2022.november.29. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A moszkvai metró ‘”Nagy Testvére” – az Axis kamerái és videorendszerei már ott is újabb területeket hódítanak

2 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/14736"><img class="image thumbnail" src="/files/images/komszomolszkajacl.thumbnail.jpg" border="0" alt="A moszkvai metro Komosomolsakaja állomása" title="A moszkvai metro Komosomolsakaja állomása" width="100" height="66" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>A moszkvai metro Komosomolsakaja állomása</strong></span></span>Az Axis Communications hálózati videókameráival szerelte fel a moszkvai metrót. Első körben ezer kamerát helyeztek el, mostanra viszont már háromezer készülék vigyáz a moszkvai lakosságra, sőt további kamerák telepítése is várható.</p><p>

 

a moszkvai metro komosomolsakaja állomásaA moszkvai metro Komosomolsakaja állomásaAz Axis Communications hálózati videókameráival szerelte fel a moszkvai metrót. Első körben ezer kamerát helyeztek el, mostanra viszont már háromezer készülék vigyáz a moszkvai lakosságra, sőt további kamerák telepítése is várható.

 

a moszkvai metro komosomolsakaja állomásaA moszkvai metro Komosomolsakaja állomásaAz Axis Communications hálózati videókameráival szerelte fel a moszkvai metrót. Első körben ezer kamerát helyeztek el, mostanra viszont már háromezer készülék vigyáz a moszkvai lakosságra, sőt további kamerák telepítése is várható.

A hálózati kamerarendszerek közlekedési szektorban tapasztalható gyors népszerűség-növekedésének oka az, hogy nagyobb rugalmasságot és jobb teljesítményt nyújtanak, mint az analóg rendszerek, valamint könnyen integrálhatók a vonatokon és buszokon található Ethernet-alapú információs rendszerekbe is. Az új hálózat legfontosabb előnyei a kiváló képminőség, a költséghatékony telepítés, az élő és rögzített felvételekhez való távoli és vezetéknélküli hozzáférési lehetőség, valamint az olyan különleges tulajdonságok, mint a kamera látókörébe eső emberek megszámlálása vagy a készülék működését gátló kísérletek érzékelése.

a moszkvai metró hálózataA moszkvai metró hálózataAz Axis hálózati kamerái és videószerverei a tizenkét moszkvai metróvonal közül már háromban üzemelnek. Ezek egy integrált biztonsági rendszer részei, amelynek feladata az utasok és a személyzet biztonságának megteremtése. Mivel a mozgó vonatokon rögzített felvételek távolról is hozzáférhetők, a riasztások a kamerák segítségével vizuálisan is ellenőrizhetők, így szükség esetén a biztonsági szolgálat a megfelelő választ tudja adni a különböző fenyegetésekre. A moszkvai metró megfigyelőrendszerének felszerelését az Axis partnere, a Metrokom végezte.

"A régió hatalmas fejlődési lehetőségeket rejt magában. Oroszország növekvő piacán egyre nagyobb a kereslet a köz- és magánszektorban a biztonsági felszerelések iránt." – mondta Ray Mauritsson, az Axis Communications elnöke.

A moszkvai metróhálózat három vonalára Axis hálózati kamerákat, videószervereket és videófelvevőket szereltek fel, amelyek lehetővé tették a terület 24 órán át, kiváló minőségben való megfigyelését

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.