msA Microsoft bejelentette az Exchange Server 2007 Service Pack 1 (SP1) szoftvercsomagot, és technológia elõzetes program keretében hozzáférést biztosít a szoftverhez is. Az Exchange Server 2007 SP1 bõvítésként tartalmaz egy támogatócsomagot a Windows Server? 2008-hoz, támogatja a Microsoft? Office Communications Server 2007-tel való fokozott együttmûködést, továbbá továbbfejlesztett mobileszköz-kezeléssel és fejlett biztonságtechnológiával is rendelkezik.

 msA Microsoft bejelentette az Exchange Server 2007 Service Pack 1 (SP1) szoftvercsomagot, és technológia elõzetes program keretében hozzáférést biztosít a szoftverhez is. Az Exchange Server 2007 SP1 bõvítésként tartalmaz egy támogatócsomagot a Windows Server? 2008-hoz, támogatja a Microsoft? Office Communications Server 2007-tel való fokozott együttmûködést, továbbá továbbfejlesztett mobileszköz-kezeléssel és fejlett biztonságtechnológiával is rendelkezik.

Az Exchange Server 2007 SP1 olyan funkciókat is tartalmaz, amelyek javítják a felhasználói élményt az Outlook? Web Access-ben, több lehetõséget biztosítanak az Exchange Server 2007 Management Console-ban, és továbbfejlesztett helyreállítási képességeket tesznek lehetõvé a Standby Continuous Replication (Folyamatos készenléti replikáció) megoldás révén. A technológiai elõzetes keretében a Microsoft Developer Network (MSDN?) és a TechNet mintegy egymillió elõfizetõje töltheti le a béta szolgáltatáscsomagot. Ma már több mint 150 000 felhasználó teszteli a szolgáltatáscsomagot olyan szervezeteknél, mint például az Egyesült Államok hadserege.

A Microsoft Exchange Server-ért felelõs vezérigazgatója, Terry Myerson, annak tulajdonítja a vásárlók lelkes fogadtatását, hogy az Exchange Server 2007 átfogóan támogatja a társaságok kommunikációs és együttmûködési igényeit. Mint elmondta, a Microsoft adatai szerint az Exchange Server elterjedtsége folyamatosan növekszik, az elmúlt év során ugyanis 1000 vállalat és több mint 3 millió ember tért át Lotus Notes-ról Microsoft Exchange Server-re és Microsoft Office SharePoint Server-re. Az új szolgáltatáscsomaggal a Microsoft olyan területekre összpontosít, amelyek fontosak a vásárlók számára, beleértve a Microsoft következõ generációs platformjait és a továbbfejlesztett mobileszköz-kezelést is. Az SP1 hozzáadott értéket jelent vásárlók számára, és tovább szilárdítja az Exchange Server-nek az egyesített kommunikációs platform alapjaként betöltött szerepét.

Az Exchange Server 2007 SP1 2007 augusztus 16-án bemutatott legfontosabb új jellemzõi:

  • A Windows Server 2008 és a Windows Vista? támogatása. Az Exchange Server 2007 SP1 a Microsoft következõ generációs szerver platformjain fut, beleértve a Windows Server 2003 SP2-t és a Windows Server 2008-at. A frissítés ugyancsak lehetõvé teszi az Exchange Server 2007 kezelõeszközei számára, hogy fussanak a Windows Vistán és a Windows Server 2008-on. A további elõnyökhöz tartozik, hogy a Windows Server 2008 fürtözése megkönnyíti a társaságok számára a földrajzilag szétszórtan elhelyezkedõ Exchange Server fürtök alkalmazását.
  • Fokozott integráció az Office Communications Server 2007-el. Az Exchange Server 2007 Unified Messaging szolgáltatása az e-mailek mellett faxokat és hangposta-üzeneteket is továbbít az Outlookba. Az Exchange Server 2007 SP1-el az emberek egy kattintással érhetik el a hangposta-üzeneteket a Microsoft Office Communicator 2007-bõl. Hasonlóképpen, bizonyos Office Communications Server 2007- és Office Communicator 2007-minõsített eszközök az Exchange Server 2007-tel együttmûködve további funkciókat is biztosítanak; ilyen például az új üzenet kijelzése funkció, amely jelzi, amikor egy felhasználó új hangposta-üzenetet kap.
  • További Exchange ActiveSync? szabályok. Az SP1 új, a szinkronizálásra, a hitelesítésre, valamint a titkosításra vonatkozó Exchange ActiveSync szabályai az Exchange Server 2007 fejlett biztonsági és kezelési jellemzõire építenek. A fokozottabb adatvédelmi igényekkel rendelkezõ vállalkozások számára az Exchange Server 2007 SP1 eszköz-, hálózat- és alkalmazás-ellenõrzési jellemzõket kínál. Ezek az új jellemzõk lehetõvé teszik a hálózati adminisztrátorok számára, hogy kezeljék és biztosítsák az Exchange ActiveSync által vezérelt mobil eszközöket.
  • Standby Continuous Replication (Folyamatos készenléti replikáció). Ez az új, magas-rendelkezésre állású képesség segíti a szervezeteket abban, hogy gyorsan helyreállítsák a például természeti katasztrófa vagy tartós áramkimaradás miatt egy teljes adatközpontot érintõ hibákat. Az Exchange Server beépített log file shipping technológiájának felhasználásával a postafiók adatok folyamatosan egy készenléti szerverre másolódnak. A készenléti szervert gyorsan lehet aktiválni, ha az elsõdleges szerver vagy az adatközpont kapcsolat nélküli (offline) üzemmódba kerül.
  • Fokozott biztonság. A Microsoft ugyancsak bemutatta az Exchange Server 2007 SP1-gyel integrálódó ForefrontTM Security for Exchange Server 2007 SP1-et, amely a még nagyobb védelem és ellenõrzés érdekében egy további biztonsági réteget hoz létre. A Forefront Security for Exchange Server vezetõ biztonsági cégektõl származó többszörös scan-motorokat tartalmaz, amelyek egy egységes megoldásba integrálva segítik a vírusok, férgek és spam-ek elleni védelmet. A Forefront Security for Exchange Server új szervizcsomagjában a tartalomszûréssel és kezeléssel kapcsolatos új fejlesztések, valamint a Windows Server 2008 támogatására szolgáló új jellemzõk találhatóak.

Az Exchange Server 2007 SP1 jellemzõinek teljes körû leírása az Exchange Server 2007 SP1 adatlapon, a http://www.microsoft.com/presspass/newsroom/servers/default.mspx  weboldalon lesz elérhetõ. Mind az Exchange Server 2007 SP1, mind pedig a Forefront Security for Exchange Server 2007 SP1 várhatóan 2007 negyedik negyedévében lesznek széles körben elérhetõek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük