2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Continental mesterséges intelligencia központot nyit Budapesten

4 perc olvasás

foto-rs-etos_06.jpgContinental technológiai vállalat 2018 májusában nyitja meg mesterséges intelligencia központját Budapesten. „A mesterséges intelligencia az automata vezetés fejlesztésének alapvető kompetenciája. Tovább bővítjük szakértelmünket a mély gépi tanulás területén, hogy megvalósíthassuk az automata vezetést, és támogassuk a Vision Zero célkitűzésünket – egy balesetek nélküli jövőt” – mondta el Karl Haupt, Continental üzletágvezető, Fejlett vezető támogató rendszerek üzleti egység.

A technológiai aktivitás növekedése Magyarországon

 

„A Continental hazai egységeinek sikeres autóipari tevékenysége egyre több technológiai és fejlesztési folyamattal bővül. A csúcstechnológiai fejlesztéseinkhez magasan képzett szakemberekre van szükségünk, akik az egyik alappillérei a jövőbeni sikereinknek és a fenntarthatóságnak” – mondta el Rábai Dániel, országkoordinátor, Continental csoport Magyarország.

 

100 új munkahely Budapesten

 

„Azért választottuk Budapestet, mert itt már adott egy aktív autóipari környezet, számos egyetem és kutatóközpont, valamint az általunk keresett specialisták is rendelkezésre állnak” – mondta Markus Strothjohann, magyarországi HR vezető. „Körülbelül 100 szoftver és hardver szakértő felvételét tervezzük az új egységünkhöz, mely célkitűzést rendkívül hamar szeretnénk megvalósítani.”

Folyamatosan keresünk gépi tanulásban jártas szakembereket, big data mérnököket, hardver-szoftver tervezőket, beágyazott rendszermérnököket és alkalmazás mérnököket,” – hangsúlyozta Jens Brüning, az új budapesti kompetencia központ vezetője. Azt is hozzátette, hogy „az új fejlesztési irodánk Budapest belvárosában a legújabb eszközökkel lesz felszerelve, így az alkalmazottaink a lehető legkiválóbb környezetben dolgozhatnak a jövő mobilitásán.”

 

Budapest továbbra is a fókuszban

 

“A Continental új kompetencia központjának létrehozása tovább növeli Magyarország versenyképességét, és erősíti az önvezető autózáshoz kapcsolódó kutatásfejlesztésben betöltött regionális szerepét, amely területen már több mint ezer mérnök dolgozik. A projekt fontos mérföldkő a magyarországi járműiparban, és jól mutatja,  hogy a gazdaság „Made in Hungary”-ből az „Invented in Hungary” időszakába való továbblépése nem csupán a stratégiai célunk, hanem már zajló folyamat” – mondta el Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke.

 

A mély gépi tanulás kompetencia központ

 

A budapesti mesterséges intelligencia központ az egyéb fejlesztési helyszíneken már jelen lévő globális szoftvergyártó hálózatba kerül integrálásra, a Fejlett vezető támogató rendszerek üzletágon belül. Az új fejlesztőközpontnál a fókusz a mély gépi tanulásra, azon belül is a biztonság szempontjából kritikus, valós idejű szoftveres alkalmazásokra helyeződik. „A kompetencia központunkban komplex vezetési szituációk kezelésére szolgáló megoldásokat fejlesztünk majd ki ennek a rendkívül gyorsan fejlődő technológiának a segítségével” – tette hozzá Dr. Thomas Brohm, fejlesztési vezető, Fejlett vezető támogató rendszerek üzleti egység.

A Fejlett vezető támogató rendszerek üzletág már évek óta épít a gépi tanulásra és a neurális hálózatok tudományára. Az új MFC 500 multifunkcionális kamera rendkívül nagyfokú számítási teljesítményének köszönhetően képesek vagyunk nagymértékben kiaknázni a mély neurális hálózatokban rejlő lehetőségeket[S1] . Ezáltal a komplex közlekedési helyzetek rendkívül pontosan rögzíthetőek, amelyek alapos és átfogó megértése óriási lépéssel visz közelebb minket az automata vezetéshez.

 

A mély gépi tanulás fontossága az automata vezetésben

 

Az intelligens járműveknek tudniuk kell, hogy az őket körülvevő, közlekedésben résztvevők hogyan fognak viselkedni. A komplex vezetési környezetben a döntéseket nem lehet csupán egy tárgy vagy egy érzékelő alapján meghozni. Mindennek folyamatosan biztonságosan kell működnie, függetlenül attól, hogy milyenek a körülmények. Ezt a bonyolult elvárást nagyon nehéz kezelni a kialakítás, megvalósítás és tesztelés szempontjából egyaránt. A mély gépi tanulásra alapozott módszerek különböző szinteken nyújtanak segítséget ezeknek a komplex helyzeteknek a megoldásához – a környezeti érzékelőktől kezdve a vezetési stratégián át a tényleges járműirányításig. A mély tanulási módszerek átméretezhetőek, így a több adat és a nagyobb számítási teljesítmény jobb teljesítményt fog eredményezni.

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.