2024.április.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Magyar Telekom idén is támogatja a Kutatók Éjszakáját

3 perc olvasás
<p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/43531"><img class="image image-preview" src="/files/images/kut_0.preview.jpg" border="0" width="412" height="97" /></a></span></p><p>A Magyar Telekom idén is támogatja a Kutatók Éjszakáját, amely 2010. szeptember 24-én kerül megrendezésre. Az országos programsorozat 24 város 42 intézményében zajlik párhuzamosan. Az egész napos, fesztivál jellegű esemény célja a tudomány, a tudományos eredmények és a kutatói életpálya népszerűsítése, közérthető formában. </p>

 kut 0.preview

A Magyar Telekom idén is támogatja a Kutatók Éjszakáját, amely 2010. szeptember 24-én kerül megrendezésre. Az országos programsorozat 24 város 42 intézményében zajlik párhuzamosan. Az egész napos, fesztivál jellegű esemény célja a tudomány, a tudományos eredmények és a kutatói életpálya népszerűsítése, közérthető formában.

 kut 0.preview

A Magyar Telekom idén is támogatja a Kutatók Éjszakáját, amely 2010. szeptember 24-én kerül megrendezésre. Az országos programsorozat 24 város 42 intézményében zajlik párhuzamosan. Az egész napos, fesztivál jellegű esemény célja a tudomány, a tudományos eredmények és a kutatói életpálya népszerűsítése, közérthető formában.

Az ország egyik legjelentősebb, kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozata az immár ötödik éve méltán népszerű és közönséget vonzó tudománynépszerűsítő fesztivál. A Magyar Telekom 2008 óta támogatja a rendezvényt. Idén nem csak a központi budapesti helyszínt, a Millenárist biztosítja a Magyar Telekom a szervezőknek, hanem innovatív bemutatókkal és ötletes, interaktív programokkal is várja a látogatókat.

A Magyar Telekom innovációs laborja, a Kitchen Budapest (KiBu) három installációval is jelen lesz. Bemutatásra kerül az Animata árnyszínház, mely egy valós idejű animációs szoftver, segítségével könnyedén építhetünk fel jeleneteket virtuális bábokkal. Kipróbálhatjuk az Opera Loopert is, amely egy a New York-i Brooklyn Museum eseményére készült interaktív installáció, továbbá megcsodálhatjuk a Landelion nevű, a kábelek újrahasznosításával kialakult organikus formájú net-pitypangot, amelyet a látogatók kelthetnek életre.

Az Origo – Magyarország meghatározó interaktív és multiplatformos tartalomszolgáltatója, a Magyar Telekom Csoport tagja – bluetooth-on sugárzott mobil alkalmazásaival mutatkozik be a Millenárison.

Az izgalmas programokhoz a Magyar Telekom rendszerintegrációs és informatikai szolgáltatásokat nyújtó leányvállalata, a KFKI is hozzájárul egy kiváló minőségű videokonferencia létesítésével, amely lehetővé teszi a bejelentkezést élő kapcsolatban a központi és a győri helyszín között.

A Magyar Telekom emellett a pályakezdőkre is gondol, hiszen a diákok körében egyre népszerűbb "Legyél te is mindennapi hős!" gyakornoki programjával külön standon ismerkedhetnek az egyetemisták, főiskolások.

A Kutatók Éjszakájának támogatása jól illeszkedik a Magyar Telekom társadalmi szerepvállalási stratégiájába. A társadalmi szerepvállalásban élenjáró és példamutató vállalatként kiemelt feladatának tartja a társadalom általános szemléletformálását, ezen belül is az oktatás és a tudományos ismeretterjesztés támogatását. A vállalat a tudomány népszerűsítésén keresztül is aktívan hozzájárul a digitális felzárkózáshoz és a társadalmi esélyegyenlőség erősítéséhez. A Magyar Telekom az ország vezető infokommunikációs vállalataként elkötelezte magát, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegye a tudomány eredményeit a multiplatformos tartalomszolgáltatásai segítségével. Így az ismeretek, a tudás és az élmények bármikor és bárhol megoszthatók.

A Kutatók Éjszakája programjai ingyenesek, a látogatás regisztrációhoz kötött. A rendezvényről és a Magyar Telekom programjairól bővebb információ a http://www.kutatokejszakaja.hu/ weboldalon olvasható.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.