A szoftvercégek pozitívan fogadják a Fujitsu Business Solutions Store toborzó programját.Ötszörös túljelentkezés a Fujitsu felhő-workshopjaira a CeBIT-en .A szoftverszállítók vonzónak tartják a SaaSification modellt, amellyel kódátírás nélkül vehetnek célba új piacokat és szerezhetnek új ügyfeleket .

 

A szoftvercégek pozitívan fogadják a Fujitsu Business Solutions Store toborzó programját.Ötszörös túljelentkezés a Fujitsu felhő-workshopjaira a CeBIT-en .A szoftverszállítók vonzónak tartják a SaaSification modellt, amellyel kódátírás nélkül vehetnek célba új piacokat és szerezhetnek új ügyfeleket .

 

A Business Solutions Store megnyitására készülve a Fujitsu elindította a szoftverágazat eddigi legnagyobb felhőtámogató kezdeményezését. A CeBIT-en a 2-es csarnokban található SaaSification Factory segítségével a helyszínen, élő workshopokon készíti fel a szoftvercégeket a felhőben való működésre.

 

A felhőt vonzó lehetőségnek tartó és globális ügyfélkörük bővítésére törekvő független szoftverszállítók pozitívan fogadták a Fujitsu Business Solutions Store toborzó programját. A CeBIT-en tartott élő workshopokra ötszörös volt a túljelentkezés, és ma már több mint 40 felhőre felkészített szoftveralkalmazás érhető el a Business Solutions Store-ban. A tavaly év végén bemutatott online áruház is hozzájárul ahhoz, hogy a Fujitsu jövőképével összhangban, cégmérettől függetlenül minden vállalat számára elérhetővé tegye a felhőalapú megoldások világát.

 

A Fujitsu Business Solutions Store már jelenleg is sokféle üzleti alkalmazást tartalmaz, amelyeket használatalapú fizetés szerint vehetnek igénybe az ügyfelek. Így nem kell elköteleződniük semmilyen szoftverlicenc-modell mellett és a rendszeres frissítésekért sem kell külön fizetniük.

 

Üzleti előnyök

A Fujitsu sokféle üzleti terület alkalmazásait felkészíti a felhő-alapú működésre – pl. CRM, dokumentumkezelés, archiválás, ERP megoldások, infrastruktúra-biztonság és más, üzleti folyamathoz kötött alkalmazások (pl. HR rendszerek).

 

Mivel a Fujitsut nem köti a régi szoftverlicenc-modell, versenytársainál gyorsabban tudja kiépíteni a Business Solutions Store kínálatát. Egyedülálló, innovatív árbevétel-megosztási és partnerkapcsolati modellt kínál az ISV-knek és több milliárd dollárt fektet a számítási felhő kiépítésébe.

 

A Fujitsu partnereként a szoftverszállítók új ügyfelekhez juttathatják el szoftvereiket a globális piacon a Fujitsu Business Solutions Store-on keresztül – induló beruházás és kockázat nélkül.

 

A szoftvervállalatoktól a SaaSification kezdeményezésre kapott visszajelzések alapján a Fujitsu máris kibővítette a szállítók felhőre való átállását segítő munkatársai körét. A Fujitsu első statisztikái szerint a legtöbb vállalat napokon belül sikeresen integrálja szoftvereit a Fujitsu globális felhő-infrastruktúrájába a Business Solutions Store átállási programjához való csatlakozás után. Ezek az ISV-k új globális üzleti lehetőségekhez és árbevétel-forráshoz jutnak olyan ügyfelektől, akiket korábban csak költségesen vagy egyáltalán nem tudtak volna elérni.

 

Felhőre való felkészítés élőben a CeBIT-en

Azok a szoftvercégek, amelyek érdeklődnek a Fujitsu Business Solutions Store előnyei iránt és szívesen érnének el még több ügyfelet a Fujitsu új áruházán keresztül, bővebben tájékozódhatnak a témáról a CeBIT kiállításon, a 2-es csarnok B52 standján, ahol a Fujitsu SaaSification Factory keretében élő felhő-felkészítő foglalkozásokon vehetnek részt.

 

A Fujitsu által biztosított gyors felhő-integrációt szemléltető workshopok bemutatják, hogyan emelhetik át a független szállítók néhány munkanap alatt szoftvereiket a felhőbe. Az első partnerek egyike, a BBL Software német szoftvercég már megkezdte ügyfelei átállítását az új felhőplatformra, teljes egészében feladva a korábbi, licencalapú szoftverértékesítési gyakorlatot. A SaaSification Factory program másik résztvevője, a Saperion a CeBIT ideje alatt szeretné elérhetővé tenni az interneten alkalmazásait.

 

A CeBIT-en négy olyan vállalat képviselői lesznek jelen, amelyek már feltöltötték alkalmazásaikat a Fujitsu Business Solutions Store-ba. A portugál CIL, a német Apexnova, BBL Software és a biztonsági szoftvereket fejlesztő SSP bemutatják, hogyan zajlott a teljes kereskedelmi integráció a szoftverszállító szemszögéből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük