Brilliance CTBrilliance CT

A Royal Philips Electronics a magyar lakosság egészségügyi felmérésével foglalkozó tanulmányt készített az idei év májusában, melyet korábban szűk köben vitatott meg a szakmai sajtó képviselőivel, a novemberi sajtótájékoztatón pedig a teljes jelentést nyilvánosságra hozta a vállalat.

  Brilliance CTBrilliance CT

A Royal Philips Electronics a magyar lakosság egészségügyi felmérésével foglalkozó tanulmányt készített az idei év májusában, melyet korábban szűk köben vitatott meg a szakmai sajtó képviselőivel, a novemberi sajtótájékoztatón pedig a teljes jelentést nyilvánosságra hozta a vállalat.

A kutatás szerint a következő öt év során a válaszadók 36%-a érzi magát veszélyeztetettnek a szív- és érrendszeri megbetegedésektől, míg  az onkológiai-jellegű betegségektől csupán 12,1%-uk tart.

A hazai adatok alapján ugyanakkor minden második ember halálát valamilyen szív- és érrendszeri megbetegedés okozza, mely éppen a kétszerese a daganatos betegségekben elhunytak számának.

BV EnduraBV Endura

Dr.Erőss György a Philips Magyarország Kft. egészségügyi részlegének vezetője, több trendet is felvázolt a vállalat éves sajtótájékoztatóján. Így többek között azt, hogy a Föld lakossága eddig ismeretlen gyorsasággal öregszik; 2000-ben a hatvan év felettiek száma már megközelítette a 600 millió főt, amely 2006-ra körülbelül 700 millióra emelkedett. A szám 2050-re valószínűleg meg fog háromszorozódni, addigra gyakorlatilag 2 milliárd ember tartozik majd a hatvan felettiek kategóriájába. Következésképpen 2100-ra a fejlett világ fele krónikus betegségekben fog szenvedni.

DUO DiagnostDUO Diagnost„Úgy véljük, az egészségügynek túl kell lépnie a hagyományos, helyzeti kezeléseken. Olyan megoldásokat keresünk, amely a kórházi és otthoni környezetben egyaránt a megelőzést, a szűrést, a diagnózist, a kezelést, valamint a megfigyelést szolgálják. Alapvető fontosságú továbbá a magyar társadalom egészségtudatosságának növelése, és olyan szociális intézmények létrehozása, amelyek elsősorban a proaktív megelőzésre, szűrésre és diagnózisra szakosodnak, továbbá a kórház központú szolgáltatástól a betegközpontú ellátás felé közelítenek." – mondta  a szakember.

Intera Achieva 1,5 TMRIntera Achieva 1,5 TMRA közvéleménykutatás adatai szerint a megkérdezettek 42%-a valamilyen krónikus betegség meglétéről számolt be, ebből a 40-59 éves korosztály közel fele jelezte, hogy tartós, krónikus egészségügyi problémái vannak.  Mindezt alátámasztaják a statisztikai adatok is, a hazai lakosság születéskor várható életkora nők esetében három, míg férfiak esetében öt évvel marad el az EU átlagértékétől, míg a születéskor várható egészséges élettartam (azaz a krónikus betegségek nélküli életvitel) még nagyobb különbséget mutat, a magyar férfiaknál ez 55 év, míg az EU átlag 61, nők esetében pedig 57 év az átlagos európai 62 évvel szemben.

 PCR ELEVA S PLUSPCR ELEVA S PLUS                     

„A megelőzéssel legalább annyit kell törődnünk, mint a kezeléssel. Az egészségtudatos nevelés egyre fontosabbá válik a terjedő krónikus betegségek veszélye miatt. Az embereket meg kell ismertetni az életformájukból adódó lehetséges következményekkel, ezáltal ösztönözhetjük őket egy egészséges és betegségektől mentes életmód kialakítására" – emelte ki Dr. Erőss György, aki mindezek mellett megemlítette, hogy amíg Európában 100 000 lakosra átlagosan 1,8 CT berendezés jut, addig hazánkban ez az érték 0,7 készülék, míg az MRI esetében az átlagos európai készülékszám éppen háromszoros. A kórházi ágyak tekintetében ugyanakkor az EU átlagnál majdnem harmadával több férőhely áll a magyar betegek rendelkezésére.

A Philips szakértői hangsúlyozták, hogy olyan megközelítésre van szükség, amely a betegnek és kezelőinek kapcsolatára koncentrál, hiszen szükségleteik megértése nélkül egyetlen hatékony megoldás kivitelezése sem lehetséges. Hozzátették érdemes a maga ciklikusságában értelmezni az egészségügyet, amely a megelőzést elősegítő szűrésre, diagnózisra és kezelésre épül, és ezek újabb megfigyelési és megelőzési folyamatokat vonnak maguk után.

A Philips Healthcare 2010 évi fontosabb üzembe helyezései:

Philips Achieva 1.5 T MR készülék

Fejér Megyei Szent György Kórház, Székesfehérvár

Az Achieva 1,5 T a nagy térerejű MR berendezések legújabb generációjának tagja, melyet kívül belül egyaránt újraterveztek, új távlatot nyitva az MR vizsgálatok terén. A Philips által kifejlesztett Freewave technológia alkalmazásával növelhető a működési hatékonyság, a testre szabható és sokoldalú kezelőfelület pedig nagyfokú szabadságot biztosít a megfelelő munkafolyamat kialakításában, a kívánt klinikai vizsgálatok elvégzésében és a vizsgálati eredmények optimális megjelenítésében egyaránt. Ezek eredményként bármely vizsgálat -, a neurológiaitól a mozgásszervi és hasi képalkotáson keresztül, a funkcionális és kardiológiai, kontrasztanyagos angiográfiás és spektroszkópiás vizsgálatokig – rendkívül gyorsan elvégezhető.

Philips Brilliance 16 CT berendezés

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza , Kecskemét

A Brilliance CT berendezések nem csak minden eddiginél intelligensebb technológiára

területén is. Mindezek elengedhetetlenek a sokszeletes képalkotás által szolgáltatott hatalmas adatmennyiség kezeléséhez.

A Brilliance 16 CT a nagy lefedettségnek köszönhetően a rutin vizsgálatok elvégzése mellett bármilyen vizsgálat elvégzését lehetővé teszi, ideértve a nagy sebességet igénylő mozgásérzékeny speciális vizsgálatokat is, mint például a pulmonológiai, és kardiológiai vizsgálatok.

A nagyteljesítményű CT szkenner számos funkcióval segíti a klinikai vizsgálatok rugalmas automatizálását, a rekonstrukciókat, az utólagos képfeldolgozást és a diagnosztikai pontosság növelését. A berendezés sebessége és felhasználóbarát kialakítása nagyban támogatja a mindennapi munkafolyamatokat, és lehetővé teszi a kiszolgálható betegforgalom növelését, minden részfolyamatban.

 

Brilliance iCT (256) CT készülék

Semmelweis Orvostudományi Egyetem Érsebészeti Klinika, Budapest

A Brilliance iCT klinikai kiválóságát a sebesség, az energia, a lefedettség és a dózis szabályozás optimális kombinációjával éri el. Sztenderdeket állít fel a  kardiovaszkuláris képalkotásban, miközben minden vizsgálat esetében növeli a diagnózis pontosságát és egyben csökkenti a vizsgálatok elvégzéséhez szükséges dózist . Az Essence technológia segytségével a berendezés valóban erősíti a klinikai kutatásokat és új felfedezéseket.

A nagyteljesítményű CT szkenner számos funkcióval rugalmasan támogatja a klinikai vizsgálatok automatizálását, a rekonstrukciókat, az utólagos képfeldolgozást és a diagnosztikai pontosság növelését. A berendezés sebessége és felhasználóbarát kialakítása nagyban segíti a mindennapi munkafolyamatokat, és minden részfolyamatban lehetővé teszi a kiszolgálható betegforgalom növelését.

A Philips által kifejlesztett átfogó Brilliance CT ScanTools alkalmazáscsomag fejlett eszközökkel segíti a munkafolyamatok gördülékenységét, és tovább növeli a produktivitást és a diagnosztikai biztonságot.

Európai Uniós pályázatokhoz kapcsolódóan (pl.Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program) számos különböző típusú röntgen berendezés került átadásra:

Duo Diagnost (Free Arm Systems)

Siklósi Kórház Humán -Egészségügyi Szolgáltató Kft.

Kiskunmajsai Kistérségi Járóbeteg Szakrendelés

 A Duo Diagnost berendezés a piacon egyedülálló flexibilitással alkalmazható mind átvilágító, mind pedig teljes értékű felvételi munkahelyként mind az asztalon fekvő vagy a fali állvány mellett álló páciens esetében (mivel a cső kifordítható, nincs szükség második röntgen-csőre csupán egy fali „Bucky" egység telepítése elegendő), rendkívül kis helyigényű, emellett nagy betegforgalom mellett is nagyon megbízhatóan üzemeltethető.

Duo Diagnost Digital

Siklósi Kórház Humán -Egészségügyi Szolgáltató Kft.

Sárvári Városi Kórház Rendelőintézet

Fejér Megyei Szent György Kórház Sárbogárdi Szakrendelő

A DuoDiagnost Digital egy távvezérelhető kombinált felvételi és digitális átvilágító röntgenberendezés. A szabadon mozgatható röntgencső-oszlop lehetővé teszi az úgynevezett mobil flat detektor tetszőleges elhelyezését (ez többek között az ágyban, illetve kerekesszékben lévő páciensek felvételezéséhez nyújt segítséget), illetve nagy SID (röntgenforrás-képsík távolság) igényű vizsgálatok elvégzését.

Cosmos BS

Oxivit Egészségügyi Szolgáltató Kft., Budapest

Napi rutinfeladatok során elengedhetetlen általános célú (mellkasi és végtagi) röntgen felvételekre alkalmas, kis helyigényű eszköz.

Nagyfrekvenciás 50kW generátor, nagyteljesítményű röntgencső, szinkron mozgással beállítható érzékelő, foszforlemezes kazetta.

Mobil C karos képerősítők sebészeti alkalmazásra:

BV Pulsera 9"

Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ

BV Pulsera kardiovaszkuláris képerősítő berendezés.

A mobil C-karos digitális képerősítő rendszer a különálló monitorkocsival kiváló manőverezési lehetőséget és egyedülálló képminőséget biztosít, mely tartalmazza a fejlett digitális technikát az általános sebészeti és intervenciós beavatkozásokhoz.

A BV Pulsera berendezést ergonómikusan műtői felhasználásra tervezték, ezen felül rendelkezik sugárdózis csökkentő megoldásokkal is.

BV Endura  9"és 12"

Szent Pantalaon Kórház Kht., Dunaújváros

Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika, Budapest

Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház, Makó

Érdi Rendelőintézet

A BV Endura egy sokoldalú, könnyen működtethető és nagyon megbízható mobil fluoroszkópiás rendszer rutin és vascularis vizsgálatokhoz. A rendszer egy C-íves átvilágító készülékből és egy mobil, 2 LCD monitoros képek feldolgozására, újranézésére, archiválására és megtekintésére szolgáló képnéző kocsiból áll.

A dedikált intervenciós jellemzői és a kiváló képminőség lehetővé teszik a minimális beavatkozást igénylő eljárások elvégzését.

Bárhová bevihető – pl. sebészeti vagy intenzív és sürgősségi osztályra -, így minden rutin és speciális eljárás elvégezhető vele kiváló képminőséggel és mindez alacsony dózis mellet.

Egyszerű használata és előnyös külső megjelenése akár nagy számban is lehetővé teszi a rutin vizsgálatok könnyed és hatékony elvégzését.

A fenti kiemelt projektek mellett foszforlemezes kiolvasók (PCR Elevea S) és számos ultrahang berendezést is átadtak a különféle egészségügyi intézményekben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük