Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata által benyújtott „Páneurópai Piknik

  Emlékpark"

– hajdúböszörményi Hajdúsági Múzeum által benyújtott „Hajdúkerület székháza

  Hajdúböszörményben, a szabad hajdúk központja"

A pályázatokról az Európai Bizottság legkésőbb 2015 elején határoz.

 

A mostani pályázati kiírás, a pályázati formanyomtatvány és a vonatkozó EU határozat letölthető: http://www.kormany.hu/download/8/14/41000/eur%C3%B3pai%20%C3%B6r%C3%B6ks%C3%A9g%20c%C3%ADm.zip#!DocumentBrowse

 

http://ec.europa.eu/culture/tools/actions/heritage-label_en.htm

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.