A TomTom, 2008 október 6-án bejelentte  IQ RoutesTM technológiáját és a Fejlett Sávválasztó Asszisztens (Advanced Lane Guidance) szolgáltatását először elérhetővé teszi Magyarországon, Lengyelországban és a Cseh Köztársaságban. A TomTom okos útvonaltervező technológiái még pontosabb útvonaltervezést és menetidő kalkulációt tesz lehetővé, továbbá még átláthatóbb útvonalkövetést és útbaigazítást nyújt. Mindkét technológia az összes TomTom GO x30 terméken elérhető lesz.

 

A TomTom, 2008 október 6-án bejelentte  IQ RoutesTM technológiáját és a Fejlett Sávválasztó Asszisztens (Advanced Lane Guidance) szolgáltatását először elérhetővé teszi Magyarországon, Lengyelországban és a Cseh Köztársaságban. A TomTom okos útvonaltervező technológiái még pontosabb útvonaltervezést és menetidő kalkulációt tesz lehetővé, továbbá még átláthatóbb útvonalkövetést és útbaigazítást nyújt. Mindkét technológia az összes TomTom GO x30 terméken elérhető lesz.

„Az IQ RoutesTM technológia közép-kelet-európai bevezetésével tovább bővítjük innovatív tulajdonságainkat és tartalmi ajánlatainkat, amelyek óriási mértékben javítják a felhasználók alapvető navigációs élményét", mondja Corinne Vigreux, a TomTom ügyvezető igazgatója. „Mindenki tudja, hogy a szombati forgalom más, mint a hétfői és pontosan ezt vettük számításba. Az IQ RoutesTM elhozza a felhasználók számára az „intelligens útvonaltervezés" élményét – egy sokkal okosabb és pontosabb tervezési módot a mindennapi utazáshoz."

IQ RoutesTM technológia

A TomTom IQ RoutesTM  technológiája a világon egyedülálló, egyetlen tényeken alapuló útvonaltervező rendszere. Az útvonalat az éppen aktuális úton mért sebesség alapján és nem pedig korábban beállított, sebességre vonatkozó közlekedési jelzések alapján számítja ki. IQ RoutesTM így minden olyan tényezővel számol, amely befolyásolhatja a gépjárművezetők célba érését, mint például a közlekedési lámpákat, körforgalmakat, meredek lejtőket vagy fekvő rendőröket. Ezt követően a készülék kiválasztja a legrövidebb menetidejű útvonalat. Az esetek 50%-ban ez mindig eltérő és gyorsabb útvonalat jelent, ezáltal jelentős menetidőt, pénzt és benzinköltséget takarítva meg.

Ez az intelligens útvonaltervező technológia több mint 10 milliárd kilométernyi megtett útvonalon, a TomTom felhasználók által éveken át név nélkül összegyűjtött, korábban mért sebességadatokra épül. Az IQ RoutesTM-tal a gépjárművezetők biztosak lehetnek benne, hogy mindig azt az útvonaljavaslatot kapják, amelyen a gyakorlott, helyismerettel rendelkező autósok is közlekednének. Ez egy sokkal hatékonyabb útvonaltervezést tesz lehetővé, különösen lakott, illetve hegyvidéki területen autózva.

Fejlett Sávválasztó Asszisztens

Ezzel egy időben, a TomTom GO x30 széria tartalmazza a Fejledt Sávválasztó Asszisztenst is, amellyel a bonyolult közlekedési csomópontokon való áthaladás egyszerűbb lesz, mint valaha. A közlekedési csomópontok valósághű megjelenítése a kijelzőn, jól átlátható, jól időzített nyilakkal jelölve a követendő nyomsávot, mindig hasznos információt nyújtanak a gépkocsivezetők számára az éppen rájuk váró közlekedési helyzetekről. A kijelzőn megjelenített állóképeken az út mentén kijelzett táblák színeit követő táblák használatával a gépkocsivezető még jobb rálátást kap a környezetéről.

A TomTom legújabb térképgaranciájának használatával a jelenlegi TomTom GO 930 és GO 730 felhasználók, akik nemrég vásárolták meg készülékeiket könnyűszerrel hozzáférhetnek az IQ RoutesTM-hoz és a Fejlett Sávválasztó Asszisztenshez úgy, hogy a TomTom HOME-on keresztül ingyenesen letöltik a legújabb TomTom térképet. Továbbá, az IQ RoutesTM és a Fejlett Sávválasztó Asszisztens 2008 októberétől a TomTom GO x30-as termékcsalád mindegyikén elérhető lesz, beleértve a TomTom GO 930 (T), a TomTom GO 730 (T) és az új TomTom GO 630 (T) modelt.

Az új TomTom GO x30 sorozat tartalmazza a legújabb navigációs technológiát és egy sor kapcsolódó tartalmat és lehetőséget. A következő TomTom GO x30 termékek immár elérhetők a viszonteladóknál Közép-Kelet-Európában:

  • TomTom GO 930 (T) a legfrissebb, a készülék belső merevlemezére előre telepített összefüggő, 35 országra vonatkozó térképcsomaggal érkezik a vásárlókhoz, tartalmazva Nyugat és Kelet-Európa, az Egyesült Államok, Canada és Oroszország legrészletesebb térképeit. A TomTom GO 930 (T) készülék ajánlott fogyasztói ára: HUF 109.990 HUF
  • TomTom GO 730 (T) új kibővített térképcsomaggal érkezik, amely 31 ország előre telepített, összefüggő térképét tartalmazza Nyugat és Kelet-Európára vonatkozóan. A TomTom GO 730 (T) készülék ajánlott fogyasztói ára: HUF 97.990 HUF

TomTom GO 630 (T) előre telepített 17 közép-kelet-európai országra vonatkozó térképcsomaggal érkezik (magába foglalja Ausztria, Bulgária, Horvátország, a Cseh Köztársaság, Észtország és Olaszország térképeit is). A TomTom GO 630 (T) készülék ajánlott fogyasztói ára: 79.990 HUF

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük