WiMAXA Samsung Electronics, a Mobile WiMAX (amely a leggyorsabb és leghatékonyabb drótnélküli széles sáv technológia) piacvezető előállítója, a GSMA Mobile World Congress 2008-on kiállítja legújabb fejlesztésű Mobil WiMAX megoldásait, köztük az  Access Service Network-öt (ASN).

 WiMAXA Samsung Electronics, a Mobile WiMAX (amely a leggyorsabb és leghatékonyabb drótnélküli széles sáv technológia) piacvezető előállítója, a GSMA Mobile World Congress 2008-on kiállítja legújabb fejlesztésű Mobil WiMAX megoldásait, köztük az  Access Service Network-öt (ASN).

Az ASN szabványok tartalmazzák az U-RAS Flexible-t és U-RAS Light Series 3-at, amelyek a lakáson és épületeken belüli eddig lefedetlen területekre juttatják el a hálózatot.

Az U-RAS Flexible a kicsi illetve közepes hatótávolságot fedi le az épületeken belül. RF-et és digitális egységeket tartalmaz, amelyek sokkal könnyebbé teszik az üzembe helyezést, karbantartást, továbbá költséghatékonnyá teszik a macro méretű hálózatok létrehozását. Az U-RAS Light Series 3, egy rendkívül kicsi és könnyű központi szolgáltató egység, amely miközben helyettesíti a WiMAX repeatereket az eddig ismerteknél nagyobb kapacitást, illetve integrált menedzsmentet biztosít a hálózati rendszereknek és fokozza azok teljesítményét.

Az ASN szabványon belül, a Samsung több eszközt, mint például az USB hardverkulcsot, PC-kártyát, CPE-t, PDA-t, UMPC-t, PMP-t és laptopot is bemutat, amelyekkel teljes Mobil WiMAX portfoliót biztosít az üzleti szolgáltatóknak.

Ezekkel a Mobil WiMAX megoldásokkal a Samsung megmutatja, hogyan lehetséges az egyszerű átállás az Alcatel Lucent GSM és a Samsung Mobile WiMAX hálózata között. A Samsung kettős módozatú mobil készülékének használatával a felhasználók például megtapasztalhatják a problémamentes videó lejátszást, miközben hálózatot váltanak, azaz Mobil WiMAX-ról GSM-re. Ez a tény üzleti szempontból is növeli a Mobil WiMAX jelentőségét főleg azokon az európai piacokon, ahol a GSM technológia jelentősen lefoglalja a mobil hálózati rendszereket.

„Örülünk, hogy az Alcatel-Lucent támogatja a Samsung-ot a Mobil WiMAX szabvány lehetőségeinek terjesztésében. A Samsung, mint a Mobil WiMAX  vezető gyártója elkötelezett a Mobil WiMAX fejlesztése iránt, hogy ezzel is segítse az Internet felhasználókat. Alcatel Lucenttel és más partnereinkkel azon dolgozunk folyamatosan, hogy minél jobban kiszélesítsük a Mobil WiMAX technológia határait." – mondta Dr. W.P. Hong, ügyvezető igazgató helyettes, a Samsung Electronics Telekommunikációs Rendszerek üzletágának tanácsadója.

A fejlesztések révén a GSMA Mobile World Congress 2008-on, a Samsung bemutatja a következő generációs Mobil WiMAX technológiáját is, az OFDMA-t (Orthogonal Frequency Division Multiple Access), amely 1Gbps adatátviteli sebességre képes.

A Samsung 2006 májusában vezette be a koreai piacra Mobil WiMAX megoldásait és felkínálta ezt a szolgáltatását már világszerte is. Így kereskedelmi forgalomba kerül az USA-ban XHOM néven a Sprint Nextel hálózatában még ebben az évben. Jelenleg tesztelik a technológiát Baltimore-ban, Chicagoban és Washington D.C.-ben.  A Samsung ezzel párhuzamosan tervezi, hogy Európában is megjelenik a Mobil WiMAX-szal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük