Vezető független abroncstesztek igazolták, hogy a Dunlop készen áll a télre. A Dunlop, a magas és ultramagas teljesítményű abroncsok egyik világszerte vezető gyártója bejelentette, hogy Winter Response 2 abroncsának teljesítményét az európai magazinok közelmúltban végzett tesztjei egyhangúan elismerték.

 

Vezető független abroncstesztek igazolták, hogy a Dunlop készen áll a télre. A Dunlop, a magas és ultramagas teljesítményű abroncsok egyik világszerte vezető gyártója bejelentette, hogy Winter Response 2 abroncsának teljesítményét az európai magazinok közelmúltban végzett tesztjei egyhangúan elismerték.

 

Az ADAC (Szeptember 26-án közzétett eredmények, az ADAC összesen 17 , 185/60R15 T méretű abroncsot tesztelt egy VW Polo-n) autós szervezet független vizsgálata szerint az „abroncs teljesítménye jól kiegyensúlyozott, a nedves és havas utakon mutatott teljesítmény, valamint az üzemanyag fogyasztás terén elért legmagasabb osztályzatokkal". Az eredmények alapján a Dunlop Winter Response 2 abroncsa a szilárd második helyezést érte el, és a teszten elérhető legmagasabb osztályzatot, a „Jó"-t kapta.

 

A német ACE-Lenkrad és a GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung – 2013. szeptemberében közzétett eredmények. Az ACE-Lenkrad összesen 9 abroncsot tesztelt egy VW Polo-n, nedves és száraz utakon Mirevalban (Franciaország), illetve havas úton az ivaloi Test Worldön) által végzett további független vizsgálatok megerősítették, hogy a Dunlop Winter Response 2 abroncsa figyelmet érdemel a téli hónapok kapcsán. A kiadvány eredményei megerősítették a közelmúltban piacra dobott új abroncs szilárd második helyét, mely emellett a hőn áhított „magasan ajánlott" osztályzatot kapta.

 

A svájci TCS (Szeptember 26-án közzétett eredmények, a TCS összesen 17 , 185/60R15 T méretű abroncsot tesztelt egy VW Polo-n) túraszövetség által odaítélt szilárd második helyezés és „Nagyon ajánlott" minősítés további bizonyítékkal szolgál arra, hogy a Dunlop Winter Response 2 az idei tél egyik legjobb abroncsa lesz.

 

„A Dunlop új termékkínálata a legjobb formáját hozta 2013-ban. Miután Sport BluResponse nyári abroncsunkkal számos független teszten első helyezést értünk el, most a telet vettük célkeresztbe egy újabb piacvezető termékkel – melyet Európa néhány legkeményebb független abroncstesztje is elismert" – mondta Alexis Bortoluzzi, az EMEA terület (Európa, Közel-Kelet és Afrika) márka- és stratégiai igazgatója. „Az abroncsok fejlesztése egyre magasabbra teszi a lécet a teljesítmény kapcsán, és a Dunlop egyértelműen az élen jár e téren".

 

A kis- és kompakt méretű gépkocsikhoz kínált Winter Response 2 téli abroncs remek teljesítményt mutat fel a téli körülmények közti fékezés és kezelés terén. A Winter Response 2 a sikeres Winter Response új generációját képviseli, és kiválóan egészíti ki a Dunlop téliabroncs-portfóliójának magas teljesítményű spektrumát lefedő SP Winter Sport 4D-t. A Winter Response 2 abroncs 22 méretben kapható, 155/65 R14-től 195/65 R 15-ig. A 2012 novembere óta kötelezően feltüntetendő európai abroncscímke szerint a Winter Response 2 „B" osztályzatot kapott a nedves tapadásra. (A Winter Response 2 méretkínálatának 73%-a kapott B osztályzatot a nedves tapadásra az európai abroncscímke kritériumai szerint)

A Winter Response 2 kialakítása stabil fékezési teljesítményt és kezelést kínál havas és jeges utakon és csapadékos téli körülmények között. Innovatív technológiája révén a Winter Response 2 tovább fokozza elődje teljesítményét ezen igények kapcsán. E technológiának része a 45°-os váll-lamellák alkalmazása a havas tapadás fokozására kanyarodáskor, valamint egy új profil, melynek innovatív futófelületi blokkgeometriája fokozza a húzóerőt a havas utakon való gyorsítás és fékezés során.

A sűrűbben elrendezett lamellák több kapaszkodóélt biztosítanak és kiegyensúlyozottabbá teszik az abroncs teljesítményét nedves felületen, emellett nagyobb húzóerőt, rövidebb féktávolságot és stabilabb kanyarodást eredményeznek a havas utakon.

 

www.dunlop.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük