2024.április.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Saxo Bank és a Microsoft partnerségre lép a felhőalapú pénzügyi szolgáltatások fejlesztése terén

3 perc olvasás

index_47.pngA Saxo Bank célja, hogy teljes banki platformját a Microsoft felhőtechnológiájára építve futtassa, és így egy hatékony és rendkívül biztonságos környezetet biztosítson a Bank számára a digitális átalakulás felgyorsításához és a pénzügyi szolgáltatások demokratizálódásához.

 

A Microsoft és a Saxo Bank bejelentették, hogy stratégiai partnerségre lépnek annak érdekében, hogy a Saxo Bank teljes technológiája a Microsoft felhőjében épüljön fel.

 

A pénzügyi szolgáltatások a fejlődési folyamatuk fordulópontjához érkeztek. A pénzügyi szolgáltatók számára kulcsfontosságú, hogy stratégiai eszközként kezeljék az adatkezelést és a felhőszolgáltatásokat, és az adatok utólagos elemzéséről áttegyék a hangsúlyt az előrejelzésre – mindezt úgy, hogy közben teljes mértékben megfelelnek a biztonsági, a személyiségi jogi és a szabályozási követelményeknek. A most bejelentett együttműködéssel a Saxo Bank célja az, hogy biztosítsa vezető szerepét a felhőszolgáltatásokat nyújtó pénzintézetek között.

 

A Saxo Bank világszerte számos pénzintézetnek és brókercégnek nyújt úgynevezett „Banking-as-a-service” szolgáltatást, amelynek alapján a Saxo lehetővé teszi intézményi partnereinek, hogy azok a Saxo technológiájára és a világ pénzügyi piacaihoz való hozzáférésére építve kínálhassanak saját nevük alatt a saját helyi ügyfeleiknek pénzügyi és befektetési szolgáltatásokat. Több, mint 120 white label partnere van a Saxo Banknak nemzetközi szinten, és a partnerek számának növekedésére számítva döntött úgy a Saxo, hogy a Microsoft felhőtechnológiájára épít a továbbiakban, így biztosítva saját digitális infrastruktúrájának skálázhatóságát, rugalmasságát és biztonságát.

 

“A jövő pénzügyi szolgáltatása felhőalapú” mondta Kim Fournais, a Saxo Bank alapítója és vezérigazgatója. „A Saxo Bank, mint fintech vállalat számára természetes irány, hogy szolgáltatásait felhőtechnológiára építse, és a Microsofttal való együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy erőforrásainkat az ügyfeleinkre és a szolgáltatásaink fejlesztésére összpontosítsuk, az ambiciózus növekedési terveinknek megfelelően. Azoké lesz a piaci vezető szerep a jövő digitális korszakában, akik folyamatosan dolgoznak technológiájuk fejlesztésén, és felhőalapú pénzügyi szolgáltatásaikat megbízható és stabil platformon valósítják meg.”

 

“Nagy örömünkre szolgál, hogy támogathatjuk a Saxo Bankot a kereskedés és befektetés jövőjének alakításában” – mondta Judson Althoff, a Microsoft Worldwide Commercial Business ügyvezető alelnöke. „A Saxo Bankkal való együttműködésünk lehetővé teszi, hogy a Saxo-val partneri viszonyban lévő pénzügyi szolgáltatók is biztonságosan használják fel a magas szintű adatkezelési képességeket az ügyfeleik kiszolgálása érdekében.”

 

Kim Fournais hozzátette: „A felhőalapú megoldások fejlesztése során kiemelt figyelmet kell fordítani a szabályozási környezetre, és ennek érdekében a pénzügyi szolgáltatások terén meghatározó szabályozói testületekkel is együtt dolgozunk. A szabályozási megfelelés szempontjából is kulcsfontosságú, hogy a Microsofttal lépünk együttműködésre. A Microsoft infrastruktúrája már az első online befektetési platformunk indításakor, 1998-ban is meghatározó volt a számunkra, így a Microsoft felhőszolgáltatásai jól illeszkednek a technológiánkhoz.”

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.