2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A berlini Collegium Hungaricum ezúttal nem berlini vizeken hajózik

2 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/1044"><img class="image thumbnail" src="/files/images/ungakz.thumbnail.jpg" border="0" alt="Ungaricher Akzent" title="Ungaricher Akzent" width="100" height="56" /></a></span>  <p>A németországi magyar évad keretében július 8-án hajó indul Passauból, mely Linz, Bécs, Pozsony, Esztergom érintésével 14-én érkezik  Budapestre. </p>

ungaricher akzent 

A németországi magyar évad keretében július 8-án hajó indul Passauból, mely Linz, Bécs, Pozsony, Esztergom érintésével 14-én érkezik  Budapestre.

ungaricher akzent 

A németországi magyar évad keretében július 8-án hajó indul Passauból, mely Linz, Bécs, Pozsony, Esztergom érintésével 14-én érkezik  Budapestre.

A hajón német és magyar fiatalok (két kórus), valamint irók,  zenészek, újságírók utaznak egy közös téma, a ?Duna mítoszai és zenéje"  jegyében. A Dunán hajózó fiatalok idõben és térben olyan utazáson  vesznek részt, melynek során – a mindennapos kikötések révén is –  fedélzeti workshop-ok keretében az európai kultúra közös gyökereit  ismerhetik meg.

A hajóút fõ pénzügyi támogatója Bernd Neumann, a kultúráért és médiáért  felelõs német szövetségi államminiszter, ötletadói és szervezõi pedig a  berlini un. ?Mesekultúra Központ" és a berlini Collegium Hungaricum.

A hajót már július 5-én Berlinben Szili Katalin jelenlétében  búcsúztatták, július 8-án a passaui városházában is ünnepélyes keretek  között kerül sor a búcsúra.

Július 11-én este a német nagykövetség  fogadása után az ottani Collegium Hungaricum ad helyet egy írói beszélgetésnek, melyet dr. Masát András, a berlini Coll. Hungaricum  igazgatója vezet, magyar résztvevõi pedig Kukorelly Endre és Márton  László lesznek .

Július 14-én érkezik a hajó Budapestre, ahol a délután  folyamán a hajó ?személyzetét" a Parlamentben Mandur László alelnök  fogadja, õk pedig az ?Arany fedélzeti napló"-t és az un. ?Arany
Horgony"-t adják át.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.