2023.január.28. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gyurcsány Ferenc rendkívüli sajtótájékoztatója: Takács Albertet jelöli igazságügyi és rendészeti miniszterré (szószerinti leirat

3 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/1918"><img class="image thumbnail" src="/files/images/gyurcsany.thumbnail_6.jpg" border="0" alt="Gyurcsány Ferenc" title="Gyurcsány Ferenc" width="100" height="92" /></a></span>Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Parlementben csutörtökon - 2007-05-24- rendkívüli sajtótájékoztatón jelnette be Takács Albert jelölését az igazságügyi és rendészeti miniszteri posztra. A miniszterelnök sajtótájékoztatón elhangzott beszédét szószerint az alábbikaban  közöljük:</p><p>

 

gyurcsány ferencGyurcsány Ferenc miniszterelnök a Parlementben csutörtökon – 2007-05-24- rendkívüli sajtótájékoztatón jelnette be Takács Albert jelölését az igazságügyi és rendészeti miniszteri posztra. A miniszterelnök sajtótájékoztatón elhangzott beszédét szószerint az alábbikaban  közöljük:

 

gyurcsány ferencGyurcsány Ferenc miniszterelnök a Parlementben csutörtökon – 2007-05-24- rendkívüli sajtótájékoztatón jelnette be Takács Albert jelölését az igazságügyi és rendészeti miniszteri posztra. A miniszterelnök sajtótájékoztatón elhangzott beszédét szószerint az alábbikaban  közöljük:

 

Ezúton szeretném önöket tájékoztatni, hogy Takács Albert urat jelölöm a Magyar Köztársaság igazságügyi és rendészeti miniszterének. Azt várom a miniszter-jelölt úrtól, a késõbbi minisztertõl, hogy a rend és a szabadság minisztériumává tegye a tárcát. Azt igénylem, hogy tegye világossá: rendõr bûnnel csak bûnüldözõként, nem pedig bûnelkövetõként találkozhat.

 

Továbbra is ígérem, hogy meg fogom védeni a rendõrséget mindenfajta méltatlan, oktalan, politikai természetû, nem szakmai alapokkal rendelkezõ támadástól. Ugyanakkor megkövetelem, hogy a miniszter, a számára biztosított jogok összességével élve, egyidejûleg segítse, hogy a rendõrség óvja és védje a mi demokratikus szabadságjogainkat, más oldalról pedig védje meg önmagát attól, hogy a bûn, akárcsak szikrája is, beszennyezze a testületet. Legyen a rendõrség szolgálatkész és tisztességes, a törvényt betartó polgárokkal szemben elõzékeny, a törvényt megszegõkkel szemben a lehetõ leghatározottabb, de mindig jogszerû. És nem lehet nem mondani egyetlen egy mondatot arról, ami az elmúlt napokban oly sokszor szerepelt a nyilvánosság elõtt, a közbeszédben, ezért hozzá kell tennem: legyen legalább kétszeresen kemény a rendõri bûnözéssel szemben.

 

Igazságügy-miniszterként pedig azt várom a jelölt úrtól, hogy az emberek és a vállalkozások hétköznapjainak szabadságélményét erõsítse meg. Hárítsa el a hivatali jogi ügyek intézését feleslegesen lassító, drágító és bonyolító bürokratikus akadályokat, szabadítsa meg az embereket, a vállalkozásokat a felesleges ügyintézések terhétõl. Játsszon vezetõ szerepet abban, hogy Magyarország valamennyi polgára értse, hogy rend és szabadság kéz a kézben járnak. Azt kívánom, hogy segítse szabadabbá tenni a magyarokat mint európai uniós polgárokat azáltal is, hogy sikeresen befejezi a rendõrség és a határõrség integrációját, hiszen ez kell ahhoz, hogy csatlakozhassunk a schengeni övezethez, leomoljék határnak az az utolsó darabkája is, amely elválaszt bennünket az Európai Unió nagyobbik részétõl. Tegye világossá, hogy a két szervezet integrációja, vagyis a schengeni csatlakozás nem lehet akutálpolitikai játszmák tétje. Itt a magyarok európai szabadságáról van szó.

 

Azt kérem a miniszterelnök-jelölt úrtól, hogy vegye át és folytassa sikeresen azt a kiváló minõségû szakmai, jogi munkát, amit Petrétei miniszter úr és elismert szakmai mûhelye a jogszabályok korszerûsítése, a polgári és büntetõtörvénykönyv megújítása érdekében elkezdett. Erre a feladatra alkalmas és képes Takács Albert. Örülök, hogy elfogadta a felkérést, nagy munka vár rá. Erre a mai naptól készülni kezd, és június elsejétõl átveszi a tárca irányítását.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.