2022.augusztus.13. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A nikkelkibocsátás csökkentésével is küzd a Volvo az allergia ellen

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/22276"><img class="image thumbnail" src="/files/images/volvo_logo.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.volvocars.hu/" title="http://www.volvocars.hu/" width="100" height="95" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.volvocars.hu/">http://www.volvocars.hu/</a> </strong></span></span><p>A nikkelallergiában szenvedők tüneteinek enyhítése érdekében a Volvo valamennyi nikkelt tartalmazó alkatrészt megvizsgál, hogy azok nikkel-kibocsátási értéke megfeleljen a vállalat által meghatározott értéknek.</p><p>

 http://www.volvocars.hu/http://www.volvocars.hu/

A nikkelallergiában szenvedők tüneteinek enyhítése érdekében a Volvo valamennyi nikkelt tartalmazó alkatrészt megvizsgál, hogy azok nikkel-kibocsátási értéke megfeleljen a vállalat által meghatározott értéknek.

 http://www.volvocars.hu/http://www.volvocars.hu/

A nikkelallergiában szenvedők tüneteinek enyhítése érdekében a Volvo valamennyi nikkelt tartalmazó alkatrészt megvizsgál, hogy azok nikkel-kibocsátási értéke megfeleljen a vállalat által meghatározott értéknek.

A nikkelallergia az allergiás kontakt dermatitis egyik leggyakoribb kiváltó oka az iparilag fejlett országokban. Becslések szerint a nők 15%-a és a férfiak 5%-a – azaz az iparilag fejlett országokban közel 120 millió ember – szenved nikkelallergiában. Bőrükön viszketéssel járó kiütések jelennek meg, ha nikkelötvözetet tartalmazó fémfelülettel érintkeznek.

Számukra ezért rendkívül fontos, hogy kerüljék a kontaktust a nikkeltartalmú fémekkel. Helyzetüket sajnos megnehezíti, hogy nagyon sok mindennapi termék tartalmaz nikkelt: a pénzérméktől az óraszíjakig, a napszemüvegkerettől a nyaklánckapocsig – továbbá az autók belterében is számos ilyen ötvözetet használnak.

A Volvo Cars azonban szigorú követelményekkel biztosítja, hogy az autóihoz szállított beltéri alkatrészek nikkeltartalma megfeleljen a belső szabványoknak. A Volvo modellek valamennyi fémbevonatú beltéri alkatrészében minimalizálták a nikkel-kibocsátást, melynek köszönhetően például a belső ajtónyitók, a sebességváltókar, a kulcs, a Volvo embléma a kormánykeréken és a klímaszabályozó gomb is minimális mennyiségű nikkelt tartalmaz csak.

A nikkeltartalmú alkatrészeket nikkelmentes bevonattal látták el, és mindegyiket ellenőrizték, hogy a nikkel-kibocsátási érték megfeleljen a Volvo szigorú előírásainak. A Volvo nikkel-kibocsátásra vonatkozó szabványa a teljes modellválasztékra érvényes.

„A Volvo Cars – beszállítóival közösen – hosszú ideje munkálkodik az utastérben található allergén összetevők csökkentésén. Valamennyi textil és bőrbevonatunk rendelkezik az Öko-Tex Standard 100 minősítéssel, valamint a kilenc különböző utastérrel gyártott négy Volvo modellünket a svéd Asztma és Allergia Szövetség is felvett az ajánlott autók listájára, a beltéri levegő minősége miatt" – mondta Andreas Andersson, a Volvo Cars tiszta autóbelsőkért felelős munkatársa.

http://www.volvocars.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.