2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Veritas NetBackup egyetlen platformon egyesíti az összes védelmi technika helyreállítás-kezelését

10 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/2750"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Oracle_BAR_GUI_with_wizard.thumbnail.JPG" border="0" alt="1" title="1" width="100" height="67" /></a></span>A Symantec megjelentette a Veritas NetBackup, a piacvezetõ nagyvállalati adatvédelmi megoldás legújabb változatát<sup>1</sup>. <p> 

 1A Symantec megjelentette a Veritas NetBackup, a piacvezetõ nagyvállalati adatvédelmi megoldás legújabb változatát1.

 

 1A Symantec megjelentette a Veritas NetBackup, a piacvezetõ nagyvállalati adatvédelmi megoldás legújabb változatát1.

 

A Veritas NetBackup az egyetlen olyan platform, amely a következõ generációs adatvédelmi lehetõségeket – szalagos mentés, virtuális szalagkönyvtárak (VTL), lemezes mentés, a többszörösen meglevõ adatok kiszûrése, folyamatos adatvédelem (CDP), pillanatfelvételek és többszörözés – az összes fontos gyártó termékein egyesíti. Ehhez a NetBackup 6.5-ben seregnyi új funkció és továbbfejlesztés (natív lemezes mentés, a többszörös adatok kiszûrése, az intelligens adatmentõ berendezésekkel és VTL-ekkel való nagy mélységû integrálás, vegyes környezetû pillanatfelvétel-kezelés, a létfontosságú alkalmazások és virtuális gépek finoman szabályozható helyreállítása, újszerû licencelés és árstruktúra) kerül bevezetésre.

?Célunk, hogy az informatikai erõforrások maximális kihasználhatósága és a költségek csökkentése mellett fokozzuk a teljesítõképességet. Kezdeményezésünk részeként egyre inkább lemezt használunk a mentési környezetünkben. A Veritas NetBackup egyetlen, integrált platformon biztosítja a lemezes mentést és a többszörösen meglevõ adatok kiszûrését" – nyilatkozta Brian Glowacki, a JPMorgan Chase Global Storage Technology alelnöke és vezetõ tervezõje. ?A NetBackup 6.5 a mûködési költségek csökkentése és az adatok hozzáférhetõségének javítása mellett segít az adatvesztés csökkentésében és a gyors helyreállításban. Fontos információink a Symantec-kel biztonságban vannak és hozzáférhetõek."

Az adatvédelem következõ generációja: a NetBackup platform

2A Symantec egyetlen ?zászlóshajóban" egyesítette vállalati adatvédelmi technikáját. Ez a NetBackup platform, amely egy megoldásban biztosítja a vegyes adatvédelmi technika központi, végponttól végpontig terjedõ kezelését. Sok nagyvállalat érdekelt a következõ generációs adatvédelmi technika rendszerbe állításában, de vonakodnak ettõl, mivel a számos, össze nem férõ, saját ügynökökkel, szabályokkal, ütemezéssel, helyreállító eljárásokkal, felhasználói felülettel és jelentéskészítõ eszközzel rendelkezõ, egy-egy célt szolgáló termék nagyfokú bonyolultságot eredményezett náluk. A NetBackup platformmal a vállalatok kétszeresen jól járnak: rugalmasan válogathatnak a Symantec vagy a többi, vezetõ tárolási megoldásgyártó legkiforrottabb többszörözõ, pillanatfelvétel-készítõ, CDP, többszörösen meglevõ adatokat kiszûrõ, titkosító, virtuális és hagyományos szalagkezelõ megoldásainak példa nélkül álló választékából. A NetBackup platform emellett egyetlen kezelõeszközként áll rendelkezésre mindezen gyártók és technikák kezelésére, ami azt jelenti, hogy az ügynököket, a szabályokat, a helyreállítási folyamatokat, a védelmet, a mentésekrõl készült jelentéseket és az adatkatalógust egyben lehet kezelni. 

A NetBackup platform rendszerbe állításával a nagyvállalatok csökkenthetik az adatvesztést, a mûködési költségeket, a mentési idõablakokat, a helyreállításhoz szükséges idõt és a mentési mûveletekben szereplõ adatmennyiséget, emellett javul a kezelhetõség, és bizonyosabbak lehetnek abban, hogy megfelelnek a belsõ és külsõ követelményeknek. A NetBackup platform számos fõ szempontból különbözik versenytársaitól. A külön-külön, elszigetelt eszközök helyett a NetBackup az új fejlett funkciókat, így a többszörösen meglevõ adatok kiszûrését, a vállalati szintû jelentést, a lemezes mentést és a CDP-t saját részeként, integráltan kínálja. Ezek mellett a beépített funkciók mellett a NetBackup platform a maga nemében a külsõ gyártóktól származó, fejlett adatvédelmi technika széles körét kezelõ és vezérlõ, átfogó támogatásában is páratlan.

?A lemezes adatvédelemnek a nagyvállalatok körében általános stratégiává válásával a felhasználók nagyobb teljesítményû vállalati lemezes funkciókra tartanak igényt, amelyekkel megnövelhetik a kapacitást, a rugalmasságot, a teljesítményt és megbízhatóságot, valamint az általuk használt alkalmazások igényinek megfelelõen testre szabhatják a mentést és a helyreállítást" – mondta Lauren Whitehouse, az Enterprise Strategy Group elemzõje. ?A Symantec a lemezes technika jobb kihasználását lehetõvé tevõ, gazdag funkciókkal ellátott, integrált platformot biztosít, amely lehetõvé teszi az összes lényeges védelmi technika központi kezelését."

Az újító, lemezes mentési technika tökéletesíti a mentést

A nagykapacitású merevlemezek árának folyamatos esése miatt több tárolási szakember használ merevlemezt a vállalati védelmi stratégiájának fõ elemeként, hogy ezzel tökéletesíthesse a mentést, a gyors helyreállítást, illetve lecsökkenthesse a mentéshez szükséges idõtartamot. A NetBackup 6.5 négy új jellemzõje szolgál arra, hogy a felhasználók teljes mértékben kihasználhassák a lemezes adatvédelem teljesítményét:

  • A többszörösen meglevõ adatok natív kiszûrése, amelyet az asztali és hordozható gépektõl kezdve a távoli iroda szerverein át a nagyvállalat adatközpontjáig a teljes NetBackup környezetben lehet használni
  • A natív lemezes mentési képesség az SAN-en keresztül nagy, közös, megosztott lemezkészleten teszi lehetõvé a közös lemezkészlet használatát, megosztását és mentését
  • A mentést szolgáló, intelligens berendezések és VTL-ek nagy mélységû integrálása
  • Vegyes környezetû pillanatfelvétel- és CDP-kezelés

A NetBackup 6.5 PureDisk Deduplication opciója a Symantec PureDisk többszörösen meglevõ adatokat kiszûrõ eljárását a NetBackup rendszermagjába integrálja, hogy az asztali és hordozható gépeken, a távoli irodákban és az adatközpontokban levõ többszörös mentések csak egyszer legyenek az egész vállalat mentései között eltárolva. A fölös adatok kiszûrésének ilyen globális megközelítési módja a hagyományos mentési módszerekhez képest 50-500-szoros kiszûrési arányt mutat. A mentéseket felügyelõk emellett az új Flexible Disk opcióval nagy sebességû SAN-mentést készíthetnek a teljes mentési környezetben megosztott közös lemezkészletre. Ez felgyorsítja a végrehajtást, és jobban kihasználja mind a hálózatot, mind a tárhelyet.

A mentést készítõ intelligens berendezéseket és VTL-eket használó vevõknek fontos a NetBackup 6.5 nagymértékû integrációja és hatékony vezérlési képessége. A Virtual Tape opció az adatoknak a VTL-rõl a szalagra másolásánál a NetBackup által a katalógussal összhangban vezérelt folyamat javítja a virtuális szalageszközök teljesítményét és kezelhetõségét. A NetBackup és az ilyen mentést készítõ, intelligens berendezések integrálását tovább fokozza a Symantec újító OpenStorage API-ját használó OpenStorage opció, amellyel a mentést készítõ, intelligens berendezéseket natív módon lehet a NetBackuppal integrálni. Az iparágban elsõ ízben teszi lehetõvé az OpenStorage API, hogy a NetBackup ezeket az eszközöket lemezként kezelje. Ezáltal a felhasználók a lemez által biztosított teljesítmény és funkciók összes elõnyét élvezhetik, ugyanakkor ezeknek a fejlett képességeknek a vezérléséhez és kezeléséhez egyetlen kezelõfelületként a NetBackupra támaszkodhatnak. A 2006 végén bejelentett OpenStorage program a Symantec azirányú elkötelezettségét bizonyítja, hogy az iparág legnagyobb mélységû integrációját biztosíthassa az intelligens lemezegységekkel. A program a mentést biztosító intelligens eszközök majdnem valamennyi nagy gyártójának megszerezte a támogatását. 

?A lemezek alapvetõen megváltoztatják az adatvédelem környezetét" – jelentette ki Kris Hagerman, a Symantec Data Center Management csoport elnöke. ?A NetBackup 6.5-tel egyetlen platformot biztosít az adatvédelem következõ generációját elõmozdító, összes izgalmas új technika kezeléséhez, amellyel a vevõk szabadon használhatják a lemezek által kínált összes lehetõséget, hogy nagyobb rugalmasságot és teljesítményt érjenek el a mentésben és a helyreállításban."

A virtuális gépek és a nagyvállalati alkalmazások fejlett helyreállítása csökkenti a helyreállításhoz szükséges idõt

A virtuális gépek növekvõ népszerûségére és az ilyen környezet mentésével kapcsolatos kérdésekre adott válaszul a NetBackup 6.5 átfogó megoldást kínál a VMware védelmére, amely egyetlen mentésbõl történõ, finoman hangolt fájl- és lemezkép-szintû helyreállítással, valamint a VMware mentésekben többszörösen meglevõ adatok kiszûrésével összevont mentést biztosít. A NetBackup a VMware által biztosított VMware Consolidated Backup használatával garantálja a konzisztenciát, és leveszi az VMware-t elsõdlegesen futtató gazdagéprõl a mentés terhét. A NetBackup 6.5 még ennél is tovább megy egy lépéssel: áttörésként egyetlen lemezkép-szintû mentésbõl teszi lehetõvé mind a teljes lemezkép, mind a finoman hangolt, fájlszintû helyreállítást. A VMware mentés egyaránt történhet szalagra vagy lemezre, és a többszörösen meglevõ adatok kiszûréséhez, valamint a VMware-mentések többszörözéséhez képes az új PureDisk Deduplication opció használatára. Ez az átfogó megközelítési mód gyors, kevés kihatással levõ VMware mentést és fölösadat-kiszûrést tesz lehetõvé, ugyanakkor példa nélkül álló rugalmasságot biztosít akár az egész virtuális gép, akár egyes fájlok egyetlen mentési folyamat általi visszaállításához.

A NetBackup 6.5 a fájlok és objektumok finoman hangolt helyreállításával csökkenti számos fontos vállalati alkalmazás helyreállításának idejét, így egy leállást követõen gyorsabban állhat helyre az üzletmenet. A Microsoft SharePoint környezethez a NetBackup 6.5 ugyanabból a mentésbõl biztosítja az adatbázis- és a dokumentumszintû helyreállítást, így nincs szükség ugyanazon a rendszeren több mentésre. A Microsoft Exchange környezethez azonnali helyreállítást biztosít a NetBackup, amellyel a rendszergazdák egy lemezes pillanatképbõl állíthatják helyre a rendszert, így felgyorsul a helyreállítás, és minimálisra csökken a kiesés.

A szakma elsõ, kapacitás szerinti árstruktúrája nagyobb rugalmasságot biztosít

Az adatvédelmi szoftverek beszerzési modelljének és a tárolóhardver beszerzésének összehangolása iránti növekvõ érdeklõdésre való tekintettel a Symantec vállalati adatvédelmi szoftverkínálatában bevezette az iparág elsõ, kapacitás szerinti árazási opcióját. A NetBackup 6.5-tel a vevõk vagy kapacitás (a teljes megvédendõ adatmennyiség) szerint licencelhetik a NetBackup infrastruktúrát, vagy megmaradhatnak a hagyományos, szerverenkénti licencmodellnél. Emellett a hagyományos, szerverenkénti árazási formánál maradó vevõknek elõnyös lesz a jelentõsen egyszerûsített árstruktúra, ahol kliensek, ügynökök és modulok tucatjai mostantól három, egyszerûen megrendelhetõ opcióba lesznek csoportosítva. A Symantec néhány, korábban külön megvásárolható, fejlett funkciót (például a másfajta csupasz hardverre történõ helyreállítást) is ingyenesen befoglalt a NetBackup standard kliensprogramjába.

1A Symantec Global Services segíti a vevõket a mentési technika új generációjára történõ áttérésben

A Symantec következõ generációs, adatvédelmi felméréssel és korszerûsítéssel foglalkozó tanácsadó szolgálata segíti a vevõket, hogy a NetBackup platform összes elõnyét kihasználhassák. Ezek az új szolgáltatások átfogó felmérésen keresztül határozzák meg a legújabb NetBackup technikák optimális elegyét és használatát, emellett a NetBackup 6.5 legújabb, fejlett képességeihez vezetõ, zökkenõmentes korszerûsítési utat és termékfejlesztést javasolnak a meglevõ NetBackup 5.x és 6.0 környezethez. A nagyvállalati NetBackup környezetek hosszú távú kezeléséhez a Symantec gazdaságos erõforrás-bevonó és személyzet-kiegészítõ szolgáltatásként adatvédelmi üzemeltetõ, illetve helyszíni szolgáltatást kínál. A Symantec oktatási szolgáltatása mûszaki képzéssel, az informatikában jól bevált gyakorlat oktatásával és igény szerinti képzéssel segíti a szervezeteket adatvédelmi megoldásaik optimalizálásában.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.