2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az online zsebtolvajlás a nyerő

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/14739"><img class="image thumbnail" src="/files/images/pandastat.thumbnail.jpg" border="0" alt="Az online zsebtolvajok..." title="Az online zsebtolvajok..." width="100" height="61" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Az online zsebtolvajok...</strong></span></span> <p>A Panda Security kiadta újabb, II. negyedévi jelentését, amiből kiderül, hogy a legtöbb fertőzésért az ún. trójai programok felelnek, amelyek „online zsebtolvajlásra" szakosodtak.</p><p>

 az online zsebtolvajok...Az online zsebtolvajok…

A Panda Security kiadta újabb, II. negyedévi jelentését, amiből kiderül, hogy a legtöbb fertőzésért az ún. trójai programok felelnek, amelyek „online zsebtolvajlásra" szakosodtak.

 az online zsebtolvajok...Az online zsebtolvajok…

A Panda Security kiadta újabb, II. negyedévi jelentését, amiből kiderül, hogy a legtöbb fertőzésért az ún. trójai programok felelnek, amelyek „online zsebtolvajlásra" szakosodtak.

A Panda Security negyedéves jelentése rámutat, hogy 2008 második negyedévben felbukkanó rosszindulatú kódok 63%-át teszik ki a trójai programok.

– Manapság már nem divat olyan trójait írni, ami egymaga „körülfertőzi" a világot – kommentálta az adatokat Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója – mert az túl nagy figyelemmel járna, és azzal nő a lebukás veszélye is. Ami a Panda Security vírusvédelmi laborjaiban elemzett minták alapján kitűnik: a programozók inkább több, speciálisan a célra szabott trójait írnak, amelyekkel különféle célcsoportokat támadnak meg. A „banki trójaiak", vagyis a pénzintézeteket támadó kódok a trójai programok közül a legveszélyesebbek; a PandaLabs elemzése szerint a Sinowal, Banbra és a Bancos fantázianevű trójaiak voltak a második negyedévben a legaktívabbak.

– Ez a fajta fertőzés rendkívül súlyos károkat okoz világszerte – folytatta az elemzést Sándor Zsolt. – Egyedül az USÁban 44 millió olyan ügyfelet tartottak számon 2006-ban, aki igénybe vette bankja online szolgáltatásait. Gondoljunk csak bele: ha mondjuk mindössze egy százalékuktól sikerül 100 dollárt kicsalni a trójaiak segítségével, ez már akkor is egy 44 millió dolláros üzlet, és ez még egy igen-igen visszafogott számítás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.