2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Beruházásának 90 százalékát pályázati forrásból fedezheti Szentendre.

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/22278"><img class="image thumbnail" src="/files/images/szenti.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.szentendre.hu/" title="http://www.szentendre.hu/" width="100" height="43" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.szentendre.hu/">http://www.szentendre.hu/</a> </strong></span></span>  <p>A Dr. Dietz Ferenc, polgármester által vezetett Szentendre tartja magát terveihez. A fejlődő, megújuló város sikeres pályázatainak köszönhetően egyre több tervét valósítja meg. A város 25.000 és a térség 76.000 lakosát kiszolgáló szentendrei rendelőintézetet (SZEI) közel 770millió forintból van lehetőség fejleszteni.</p><p>

http://www.szentendre.hu/http://www.szentendre.hu/  

A Dr. Dietz Ferenc, polgármester által vezetett Szentendre tartja magát terveihez. A fejlődő, megújuló város sikeres pályázatainak köszönhetően egyre több tervét valósítja meg. A város 25.000 és a térség 76.000 lakosát kiszolgáló szentendrei rendelőintézetet (SZEI) közel 770millió forintból van lehetőség fejleszteni.

http://www.szentendre.hu/http://www.szentendre.hu/  

A Dr. Dietz Ferenc, polgármester által vezetett Szentendre tartja magát terveihez. A fejlődő, megújuló város sikeres pályázatainak köszönhetően egyre több tervét valósítja meg. A város 25.000 és a térség 76.000 lakosát kiszolgáló szentendrei rendelőintézetet (SZEI) közel 770millió forintból van lehetőség fejleszteni.

A 2010-re elkészülő beruházás részeként új épületekkel bővül az intézmény, modern eszközparkot alakítanak ki, új szakellátásokat vezetnek be, valamint digitális fejlesztéseket is végrehajtanak annak érdekében, hogy egy hatékony és minőségi egészségügyi, helyben a város és a térség lakossága által is elérhető ellátás jöjjön létre.

A szentendrei rendelőintézet évente több mint 40 ezer beteget lát el, hiszen nem csak a „festők városából", de a vonzáskörzetében található 12 településről is ide érkeznek az egészségügyi problémával küzdők. Az egészségügyi létesítmény nem felel meg a kor igényeinek, korszerűsítésre van szükség, ezt felismerve a város vezetése pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez a Közép-Magyarország Operatív Program (KMOP) keretében.

A pályázat eredményhirdetése alapján Szentendre Város Önkormányzata 691millió forintot nyert, mely az emelt szintű járóbeteg-ellátó központ kialakításához szükséges források 90 százalékát biztosítja. „Nagy siker, hogy a beruházást minimális önrésszel valósíthatjuk meg. A pályázaton nyert összegnek köszönhetően lakosonként több mint harmincezer forintot tudunk más területek fejlesztésére fordítani. Fejlődni folyamatosan kell, ha a modern körülményekhez igazodó várost akarunk építeni." – nyilatkozta Dr. Dietz Ferenc, a város polgármestere.

Szentendre Dumtsa Jenő Városfejlesztési Stratégiájában megfogalmazott célok alapján a rendelőintézet hosszú távon biztosítja a város és körzetének járóbeteg-szakellátását 21.századi előírások szerint, valamint a dolgozók biztonságos munkakörülményeit is. Az egészségügyi ellátás javítása érdekében a SZEI felújítása és korszerűsítése mellett 2009. január 17-én jótékonysági bál keretében a szentendrei gyermekorvosi rendelők sürgősségi ellátásához szükséges eszközök beszerzésére is gyűjtés indult.

A tervek szerint 2010 harmadik negyedévére több mint 1100 négyzetméter új épületrésszel egészül ki a rendelőintézet, valamint a meglévő telephelyeket is teljes mértékben korszerűsítik. A térségben élők kényelme érdekében az intézmény szolgáltatási köre tizenhárom új szakellátással – mint a mammográfia, elektrofiziológia és allergológia – bővül, sőt az orvosi gép- és műszerparkot is a kor igényeinek megfelelően fejlesztik.

A beruházás eredményeképpen az intézmény a modern kor digitális vívmányainak felhasználásával (például a röntgenképek küldése digitális formában) teszi majd gyorsabbá, korszerűbbé és színvonalasabbá az egészségügyi ellátást. Esélyegyenlőségi szempontból kiemelten fontos, hogy az egészségügyi központ teljes mértékben akadálymentes épület lesz.

http://www.szentendre.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.