2024.június.21. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A StableCoin – Mi az, és mit kell róla tudnod?

5 perc olvasás
Ha érdekel a kriptovaluták világa nem érdemes lemaradnod a StableCoinról sem, mint a legújabb és egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kripto típusról!
kripto pexels rodnae productions 83707721

Mielőtt mélyebben bele mennénk abba, hogy mi is a StableCoin, érdemes szót ejteni a kriptovalutákról általánosságban is. Amíg lehet hogy például a Bitcoin ismerős lehet, de akár az Ethereum vagy a Tether is, addig a valóságban több száz elérhető kriptovaluta létezik. Ráadásul, amíg természetesen klasszikusok is elérhetőek, addig napról napra jelennek meg újak, ahogy tűnnek el a süllyesztőben a régiek.

Amíg viszont régen kizárólag befektetésre használhattad őket addig napjainkban bármelyik sportfogadásra vagy kaszinó játékra alkalmas felületen elérhetőek, így online kaszinó felületek százain érheted el a legnépszerűbb kriptovalutákat mint fizetési módokat.

De mi is az a StableCoin?

A Stablecoin a kriptovaluták között inkább tartalékeszköznek minősül, illetve különböző átfolyamokhoz és valutákhoz van kötve – így például az euróhoz vagy épp a dollárhoz. Épp ezért kevésbé van kitéve azoknak az árfolyamingadozásoknak, amiknek az átlagos kriptovaluták is. Innen ered a neve is – a Stable – mint stabil alapján.

Mire jó a StableCoin?

A StableCoint napjainkban főként a pénzük védelmére használják a befektetők, de több felület ezáltal biztosítja azt is, hogy a felhasználók befizetés esetén ne legyenek kitéve a kriptovalutáktól megszokott árfolyamingadozásoknak, azzal, hogy StableCoin által tölti fel az egyenlegeket. 

A legtöbb esetben ráadásul tranzakciós költségeket sem számolnak fel ha valahol StableCoin segítségével kezdeményezed a befizetéseket.

Milyen egyéb kriptovaluták léteznek?

Ha viszont a StableCoin még túl új lenne számodra, de mégis érdekel a kriptovaluták világa több nagyszerű lehetőséged lehet a kriptopénzek kipróbálására. A befektetések világában természetesen jártasnak kell lenned ha azonnal átforgatnád a StableCoinokat egy másik kriptovalutára de ha még túl sok lenne egyszerre ez a világ kipróbálhatod őket egyéb úton is.

Sok esetben ma már sima online vásárlásokra vagy épp fizetésekre is használhatod a kriptovalutákat, így ha még teljesen új ez a világ érdemes először így kipróbálnod magad. A kriptovalutával való fizetés persze nem mindenhol elérhető, viszont ma már több nagyszerű felületet is találhatsz erre a célra, így akár vásárláson akár játékokon töröd a fejed, találhatsz olyat ami közel áll hozzád, és fizethető kriptovalutával is.

A legnépszerűbb kriptovaluták:

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Tether
  • Dogecoin
  • Litecoin
  • Tron
  • Chainlink

Szerencsejáték kriptovaluta segítségével?

Ha pedig azon töröd a fejed, hogy kipróbálnád magad élesben – valódi befizetés mellett egy kaszinó felületén és erre kriptovalutát szeretnél használni jó ha tudod, van pár dolog amire figyelned kell. A befizetés önmagában nagyon egyszerű folyamat, ugyanúgy történik mint bármelyik másik fizetési mód melletti feltöltés, viszont nem mindenhol elérhető, így ezt az információt jó ha előre megnézed hogy ne érjen csalódás ha csak regisztráció után kerül ki, hogy a választott kaszinó nem engedélyezi a kriptovalutával való befizetést.

Amit tudnod érdemes

Általában magasabb minimum befizetési limitekkel számolhatsz majd, ha kriptovalutával intézel befizetést, viszont cserébe mindig azonnal megtörténik a tranzakció és extra költséget sem kell fizetned érte.

Fontos lehet viszont megjegyezni, hogy előfordulhat az is, hogy bár fizetési módként használható kripto a választott kaszinó felületén, a bónuszokból ki vannak zárva, így mielőtt megtennéd az első feltöltést jó ha utánajársz a kaszinó szabályzatában az esetleges kizárásoknak.

Mielőtt tehát valódi döntésre szánnád el magad, érdemes akár az ügyfélszolgálattal is egyeztetni a kérdésről. Attól függően viszont hogy melyik sportfogadási irodát vagy kaszinó felületet választottad változhatnak a szabályok, így jobb ha mindig az aktuális szabályzatot keresed.

Miért érdemes kriptovalutát használni fizetésekre?

Napjainkban már külön kártyát is igényelhetsz a kriptoszámláidhoz, így bármikor és bármire felhasználhatod az összeget amit kriptovalutában tartasz. Épp ezért, ha például kaszinózáson töröd a fejed és nem szeretnéd hogy a főszámládon keresztül történjenek a fizetések nagyszerű lehetőség lehet egy népszerűbb kriptovalutában tartani azt.

Ha nem szeretnél egyből befektetni az olyan kriptokat érdemes előtérbe helyezned mint a StableCoin is, így egy sokkal stabilabb árfolyam mellett próbálhatod ki ezt a világot.

Ha pedig nyereményre tennél szert egy kaszinó felületén, azonnali átfutási idő mellett férhetsz majd hozzá a pénzedhez, ráadásul szinte soha nem kell extra költséggel számolnod majd.

A legnépszerűbb kriptovaluták

Ha pedig a legnépszerűbb kriptokat keresed tudnod kell, hogy bár vannak amik évek óta elérhetőek, bármikor – és pillanatok alatt megváltozhatnak a ma ismert értékükhöz képest, így neked is számolnod kell az árfolyam ingadozásokból eredő változásokkal. A legtöbb népszerű kripto viszont évek óta társunk a befektetések és a fizetések világában egyaránt, így ha új vagy ebben a világban érdemes neked is őket keresned.

A jövőben biztos hogy számolhatunk majd meglepetésekre, de ha biztosabb alapokra szeretnéd helyezni az első időszakot a kriptovaluták társaságában érdemes inkább őket keresned. Ez csakugyan igaz befektetés esetén is, és akkor is, ha kaszinó egyenleg feltöltést szeretnél vele kezdeményezni.

Utolsó gondolatok a StableCoin használatáról

Azt mondhatjuk tehát, hogy napjainkban már bármire használhatóak a legnépszerűbb kriptovaluták, épp ezért ha érdekel ez a világ érdemes lehet kipróbálnod magad benne. Ha nem szeretnél egyből fejest ugrani a befektetések világába, a StableCoin kiváló választás lehet az első tranzakció elvégzésére, hogy utána bátran eldönthesd hogy mire szeretnéd azt felhasználni.

Ha úgy döntöttél hogy a játékok világa érdekel ne feledd, hogy csak a népszerűbb valuták lesznek azok amik általában elérhetőek, így ha szeretnéd hogy a lehető legtöbb helyen kipróbálhasd magad vele érdemes neked is egy népszerűbb kriptot választani.

Még több hír az Üzleti iránytű oldalán!

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.