2023.december.10. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Dell EMC a hálózati végpontokon is bevezeti a nyílt hálózatkezelést

5 perc olvasás

index_108.jpgAz új Virtual Edge Platform család kifejezetten a virtuális hálózati és szoftveralapú környezetekhez használható, jövőálló univerzális ügyfeleknél elhelyezett eszközöket (uCPE) kínál. A piacon az első SD-WAN megoldás, amely az új Intel® Xeon®-D processzorra épül.A Silver Peak, VeloCloud és Versa szoftverekkel validált és tesztelt megoldások segítik az egyszerűbb és gyorsabb üzembehelyezést.

A Dell EMC bemutatta a Virtual Edge Platform (VEP) termékcsaládot, a piac első olyan SD-WAN (Software-Defined wide area network, szoftveralapú nagykiterjedésű hálózat) megoldását, amely új Intel® Xeon® D-2100 processzorra épül. Az új megoldással felgyorsítható a digitális átalakulás, mivel a vállalati peremhálózatok egy univerzális, ügyfélnél elhelyezett uCPE eszközön (universal Customer Premise Equipment) keresztül csatlakozhatnak a felhőhöz. Az új virtuális megoldások kiegészíthetik vagy akár ki is válthatják a költségesebb, rögzített funkciójú hálózati hozzáférést biztosító hardvereszközöket.

 

A Dell EMC VEP piacvezető megoldása az SD-WAN technológián keresztül következő generációs hálózatelérést biztosít. A WAN működésének és gazdaságosságának javulásával a szolgáltatók és a vállalati ügyfelek fokozhatják a növekedést, kiemelkedhetnek versenytáraik közül és javíthatják a felhasználói élményt.

 

„Valós igény tapasztalható a szolgáltatók és a vállalatok részéről hálózati működésük fejlesztésére – az elosztott és felhő alapú alkalmazások kezelése, valamint a felhő által teremtett gazdasági modellek kiaknázása érdekében. A Dell EMC a Virtual Edge Platform családdal a felhő elérésű hálózatokba integrálja az Open Networkinget, így segít ügyfeleinek infrastruktúrájuk korszerűsítésében és működésük átalakításában, miközben automatizálja szolgáltatásaik létesítését és folyamataikat” – mondta Tom Burns, alelnök, Networking & Service Provider Solutions.

 

A költségek kontrollálása, a komplexitás csökkentése és a növekedést biztosító skálázhatóság érdekében számos szolgáltató és vállalat korszerűsíti infrastruktúráját, nem csupán az adatközpontjában, hanem a peremhálózatokon, például a fiókirodákban is. A hálózatelérés szoftveralapú architektúrára, nyílt hálózati szabványokra és virtualizációra épülő fejlesztésével a vállalatok gyorsabban érhetik el a digitális átalakulási céljaikat, és így gyorsabban, rugalmasabban és hatékonyabban aknázhatják ki az új piaci lehetőségeket.

 

Dell EMC VEP4600: a nyílt hálózatkezelés a vállalati peremhálózaton

A hálózat-virtualizációt és a szoftveralapú architektúrát támogató fejlett intelligenciával rendelkező Dell EMC VEP4600 egy nyílt, Intel®-architektúrára épülő platformot kínál a egyszerre több virtuális hálózati funkciók (VNF, Virtual Network Function) támogatása érdekében. Ebbe az egyedülálló uCPE megoldásba több saját fejlesztésű fizikai eszköz is konszolidálható, miközben megtartható a több eszköz futtatásához szükséges magas teljesítményszint. A moduláris kialakításnak és az előlapi bővíthetőségnek köszönhetően a platform könnyen bővíthető és szervizelhető a helyszínen.

 

A VEP 4600 működtetését az új Intel Xeon D-2100 termékcsalád, az Intel® QuickAssist Technology (Intel® QAT) és a Data Plane Development Kit (DPDK) biztosítja. Ezekkel a szolgáltatásokkal optimalizálhatók a számítási erőforrások, és biztosítható az egyre növekvő biztonsági terhelésekhez szükséges hatékonyság.

 

Az Intel Xeon D-2100 családba tartozó processzorok teljesítményének és méretének finomításával nagyobb lett az SD-WAN és az uCPE wattonkénti teljesítménye. A processzorteljesítmény több mint másfélszeresére, a csomagfeldolgozás és a memória-sávszélesség akár kétszeresére, a memóriakapacitás pedig akár a négyszeresére nőtt. Ezek a processzorok a komplex csomagfeldolgozás és egyéb skálázható terhelések gyors válaszidejű, alacsony késésű kezelését teszik lehetővé.

 

A költséghatékony és energiatakarékos Dell EMC VEP4600 a Dell EMC Nyílt hálózatkezelési kezdeményezésének (Open Networking) újabb szintjét jelenti, amely a választás lehetőségét és befektetések védelmét nyújtja az ügyfelek számára. A Dell EMC VEP platform biztosítja a szükséges teljesítményt, programozhatóságot és gyors szolgáltatási szinteket az új igényeknek megfelelő szolgáltatások gyors bevezetéséhez, például a hálózati forgalomirányítás, a tűzfalak és a részletes csomagvizsgálat terén. Ezekkel a további VNF-ekkel az ügyfelek és/vagy a Dell EMC a jövőben igény szerint bővítheti a VEP-megoldást.

 

A több telephellyel rendelkező nagyobb szolgáltatók és vállalatok számára a Dell EMC egykapus és transzparens globális gyártási, logisztikai és szolgáltatási infrastruktúrája biztosítja a zökkenőmentes beszerzést, üzembe helyezést és támogatást.

 

Validált megoldások, gyorsabb bevezetés

A szolgáltatói megoldások gyorsabb bevezetésének és a vállalati megoldások egyszerűbb kiépítésének támogatására a Dell EMC három VEP4600 platformon alapuló validált megoldást kínál. Ezek a megoldások kulcsrakész SD-WAN-képességeket biztosítanak előre validált és előre integrált konfigurációkkal, amelyek a Dell EMC infrastruktúráját és támogatási szolgáltatásait a Silver Peak Systems, a VeloCloud Networks és a Versa Networks iparágvezető SD-WAN-szoftvereivel ötvözik. Ezeknek a Dell EMC szabványainak megfelelően kidolgozott és tesztelt megoldásoknak a segítségével az ügyfelek gyorsan építhetnek ki költséghatékony SD-WAN megoldásokat és felügyelt szolgáltatásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.