2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A vállalatok adatközpontjainak átalakítása 2009 legfontosabb feladata – Felmérés

2 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/21654"><img class="image thumbnail" src="/files/images/it.thumbnail_0.jpg" border="0" width="100" height="73" /></a></span>A HP megbízásából készült legfrissebb nemzetközi kutatás azt mutatta ki, hogy a költségcsökkentés és az üzleti kockázat csökkentése érdekében az informatikai szervezetek 84 százaléka tervezi adatközpontjának átalakítását az elkövetkezendő 12 hónap során.</p><p> 

it.thumbnail 0A HP megbízásából készült legfrissebb nemzetközi kutatás azt mutatta ki, hogy a költségcsökkentés és az üzleti kockázat csökkentése érdekében az informatikai szervezetek 84 százaléka tervezi adatközpontjának átalakítását az elkövetkezendő 12 hónap során.

 

it.thumbnail 0A HP megbízásából készült legfrissebb nemzetközi kutatás azt mutatta ki, hogy a költségcsökkentés és az üzleti kockázat csökkentése érdekében az informatikai szervezetek 84 százaléka tervezi adatközpontjának átalakítását az elkövetkezendő 12 hónap során.

 

 A HP felméréséből az is kiderült, hogy az informatikai döntéshozók 2009-ben legfontosabb feladatuknak a cég adatközpontjának megerősítését (95 százalék), az üzlet folytonosságának biztosítását (93 százalék), és a virtualizáció bevezetését (91 százalék) tekintik. A vállalatok többsége az integrált megközelítés helyett független projektek keretében végzi az adatközpontjai átalakítását: a felmérés szerint az informatikai döntéshozóknak csak 20 százaléka tervez teljes körű átalakítást, míg 80 százalékuk egyéni fejlesztési projektekben gondolkodik.

A tanulmányból az is kiderül, hogy a válaszadók 31 százaléka szerint az adatbázis-átalakítás fő oka a költségek visszaszorítása lesz, míg az informatikai biztonság megteremtése a második legfontosabb motivációs tényező a maga 29 százalékával.

A válaszadók arra a kérdésre, hogy milyen projektek végrehajtásával kívánják elérni a személyre szabott informatikai célokat, a következőt válaszolták: automatizáció – 64 százalék, zöld IT – 60 százalék, operációs menedzsment – 59 százalék, virtualizáció – 59 százalék, üzleti folytonosság – 58 százalék.

A felmérés módszertanáról:

A Hansa | GCR készítette a tanulmányt a HP-vel együttműködésben, internetes kérdőívek segítségével, amelynek során világszerte mintegy 600 informatikai döntéshozót kérdeztek meg a középvállalatoktól a multinacionális cégekig. A válaszok körülbelül 85 százaléka vezető vállalatoktól érkezett, és 15 százalékát adták a középvállalatok informatikai vezetői.  A felmérést Brazília, Németország, India, Japán, Anglia, és az Egyesült Államok szakembereinek válaszai alapján végezték el.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.