2023.szeptember.25. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A mai napon lezárult a 2007 tavaszi érettségi írásbeli vizsgáinak idõszaka

3 perc olvasás
<p> <span class="inline left"><a href="/node/114"><img class="image thumbnail" src="/files/images/16073.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="Magyar Köztársaság cimere" title="Magyar Köztársaság cimere" width="58" height="100" /></a></span>A több mint 125 ezer vizsgázó, 1300 vizsgahelyszínen problémamentesen vizsgázhatott 16 napon keresztül. A vizsgák sikeres lefolytatását érdemben megzavaró esemény nem történt. </p><p>

 A több mint 125 ezer vizsgázó, 1300 vizsgahelyszínen problémamentesen vizsgázhatott 16 napon keresztül. A vizsgák sikeres lefolytatását érdemben megzavaró esemény nem történt.

 A több mint 125 ezer vizsgázó, 1300 vizsgahelyszínen problémamentesen vizsgázhatott 16 napon keresztül. A vizsgák sikeres lefolytatását érdemben megzavaró esemény nem történt.

A diákok a vizsgaszabályzat által biztosított lehetõségekkel élve mind a hét (rendes, elõrehozott, szintemelõ, kiegészítõ, ismétlõ, pótló, javító) vizsgafajtát igénybe vehették, valamint – a különbözõ vizsgatárgyakból idegen nyelveken folyó vizsgákkal együtt – középszinten 189-, emelt szinten 101-féle vizsgatárgyat választottak érettségijükön.

Az írásbeli vizsgák megszervezése során az Oktatási Hivatal Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont ( OH OKÉV) munkatársai a vizsgázók számára több mint 1.100.000 feladatlapot csomagoltak be közel 54 ezer zárt csomagba, és juttattak el idõben a vizsgahelyszínekre. A csomagolás és a kiszállítás a több lépcsõs ellenõrzési rendszer és az abban dolgozó hivatali munkatársak, szállítók, körzetközponti jegyzõk és iskolaigazgatók pontos munkájának köszönhetõen hibamentes volt.

Az írásbeli vizsgák feladatlapjai, valamint a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatók az elõzetes ütemezésnek megfelelõen folyamatosan kerültek fel az OH OKÉV honlapjára, így minden érdeklõdõ pontosan tájékozódhat a feladatokról és azok megoldásairól. Május 26-án reggel 8 órától már mind a 756 vizsgaanyag (feladatlapok, javítási-értékelési útmutatók, egyéb elektronikus anyagok) megtekinthetõ a honlapon.

A 125 ezer érettségi vizsgázó számára tehát befejezõdtek az írásbeli vizsgák. A vizsgadolgozatok kijavítása után a vizsgázók saját iskolájukban, az ott meghatározott helyen és idõpontban megtekinthetik vizsgadolgozataikat és – amennyiben úgy találják, hogy az elbírálás nem a javítási-értékelési útmutató szerint történt – észrevételt tehetnek a javítással kapcsolatban. Azok a vizsgázók, akik közvetlenül az OH OKÉV regionális igazgatóságain jelentkeztek a vizsgára, az OH OKÉV honlapjáról tudhatják meg, hol és mikor tekinthetik meg a vizsgadolgozataikat.

Az érettségi vizsgák következõ szakasza, az emelt szintû szóbeli vizsgák idõszaka június 7. és 13. között lesz, amelyet a középszintû szóbeli vizsgák idõszaka követ majd június 18-ától 29-éig.

Köszönjük az iskolák pedagógusainak és minden közremûködõnek az érettségi lebonyolításában végzett lelkiismeretes munkáját!

Az érettségizõ diákoknak további eredményes vizsgákat kíván az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az OH OKÉV!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.