Egy mítosz, amely körüllengi a nevet, és egy életstílus, amit sokan irigyelnek, és sajátjuknak szeretnének tudni. Átélni a luxust és tartozni valahová, ahová csak kevesen tartozhatnak. Elevezni az élet minden percét, ahogyan azt csak néhányan engedhetik meg magunknak. Kulináris élvezetek, tökéletesség, kiválóság. Ezeket hirdette Zino Davidoff, és így ismerték az egész világon, bárhol járt.

 

Egy mítosz, amely körüllengi a nevet, és egy életstílus, amit sokan irigyelnek, és sajátjuknak szeretnének tudni. Átélni a luxust és tartozni valahová, ahová csak kevesen tartozhatnak. Elevezni az élet minden percét, ahogyan azt csak néhányan engedhetik meg magunknak. Kulináris élvezetek, tökéletesség, kiválóság. Ezeket hirdette Zino Davidoff, és így ismerték az egész világon, bárhol járt.

Zino Davidoff 1906-ban, Ukrajnában született. Apja, Henri Davidoff dohányáru-kereskedelemmel foglalkozott. 1911-ben a család Svájcba költözött, ahol megnyitották első saját dohányboltjukat. Zino Dél-Amerikában és Kubában ismerkedett a dohányültetvényekkel és a dohánykereskedelemmel, majd 25 évesen, visszatérve Svájcba, átvette apjától a kis dohánybolt vezetését. A második világháború után a szerény bolt rendkívül jövedelmező üzletté nőtte ki magát. A Davidoff márka alatt csak a legkiválóbb szivarok kerültek forgalomba, ezzel a Davidoff márkanév komoly elismerést vívott ki a szivarozás szerelmeseinek körében, nemzetközi szinten. 1970-ben Zino eladta rendkívül sikeres svájci üzletét a Max Ottinger Csoportnak, de továbbra is a Davidoff „nagykövete" maradt. Sokat utazott, így nemzetközi hírnevet szerzett a nevét viselő termékeknek is. 1994-ben 87 éves korában hunyt el.

Zino a szivarok mellett nem szerette volna a cigaretta terméket háttérbe szorítani, ezért partnert keresett egy kiváló minőségű cigaretta kifejlesztéséhez. Bízva a német szakértelemben, a hamburgi központú Reemtsma dohánygyárat (a Tchibo 1980-tól többségi részvényese volt a vállalatnak) választotta a közös munkára. 1985-ben fejlesztették ki a Davidoff Magnum név alatt az első Davidoff cigarettát.

Sokan felismerték, hogy a Davidoff név egyet jelent a kiválósággal, így ezzel a névvel fémjelezni egy terméket számos előnnyel jár. A Zino Davidoff által alapított Davidoff & Cie nevű vállalat licencengedélyével a 80-as években kiegészítőket (táska, pénztárca, nyakkendő) és parfümöket kezdtek el gyártani. 2001-ben került forgalomba az első Davidoff kávé (elsőként Lengyelország és Csehország vezette be) és 2005-től a Davidoff konyak is megjelent a palettán.

Davidoff Café logó

2006-tól új formát nyert a Davidoff Café logó. 2006-ban az Imperial Tobacco – amely a Reemtsma 2002 megvásárlása óta rendelkezett licencengedéllyel a Davidoff márkanévre – megvásárolta a Tchibo Holding Rt-től a Davidoff cigaretta védjegyet, ezzel kizárólagosságot szerzett a Davidoff védjegy használatában. A Tchibo GmbH pedig megvásárolta a licencet a kávékra.

Davidoff Café, az élet élvezete

Ezt képviseli a márka, melynek legújabb limitált kiadású kávéja a Davidoff Javanese Blue Grande Cuvée.

„Élvezni a minőséget, élvezni az életet"- hangzik Zino Davidoff a letisztult minőség iránt kifinomult érzékkel rendelkező elkötelezett kávészakértő hitvallása. Azok számára, akiknek fontos a páratlan kávéíz-élmény nem kötnek kompromisszumot, hogy milyen kávét igyanak. A Davidoff Café sommelier-je gondoskodik a szigorú minőségi követelményeknek betartásáról. A válogatott kávészemeket kávékategóriánként pörköli meg és így lehetővé válik, hogy a több mint 800-féle íz külön-külön szabaduljon fel a pörkölés során a különböző kávéfajtákban. Ezt követően, hasonlóan, mint ahogy a boroknál a „Grande Cuvée" készül a sommelier összeállítja a különleges kávékompozíciót, mely így nyeri el a Davidoff Café egyedi karakteres ízét. A Davidoff Café elegáns csomagolása és különleges íze révén első osztályú ajándék különösen a karácsonyi időszakban, amikor mindenki szívesen kényezteti szeretteit.

Davidoff Café Suprême Réserve különlegesség 2008

Az idei év karácsonyi Davidoff meglepetése a limitált kiadású Javanese Blue, mely páratlan ajándék a kávé-ínyenceknek. A szuper-prémium kategóriájú Davidoff Café Javanese Blue származási helye Jáva szigetek. A vulkanikus fennsík termékeny talajáról származó, gondosan válogatott arabica kávészemek egyedi pörkölését követően a kávé-sommelier állítja össze ezt a különleges kávékompozíciót. Az édesen illatozó kávé, kiegyensúlyozott aromája, valamint testes íze páratlan ízélményt nyújt.

A Davidoff Café Rich Aroma, Davidoff Café Fine Aroma, valamint a Davidoff Espresso 57 kapható őrölt-pörkölt, valamint instant változatban is. A karácsonyi időszakban exkluzív díszcsomagolásban különleges kihelyezéseken az üzletekben. Az eszpresszó szerelmeseinek pedig a különleges pörkölésű Espresso 57 szemes kávét ajánljuk 500 gr-os kiszerelésben. A Davidoff Café Javanese Blue limitált széria korlátozott számban a hipermarketekben elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük