2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A nyilvános felhők előnyeire épít az új privát felhőszolgáltatás

4 perc olvasás

designing-a-private-cloud.pngAz IBM a Las Vegasban tartott Think 2018 konferencia keretében több olyan technológiát és megoldást mutatott be, melyek felgyorsítják a vállalkozások felhőbe költözését, és segítik őket adataik és applikációik biztonságos összekapcsolásában bármely rendszeren.

Az innovációt szem előtt tartó vállalatok közül egyre többen költöznek felhőbe. Legtöbbjük azonban nem csak egy bizonyos platformot használ alkalmazásai kezeléséhez, hanem több környezetben, helyben, privát vagy nyilvános felhőben használja azokat. Az IDC kutatása szerint ez a tendencia erősödni fog, hiszen az év végéig a vállalkozások több mint 85 százaléka fog áttérni a multi-cloud architektúra használatára. Ez a több felhős modell lehetővé teszi a vállalatok számára az egyes felhő-környezetek jellegzetességeinek kihasználását, azonban azok hatékony összekapcsolása és együttműködésre bírása továbbra is komoly feladat elé állítja a szervezeteket.

 

Biztonságos adatkezelés és alkalmazás-fejlesztés multi-cloud környezetben

A felhőalapú migrációs lehetőségeket bővíti ki az IBM Cloud Private platform, mely a kritikus üzleti applikációk felhőbe történő áthelyezését segíti. Az új Application Transformation Advisor átvizsgálja a hagyományos környezetben készült alkalmazásokat, majd útmutatást nyújt azok felhőben való modernizációjához. Az IBM Cloud Private rendszer végponttól végpontig biztosított fejlesztési környezete azonban új alkalmazások telepítésében és kezelésében is segítséget nyújt, akár különböző felhőkörnyezetben is. A platform Kubernetes által megerősített új verziói ugyanis a fejlesztők számára több lehetőséget kínálnak majd az alkalmazások fejlesztéséhez, teszteléséhez, valamint felügyeléséhez. Az új Cloud Integration platform segítségével mindehhez egyetlen vezérlőponton keresztül lehet a műveleteket irányítani, valamint a megfelelő adatokat és alkalmazásokat összekapcsolni, legyenek azok helyi, magán vagy nyilvános felhőben. A gyors adatátvitelnek köszönhetően hatalmas méretű adatfájlok mozgathatók egyik felhőből a másikba, melyhez a felhasználók számára az Aspera nagysebességű adatátviteli rendszere kínál támogatást.

 

A Hertz már beköltözött

John LaFreniere, a Hertz globális informatikai architektúrájának alelnöke a Think 2018 konferencia keretében az IBM vezető beosztású szakemberivel tartott előadásán számolt be arról, hogy a vállalat hogyan használja ki az IBM nyilvános és privát felhőalapú megoldásai nyújtotta előnyöket, a bérleti díjakat kalkuláló applikációjukat ugyanis mind az IBM Cloud, mind pedig egy harmadik szolgáltató felhőjében telepíteni tudták az IBM Cloud Private segítségével. Az IBM Cloud és az IBM Cloud Private is Kubernetes konténer struktúrákat használ, így általuk a különböző felhőkben futó alkalmazások szinkronizálása is lehetséges.

 „Az IBM Cloud Private révén az applikációnk nem csak áthelyezhető lett más szolgáltató felhőjébe, de a platform segítségével egyúttal mindig szinkronban is maradnak” – mondta LaFreniere. „Az applikációnk körülbelül másfél milliárd parancsot kap majd naponta, és napi harminc millió adatfrissítést leszünk képesek végrehajtani a platformon. Ezek a frissítések az IBM Cloud adatbázisába futnak majd be, ahol megtörténik a szinkronizáció a másik felhőszolgáltató platformjával is az IBM Cloud Private konténer-stratégiája szerint.”

 

Híd az egyes IT-környezetek közt

Az IBM Cloud Private indulása óta közel 150 érdeklődő, köztük pénzügyi szolgáltató cégek és más iparágak képviselői döntöttek a felhőbe költözés mellett, hogy egy olyan innovatív technológiai környezetben fejlődhessenek, amellyel egyúttal vállalati folyamatokat is automatizálhatnak és növelhetik saját ügyfeleik megelégedettségét a platformon végrehajtott fejlesztésekkel. Mivel a vállalatok egyre inkább alkalmazzák a több felhős stratégiát, elengedhetetlen olyan architektúra alkalmazása, melynek célja az összes ilyen környezet összekapcsolása és azok üzleti igények mentén való szinkronban tartása.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.