2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tudja ön, hogy mi az az “emo”? – A legnépszerûbb keresések a Google.hu-n 2007. áprilisában

3 perc olvasás
<p>  <span class="inline left"><a href="/node/1920"><img class="image thumbnail" src="/files/images/googlehu.thumbnail.jpg" border="0" alt="WWW.google.hu" title="WWW.google.hu" width="100" height="37" /></a></span>A Google minden hónapban nyilvánosságra hozza a legnépszerûbb és a legnagyobb mértékben növekvõ keresõkifejezések listáját. Az országonkénti lebontásban elérhetõ toplisták alapján érdekes trendeket figyelhetünk meg, amelyek jól tükrözik az adott idõszak aktualitás eseményeit, történéseit. </p><p>

  www.google.huA Google minden hónapban nyilvánosságra hozza a legnépszerûbb és a legnagyobb mértékben növekvõ keresõkifejezések listáját. Az országonkénti lebontásban elérhetõ toplisták alapján érdekes trendeket figyelhetünk meg, amelyek jól tükrözik az adott idõszak aktualitás eseményeit, történéseit.

  www.google.huA Google minden hónapban nyilvánosságra hozza a legnépszerûbb és a legnagyobb mértékben növekvõ keresõkifejezések listáját. Az országonkénti lebontásban elérhetõ toplisták alapján érdekes trendeket figyelhetünk meg, amelyek jól tükrözik az adott idõszak aktualitás eseményeit, történéseit.

A legnépszerûbb keresések 2007. áprilisában a Google.hu-n a következõk voltak:

1.      emo

2.      húsvét

3.      tokio hotel

4.      szerelem

5.      hello kitty

6.      vatera

7.      300

8.      love.hu

9.      APEH

10.  lovebox

11.  otp

12.  szív

13.  használtautó

14.  locsolóversek

15.  feliratok

A fentiekbõl kiderül, hogy a hónap egyik fontos szórakoztatóipari eseménye, az emo (1. hely) stílust képviselõ Tokio Hotel (3.) április 10-i magyarországi koncertje lelkes keresésre ösztönözte a rajongók táborát. A húsvét (2.) is alaposan megmozgatta a netezõket, sokan a legújabb locsolóverseket (14.) az internetrõl próbálták megszerezni. Az adóbevallások közelgõ határideje a keresési statisztikákban mutatkozik meg, hiszen az APEH-rõl (9.) sokan szerettek volna többet megtudni. A tavasznak és a jó idõnek köszönhetõen virágba borultak a fák és megszabadultak vastag és hosszú kabátjaiktól a fiatalok, így nem csoda, hogy a szerelem (4.), a love.hu (8.), a lovebox (10.) és a szív (12.) is bekerült a 15 legnépszerûbb keresõkifejezés közé.

Az elõzõ hónaphoz képest a következõ kifejezésekre történõ keresések száma ugrott meg a legnagyobb mértékben:

1.      lonsdale

2.      heath ledger

3.      nod

4.      homokozó

5.      headbanger

6.      sophia bush

7.      grace klinika

8.      diplomakötés

9.      supra

10.  beryl

11.  hujber ferenc

12.  vagabond

13.  brain

14.  internetes munka

15.  flyordie

A fentiek jól tükrözik a keresõk számára legérdekesebb témákat. Azt csak találgathatjuk, hogy a tavaszi budapesti zavargások juttatták-e elsõ helyre a "zavargók" kedvenc ruhamárkájának számító Lonsdale-t, az azonban egészen biztos, hogy a diplomakötés elõkelõ helyezését (8.) a diplomadolgozatok közelgõ leadási határideje okozta. Több tévés mûsort is felfedezhetünk a leggyorsabban növekvõ keresések mögött: az egyik kereskedelmi csatorna sikeres sorozata, a Grace klinika a 7. helyre, míg a sikeres jégtáncosi szerepléssel és magánéleti botrányokkal visszatérõ Hujber Ferenc a 11. pozícióba került. Az online játékok terjedését a 15. helyen levõ flyordie jelzi, amely az egyik népszerû internetes játékoldal neve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.