2024.április.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Germanwings a Lufthansa Csoporthoz kerül

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/10764"><img class="image thumbnail" src="/files/images/lufthansa%20logo.thumbnail.gif" border="0" alt="www.lufthansa.de" title="www.lufthansa.de" width="100" height="100" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.lufthansa.de/">www.lufthansa.de</a> </strong></span></span><p>A Eurowings Luftverkehrs AG 2009. január 1-jei hatállyal eladja a Germanwings diszkont légitársaságban meglévő részesedését a Deutsche Lufthansa AG részére. Így a jövőben a diszkont légitársaság a Lufthansa Commercial Holding irányítása alá kerül. Az eladásról 2008. december 8-án döntött a Eurowings felügyelő-bizottsága.</p><p>

 www.lufthansa.dewww.lufthansa.de

A Eurowings Luftverkehrs AG 2009. január 1-jei hatállyal eladja a Germanwings diszkont légitársaságban meglévő részesedését a Deutsche Lufthansa AG részére. Így a jövőben a diszkont légitársaság a Lufthansa Commercial Holding irányítása alá kerül. Az eladásról 2008. december 8-án döntött a Eurowings felügyelő-bizottsága.

 www.lufthansa.dewww.lufthansa.de

A Eurowings Luftverkehrs AG 2009. január 1-jei hatállyal eladja a Germanwings diszkont légitársaságban meglévő részesedését a Deutsche Lufthansa AG részére. Így a jövőben a diszkont légitársaság a Lufthansa Commercial Holding irányítása alá kerül. Az eladásról 2008. december 8-án döntött a Eurowings felügyelő-bizottsága.

A tranzakciót követően a Eurowings tovább erősíti regionális légitársaságként betöltött szerepét. A Germanwings diszkont légitársasági modelljét a Lufthansa Csoporton belül fejleszti tovább.

A Germanwings eddig az Eurowings Luftverkehrs AG száz százalékos tulajdonában lévő leányvállalata volt. A tranzakciót követően a két légitársaság üzleti működése változatlan marad. 

„A Germanwings megalapítását követően sikeresen megszilárdítottuk a diszkont légitársaság működését. Örömömre szolgál, hogy egészen a kezdetektől, 2002. október 27-től figyelemmel kísérhettem a Germanwings fejlődését. Mára elérkezett az idő, hogy a Eurowings újra fő üzleti tevékenységére, a regionális utasszállításra koncentráljon." – mondta Friedrich-Wilhelm Weitholz, a Eurowings Luftverkehrs AG igazgatótanácsának elnöke. Weitholz a tranzakciót követően lemond a Eurowings igazgatótanács-elnöki posztjáról; a jövőben a vállalat felügyelő-bizottságában tevékenykedik majd. Így is kapcsolatban marad a vállalattal, és figyelemmel kíséri további működését.

Thomas Winkelmann, a Germanwings ügyvezetésének szóvivője szintén lemondott a Eurowings igazgatótanácsában betöltött mandátumáról: a jövőben kizárólag a Germanwings további fejlesztésével foglalkozik.

Dr. Joachim Klein, a Germanwings eddigi ügyvezetője, a jövőben a Eurowings igazgatótanácsában betöltött szerepére koncentrál. Az év végéig figyelemmel kíséri a Germanwings Lufthansa általi felvásárlását; ezt követően kiválik a Germanwings ügyvezetéséből.

„Dr. Joachim Klein kiemelkedő szerepet játszott a Germanwings sikeres működésében. A Eurowings is biztosan profitálni fog abból, hogy Dr. Joachim Klein újra teljes erejével és tapasztalatával a Eurowings igazgatótanácsában betöltött tevékenységére fókuszál." – mondta Friedrich-Wilhelm Weitholz.

A 2008/2009-es téli menetrendben a Germanwings 25 darab Airbus A319-es típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet. A diszkont légitársaság 2007-ben közel 8 millió utast szállított, és 630 millió eurós forgalmat ért el. A Germanwings hat évvel ezelőtt, 2002. október 27-én öt darab Airbus repülőgéppel kezdte meg működését, és azóta több központi repülőtéren is piacvezető légitársasággá vált.  

A Eurowings jelenleg 15 darab BAe és 20 darab CRJ típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet. A regionális légitársaság tavaly 2,7 millió utast szállított.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.