2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Elhunyt Kis János ( Johannes) 1955 – 2019 az EuroAstra főszerkesztője, igazságügyi szakértő

2 perc olvasás
kis janos johannes elhunyt

Olyan csönd van így nélküled, hogy szinte hallani, amit még utoljára akartál mondani. (Váci Mihály)

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy kedves barátunk, az EuroAstra főszerkesztője, igazságügyi szakértő, informatikai munkatárs és drága barátunk Kis János (Johannes)

65 éves korában 2019. december 12-én váratlanul örök álomba szenderült.

Temetéséről és búcsúztatásáról a későbbiekben történik intézkedés.

2019. december 13.

*****************************

Elhunyt Kis János igazságügyi szakértő. Váratlanul elhunyt Kis János igazságügyi szakértő – jelent meg a közlemény 2019.december 13-án, az euroastra.hu közéleti oldalon.

Az audiovizuális média szakterületein 2003 óta végzett különlegesen sokoldalú munkát, hiszen biológia és kémia szakos középiskolai tanárként, főszerkesztő újságíróként, marketing kommunikációs szaküzemgazdászként ismereteit alapos, szerteágazó informatikai szaktudással ötvözve tett eleget a kirendeléseinek, megbízatásainak, és másfél évtizeden át szerkesztette a maga alapította internetes oldalt.

A 65 éves korában elhalálozott Kis János (Johannes) személyében a társadalmi és a szakmai kérdésekre egyaránt nyitott, sokat vállaló és sokat teljesítő szakértőtársunk távozott el. 

Béke poraira.


Meruk József

2019.december 14.

 

4 thoughts on “Elhunyt Kis János ( Johannes) 1955 – 2019 az EuroAstra főszerkesztője, igazságügyi szakértő

 1. Johannes Kis János Kollégánk sokak számára megszégyenítően tájékozott volt, de ezzel a szellemi háttérrel soha nem élt vissza. Inkább szakmai segítő szándék vezérelte a véleménynyilvánítását. Az euroASTRA felületébe szívest befogadott arra érdemleges dolgozatokat. De szokta mondani:”Baromi sok munkám van, nincs sok időm bíbelődni anyagokkal (frappáns kijelentéseivel hárította el az arra nem érdemesült “művek” közlését). Sokan irigyelték a tájékozottságát, a mélységes nagy tudását, szellemi élvezet volt hallgatni közlendőit. Szerintem nagyon hiányozni fog, nem lelni aki helyébe léphetne.
  Emlékét őrizzük meg. De ki viszi tovább az euroASTRA-t?!

 2. Kegyetlen az élet, hiszen az információ áramlása egyszerre lassú és gyors. Bizonyára sokan érezzük így a rohanó és mostanság egyre aberráltabb világban…

  Őszinte részvétem a Johanneshez közel álló barátoknak illetve hozzá tartozóknak, akik szakmailag és emberileg mindig mellette voltak, segítették Őt a napi gondok közepette is.
  Egy biztos: óriási tudása miatt joggal jelenthetjük ki, hogy nagy veszteség érte a médiát is! Egy zsenivel ismét megfogyatkoztunk!

  NYUGODJ BÉKÉBEN JÁNOS – MEGÉRDEMLED A TISZTELET HANGJÁT!!!

 3. Furcsa az élet! Utóbbi időben sokat gondoltam arra, vajon mi lehet gimnáziumi osztálytársammal, egyetemi szaktársammal és barátommal, “Jancsikával”. Valahogy rossz érzéseim voltak vele kapcsolatban, de mindig elhessegettem a gondolatot. Egy idő óta gyakran akartam ránézni az euroastra oldalra, de valahogy mindig elfelejtődött. Nagyon szíven ütött a halálhíre, mert bíztam abban jól van. Sajnos most már csak az emléke marad meg, tragikusan fiatalon távozott. Ég veled, Barátom!

 4. Megdöbbentem. Anno Kis János Virnet.BBS-éről leveleztem, a régi szép BlueWave 3-mal, 2400bit/sec virnyogó modemmel. A BBS-világ vége után átlag 2-3 évenként írtam neki egy-egy e.mait, “Élsz még? Én még élek!” tárggyal. Mindig elmesélte, most éppen mit csinál, mivel foglalkozik. Rékérdeztem a látására, mindig az volt a válasz, hogy romlik…
  Éppen a koronavírus miatt gondoltam arra, hogy megeresztek neki egy újabb e.mailt, a szokásos “Élsz még?” tárggyal. De valami isteni sugallat hatására előbb ide kattintottam, így sikerült elkerülnöm egy tapintatlan tahóságot… Ő 55-ös volt. én 52-es vagyok. És szomorú.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.